Autor Wiadomość
kiszka45 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 05:24 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam !!! Mam pytanie, a mianowicie posiadam nokie 5228 ktora nie ma wifi a moj tata ma nokie n82 ktora taka funkcje posiada. Wiec czy jest mozliwosc polaczenia sie z telefonem taty gdy ten jest polaczony z siecia przez wifi tak abym mogl miec "darmowy" internet w moim telefonie??? Prosze o odpowiedz !!! kod emotikony: :)

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//patrikos23
drago_o [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 05:31   Postaw piwo autorowi tego posta

hymm... nie... symbian nie posiada funkcji udostępniania połączenia sieciowego... możesz poszukać jakiegoś programu w google ale wątpię... jak już to musiałbyś udostępniać internet na bluetooth... no i pozostaje kwestia obioru przez drugi telefon (może jakimś BT menadżerem, musisz poszukać)... wydaje mi się, że opcja taka z telefonu na telefon odpada...

kiszka45 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 05:37   Postaw piwo autorowi tego posta
Aha rozumiem... no nic poszperam jeszcze trochę w internecie może coś wyszukam .... raz próbowałem zrobic sobie internet poprzez komputer przez bluetooth ale miałem problem z programem m-Router. Czy znacie jakiś sposób na internet ciągnięty z kompa przez bluetooth lub przez kabel usb ???
patrikos23 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 05:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 8/19
Przez kabel za pomocą pc suite lub ovi suite, ale ciągnie transfer z telefonu. Jest to kosztowne.

Autor postu otrzymał pochwałę.
kiszka45 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 05:43   Postaw piwo autorowi tego posta
No wiem to jest niestety kosztowne....ale przez bluetooth za pomoca GnuBoxa . zalezy mi na tym zeby korzystac z internetu w telefonie "za darmo" lub jakims innym sposobem
drago_o [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 05:51   Postaw piwo autorowi tego posta

pisałem o tym tu http://symbiane.pl/n97-in...oth-vt19689.htm

przeczytaj... i próbuj... powodzenia kod emotikony: ;)

kiszka45 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 06:03   Postaw piwo autorowi tego posta
dzięki za dobre chęci jakby wam się coś przypomniało to piszcie kod emotikony: :) popróbuje a jak coś się uda to dam znać kod emotikony: :)

Musi byc mozliwosc przez bluetooth tylko jak?? grzebałem troche w Bluesoleil ale nic takiego nie znalazłem jakies pomysły ??? kod emotikony: :(

Nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu. Używaj opcji edytuj. Posty scalone.// patrikos23
drago_o [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 06:21   Postaw piwo autorowi tego posta

jako, że lubię "grzebać" (podoba mi się to słowo) kod emotikony: :D znalazłem takie coś i kopiuje żywcem... nie daję 100% pewności...

Pobieranie / Download:

kiszka45 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 07:22   Postaw piwo autorowi tego posta
Ten poradnik jest na system Ubuntu kod emotikony: :(
drago_o [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 07:27   Postaw piwo autorowi tego posta

no tu jest opisana metoda przy użyciu systemu Linux Ubuntu... musiałbyś znaleźć Windows'owy odpowiednik programu "blueman" reszta od strony telefonu będzie wyglądała tak samo... kod emotikony: ;)

kiszka45 [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta
niestety takowy chyba nie istnieje...... już nie wiem co robić kod emotikony: :cry:
drago_o [5228] Łaczenie sie z internetem za pomocą drugiego telefonu Napisany: 24 Sty 2011 07:35   Postaw piwo autorowi tego posta

spróbuj poszukać info tu:
REKLAMA
więcej pomysłów nie mam...

Na forum obowiązuje zakaz reklamowania. // patrikos23

wiem ale to było forum o zupełnie innej tematyce niż nasza... ale zresztą jak uważacie... kod emotikony: ;)