Autor Wiadomość
Majewicz [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu Napisany: 23 Paź 2011 09:16 [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, przepraszam za przypadkowe złamanie regulaminu, ostatnio byłem strasznie zamulony i pisząc temat nie podałem tak oczywistej rzeczy jak model telefonu.

W więc spróbuję jeszcze raz:

Sprawa dotyczy, tak jak w temacie, telefonu Nokia 5228 z systemem operacyjnym Symbian S60v5

No więc sprawa jest taka: są gry, podczas których grania ekran się nie blokuje, np. Marble Maze na akcelerometr, ale są też takie jak Doodle Jump gdzie ekran się blokuje. Jest to, jak zapewne wiecie, również gra na akcelerometr gdzie gra polega na odpowiednim przechylaniu telefonu, no i tu właśnie problem - blokuje mi się ekran po 20 sekundach (tak ustawiłem) i mi przerywa granie. Muszę odblokowywać -> potem resume game i tak w kółko. Oczywiście ewentualnie mógłbym zmieniać czasy blokady, ale też podświetlania a nie jest to zbyt wygodne.

Zainstalowałem program MobiSoft Mr Lock który nie blokuje klawiatury dla wybranych aplikacji, ale nie działa. Czy są jakieś inne metody, a może inne programy, które mi to umożliwią? Przeryłem całe forum i nic nie znalazłem.

Dodam, że używam programu Quick Lock do blokowania ekranu za pomocą ikony, którą umieściłem na pulpicie telefonu. Oprócz tego korzystam jeszcze z MazeLock z kolei do odblokowywania ekranu za pomocą przeciągnięcia palcem po ustalonej figurze.

Ten problem dotyczy nie tylko tej gry, ale też innych oraz różnych aplikacji typu program do czytania PDF-ów itp. np. czytam PDF czy DOC a tu nagle blokada ekranu.

Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz przepraszam za pomyłkę, która nastąpiła z mojej winy parę dni temu.
Casaya [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu Napisany: 23 Paź 2011 11:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/7
jest taka zasada...
nawet jesli grasz telefonem z acceleratorem i nie dotykasz wyswietlacza to jesli masz blokade to ona sie blokuje...
nawet na androidzie moim tak jest.
najlepiej gdybys wylaczył blokade telefonu.
zapewne telefon blokuje sie nawet jak nie uzywasz...
wykorzystujac accelerometr telefon własnie wtedy czuje ze nie uzywasz go...
taka gra jak doodle jump porównał bym do aplikacji dzialającej w tle..
jest ale nie potrzeba dotykac.

rada jest taka...

do grania na accelerometr musisz miec wyłaczona blokade.lub co jakąs chwile dotykac wyswietlacza

Majewicz [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu Napisany: 24 Paź 2011 12:11   Postaw piwo autorowi tego posta
Z tym, że, tak jak pisałem, podczas grania w MicroMaze (gdzie ruchami telefonu trzeba doprowadzić kulkę do celu) ekran się nie blokuje a też niczego nie dotykam. Widocznie coś jest tam zaprogramowane w grze, że się ekran nie blokuje, a w, np. Doodle Jump tego nie ma.
Casaya [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu Napisany: 24 Paź 2011 12:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/7
Majewicz, mozliwe ze jest tak jak mówisz ze niektóre gry maja tak zaprogramowane.widocznie doodle tego nie ma..moze poszukaj najnowszej wersji doodle...moze juz dodali taka funkcje

Laki1231 [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu Napisany: 24 Paź 2011 01:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 16/5
Nie powinno być takich jaj. może zaktualizuj telefon doi najnowszego softa.

sadam81 [5228] Niektóre aplikacje a blokada ekranu Napisany: 24 Paź 2011 03:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Lub przestaw autoblakadę na np 2-3 minuty, a nie 20 sekund.