Autor Wiadomość
mwedner [5230] Brak pamięci Napisany: 02 Paź 2011 01:15 [5230] Brak pamięci   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam,

Otóż w sumie miałbym dwa problemy, ale skupie się na pierwszym.
Od pewnego czasu instalowałem mobilną wersję gg na telefonie (ze strony gadu-gadu) nie chce się łączyć. Później widzę, że w sklepie OVI za darmo udostępniają na mój telefon aplikację z rozszerzeniem .sis. Zainstalowałem tak samo jak jakąś tam aktualizację (na stronie pisało że jest wymagana) no to trochę potrwało. Włączyłem gg i nie chce się łączyć, no nic mniejsza o to - przeżyję bez gg.

Teraz jednak chce wyczyścić trochę telefon, bo mam tylko w telefonie nieco ponad 1000 kb wolnej pamięci.

Jak się do tego zabrać aby nie uszkodzić telefonu?
Casaya [5230] Brak pamięci Napisany: 02 Paź 2011 06:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/7
mwedner, jesli chodzi o gg to prosze pisac w temacie z ta aplikacja a nie tworzyc nowego tematu.
co do czyszczenia pamieci telefonu to zrobilby hard reset *#7370# skopiuj tylko kontakty czy zdjecia z pamieci telefonu.
dolozylbym takze formatowanie karty pamieci.
telefon bylby jak nowy.
potem dopiero zajal bym sie gg.

Laki1231 [5230] Brak pamięci Napisany: 02 Paź 2011 09:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 16/5
Ja bym proponował jeszcze inaczej w tym przypadku nowy najnowszy soft JAF'em jednocześnie hakując go.

http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

Możesz też wgrać czystego softa i dopiero później shakować ale jaki w tym sens gdy można od razu to zrobić.

PS: gg potrzebuje QT i tylko na S^3 idie bez problemu na v5 trzeba się pomęczyć pomaga to hard reset czy wgranie softa i instalacja bibliotek.

Ale wgranie softa i format karty pamięci zalecam bardziej niż hard reset -> najnowszy soft.

Casaya [5230] Brak pamięci Napisany: 02 Paź 2011 10:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, mozna od razu zlamac.dlaczego nie.
i mozna wrzucic alternatywne Palringo i bedziesz mial gg za free.

Laki1231 [5230] Brak pamięci Napisany: 02 Paź 2011 11:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Mniej roboty później. A to gg ma wiele błędów więc szkoda zachodu i walk o jego uruchomienie.

mwedner [5230] Brak pamięci Napisany: 13 Paź 2011 11:11   Postaw piwo autorowi tego posta
Ja nie chce na razie w hakowanie się bawić, nie chce czegoś sknocić a gwarancji już nie mam z tego co wiem kod emotikony: :/

czy jak wykonam hard reset to usunie mi wszystkie aplikacje które posiadam?

Sorki że teraz odpisuje, ale niestety nie miałem dostępu do neta.
Casaya [5230] Brak pamięci Napisany: 14 Paź 2011 06:34   Postaw piwo autorowi tego posta

jak zrobisz hard reset to usunie ci wszystko z pamieci telefonu.aplikacje zapisane w pamieci karty wciaz beda ale nie zainstalowane.hackowanie najnowsza metoda nic nie boli i zajmuje max 2 minuty...

Laki1231 [5230] Brak pamięci Napisany: 14 Paź 2011 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Opis:
  • Ja nie chce na razie w hakowanie się bawić, nie chce czegoś sknocić a gwarancji już nie mam z tego co wiem

hakują nową metodą nie tracisz gwarancji przed oddaniem telefonu na gwarancje musisz tylko zrobić hard reset - twardy reset czyści całą pamięć telefonu i jest jak z salonu. Tu nie musisz zmieniać softa jak poprzednio.

Hard reset odpowiedział już radziu.