| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| ArchAngelL | |
|
| Witam wszystkich.Jestem nowy, więc proszę o wyrozumiałość.Niedawno dostałem w swoje ręce Nokie 5230.Gdy ją włączam telefon restartuje się kilaka razy, po czym włącza się normalnie lub zacina i tworzy nowy SMS center z numere 2601 zamiast +48601000310.Dodam, że moja karta sum jest już stara, ma przeszło 8-9 lat, czy to jej wina(jest zbyt stara?)? Drugim problemem jest podłaczenie telefonu do PC (Windows7).Gdy instaluje sterownik, wszystko jest ok, poza MTP usb.Musze w tym celu instalować specjalne sterowniki, resetować PC, wykrywać urządzenie na nowo i dopiero moge działać(jeśli się powiedzie -.-).I tak za każdym razem.Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Jesteś nowym użytkownikiem więc zmieniam nazwę tematu na poprawną. Proszę o tym pamiętać na przyszłość // Jackson |
||
| Jack | |
|
| 1. Jeżeli karta sim jest aktualna i odbiera zasięg to nie może być jej wina ale spróbuj może na innej karcie sim uruchomić telefon i obserwować. Co do częstych restartów najlepszymi rozwiązaniami są: Hard format Wgranie softa przez NSU. _________________ |
||
| ArchAngelL | |
|
| HardFormat robiłem i to tylko troche poprawiło działanie(nie zacina się na stałe).Mam aktualny soft więc raczej NSU nie pomoże ;/. Co do karty sim, telefon w trybie offline działa jak należy(bez karty sim), ale dziwne, że kiedy ponownie go uruchamiam zmienia centrum SMS(na centrum wiadomości Sim czy jakoś tak, wydaje się, że nie akceptuje numeru +48610000310, tylko 2601). Pozdro. P.S. Na karcie siostry(plus, karta ma ok.3 lata), telefon śmiga jak trzeba, zauważyłem, że telefon sie restartuje kiedy nie może załapać zasiegu(w salonie plusa nie dało się go właczyć), czy ta informacja pomoże w rozwiazaniu problemu?I takie pytanie, jeśli mam versje symbiana s60v5 v21.000.04 chyba, i zhackuje telefon, to przy aktualizacji nic się nie stanie, czynie będe mógł aktualizować? _________________ |
||
| bartek50003 | |
|
| Możesz spróbowac wyjąc kartę pamięci i wtedy. _________________ |
||
| ArchAngelL | |
|
| Tzn., jak wyjme karte pamięci co wtedy zrobić? _________________ |
||
| Jack | |
|
| Jeżeli masz soft v21 i go złamiesz a gdy będziesz chciał wgrać nowszy soft będziesz musiał go łamać od nowa. Dobrze Cię zrozumiałem? _________________ |
||
| ArchAngelL | |
|
Jackson napisał/a:
Chodzi mi o to, że kiedy zhackuje symbiana (v.21.000.04 chyba), i wyjdzie nowa wersja, to po aktualizacji na ten nowszy z tego hackowanego, telefon mi nie padnie(to normalne, że będę musiał łamać od nowa).I takie pytanie: -Czy można przeinstalować symbiana jeśli mam najnowszą wersje(na innym forum słyszałem, że nie, tylko hard format). Pozdrawiam. _________________ |
||
| Jack | |
|
| Po złamaniu systemu i wgrywaniu nowszego softu telefon Ci nie padnie. Możesz również przeinstalować obecny soft bez obawy że się coś stanie. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| bartek50003 | |
|
| Spróbuj włączyc go bez karty pamięci, ewentualnie bez karty sim i sprawdzic co jest grane _________________ |
||
| ArchAngelL | |
|
| Bez karty sim działa elegancko, on sie resetuje kiedy nie może złapać zasięgu(w salonie plusa włączenie go jest nemożliwe).Ma ktoś może linka do NSU bo na stronie nokii do 5230 nie ma, a gdzie indziej nie moge znaleść działającego linku. _________________ |
||
| Jack | |
|
| Link do NSU: Pobieranie / Download:
_________________ |
||
| ArchAngelL | |
|
| Dzięki, ale 5230 z PC i tak nie łączy poprawnie;/, nie wszystko instaluje się jak trzeba.Chyba muszę mieć jakiś sterownik do MTP Usb lub coś w tym stylu ;/.Normalnie działa tylko pamięć masowa. Pozdro. _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5230] Częste restarty po złamaniu systemu |
Pytania i Problemy z telefonami | dumel31 | |
[5230] NFE - importowanie języka, restarty telefonu itp |
Pytania i Problemy z telefonami | piter92wzg | |
[C6-00] Podłączenie Akceleratora grafiki? |