Temat Przesunięty przez: Jack
Autor Wiadomość
moszykoo [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 06 Lis 2010 08:37 [5230] Google maps + sposób instalacji   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, z góry przepraszam jeśli ten temat był już poruszony, jeśli tak to bardzo prosze o link do niego a jeśli nie to o pomoc:)

Mianowicie zakupiłem nokie 5230 i średnio jestem zadowolony z ovi maps, chciałbym zainstalować sobie google maps, bardzo bym prosił abyście mi krok po kroku wyjaśnili skad pobrać takie mapy i jak je zainstalować na telefon.

Z góry bardzo dziękuje:)
bartek50003 [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 06 Lis 2010 08:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Słusznie, tylko że Google maps ma jeden mankament: nie obsługuje wewnętrznych odbiorników GPS. Można tylko przez siec. A google maps, to ściągasz:
Pobieranie / Download:

i instalujesz krok po kroku i tyle.

moszykoo [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 12 Lis 2010 11:41   Postaw piwo autorowi tego posta
Czyli za każdym razem bede sie łączył z internetem jak bede chciał skorzystac z nawigacji?

A może macie jakąś inna propozycję? Jakie mapy są waszym zdaniem najlepsze na Nokie?
patrikos23 [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 12 Lis 2010 11:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 9/19
Pobierz sygic mobile 10 lub garmina XT. Są to nawigacje na telefony.

Jack [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 12 Lis 2010 12:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
ad 1. Będzie się łączył z internetem w celu złapania szybciej sygnału ale możesz to wyłączyć

moszykoo [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 14 Lis 2010 05:49   Postaw piwo autorowi tego posta
Dobra, mam garmina XT z waszego forum, teraz nie mogę zatwierdzić jezyka polskiego ani zadnego innego. Co z tym zrobic?
bartek50003 [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 17 Lis 2010 04:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Możesz dokładniej opisac problem?

moszykoo [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 17 Lis 2010 07:44   Postaw piwo autorowi tego posta
Zainstalowalem program, gdy go uruchamiam z aplikacji, pierwsze co mi się pokazuje to wybór języka. Mam dwie szczałki (dalej i wstecz) i na środku napis języka jaki wybieram za pomocą tych szczałek. Gdy już jakis wybiore, nie mogę go w żaden sposób zatwierdzić. Klikam po całym ekranie i nic. nie ma żadnego przycisku aby zatwierdzić wybrany język.
bartek50003 [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 18 Lis 2010 06:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Spróbuj go jeszcze raz zainstalowac. Spróbuj może z inną wersją. Acha i poprawka: Nie z "waszego forum" jak napisałeś, tylko z "naszego forum"; P

pit455 [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 20 Lis 2010 02:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Jackson napisał/a:
  • ad 1. Będzie się łączył z internetem w celu złapania szybciej sygnału ale możesz to wyłączyć

a gdzie to można wyłączyć??
Jack [5230] Google maps + sposób instalacji Napisany: 20 Lis 2010 02:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wystarczy wchodząc w metody pozycjonowania zostawić włączone tylko i wyłącznie zintegrowany gps