Autor Wiadomość
mellucci [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 18 Wrz 2010 11:21 [5230] Internet - brak wi-fi   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem Noki 5230, lecz tel posiada 1 wadę o której nie pomyślałem ze mi sie przyda - mianowicie problem tkwi w WIFI. Nie mam zbytnio wiecej kasy abym zmienił na 5800, dlatego zalozylem ten temat aby jakos inaczej rozwiazac ten problem. Chciałbym zapytać czy jest jakas szansa INNA na polaczenie z internetem przez ten telefon darmowo? moze nokia sprzedaje jakies akcesoria w stylu adapter wifi albo jak zrobic sieć z laptopem abym mogł korzystać za darmo z internetu w telefonie ? czekam na wasza pomoc z góry dzieki wielkie PIWO:) tel w sieci ERA kod emotikony: ;) czekam na odpowiedzi pozdrawiam Mellucci
miechu [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 01:13   Postaw piwo autorowi tego posta

stary nic nie wiem o takowych adapterch tudziez kartach, ale gdyby byly to albo telefony by nie mialy wifi albo bys zaplacil wiecej niz za 5800
Otis [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta
Jest taka możliwość via bluetooth:

[REKLAMA]

Zakaz reklamowania stron, a tym bardziej konkurencyjnych. Pierwsze i ostatnie upomnienie//Jackson
mellucci [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 11:03   Postaw piwo autorowi tego posta
ale linki tam padły ma ktoś moze cos jeszcze z dokladniejszym opisem jestem nowicjuszem
darkhitman [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 02:35   Postaw piwo autorowi tego posta

a jak konkretnie przedstawia sie ten problem tzn jaka jest wada tego wifi nie wykrywa ci liveboxa czy nie chce sie z nim polaczyc.a jesli masz w erze telefon to mozesz wykupic pakiet internetu na miesiac za 9 zl(jak masz na karte) lub uaktywnic za 7zl (abonament )ale nie mozesz zrezygnowac z uslugi przez 6 miesiecy

miechu [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 04:07   Postaw piwo autorowi tego posta

darkhitman, czytaj uwaznie. On ma nokie 5230. Tam nie ma wbudowanego odbiornika WLAN. Juz ktos napisal, ze da sie przez bluetooth.
mellucci [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 06:34   Postaw piwo autorowi tego posta
no wlasnie chodzi mi o to tak jak pisze miechu kod emotikony: :) )
czy istnieje jakas szansa ?

--------

jak to ruszyc przez ten bt ?

Nie piszemy posta pod postem. Posty scalone//Jackson
Otis [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 19 Wrz 2010 07:38   Postaw piwo autorowi tego posta
Tak ciężko użyć wyszukiwarki? Bez problemu idzie w google znaleźć opis jak ustawić net via BT.
mellucci [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 20 Wrz 2010 05:18   Postaw piwo autorowi tego posta
czytam czytam i nic po polsku nie znalazłem ;/ posiada moze ktos jakis poradnik dla noki 5230 aby polaczyc przez bt z netem ;> PROSZE ! ;>
miechu [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 21 Wrz 2010 12:53   Postaw piwo autorowi tego posta

A może przetłumacz sobie w jakimś translatorze, powinieneś zrozumieć.
mellucci [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 28 Wrz 2010 11:05   Postaw piwo autorowi tego posta
Nadal sobie nie daje rady ;/ wrr
pomoze ktos ?? prosze ;/

web.singnet.com.sg/~kinston/Bluetooth%20Internet.htm

i nadal mi nikt nie pomoże ;/
bartek50003 [5230] Internet - brak wi-fi Napisany: 05 Paź 2010 03:15   Postaw piwo autorowi tego posta

O ile mi dobrze wiadomo istnieją 3 problemy:
1) Nie praktykuje się tego, gdyż WLAN jest szybszy niż bt
2) Twoja strona opisuje jak połączyc KOMPUTER z internetem przez TELEFON a nie odwrotnie
3) Nawet jakby się dało, to nie blue soleil-a na naszą platformę symbian
1 2 »