Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
Galardo [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 11:48 [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, próbuje z aktualizować 5230 ale mi się nie udaje. Aktualizacje wykonuje przez Nokia Ovi Suite (najnowsza wersja). Po przejściu przez 1 kroki (akceptacja warunków, pobranie aktualizacji, kopi zaposowej telefonu) przychodzi czas na aktualizacje , pasek postępu posuwa się troszkę i wyskakuje błąd: Błąd Instalacji , urządzenie zostało rozłączone... po chwili wyskakuje dymek ze urzadzenie jest polaczone ale aktualizacja jest przerwana!
Moze to wina Visty?
Czemu się tak dzieje, co jest tego przyczyna?

Proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam.

Moj komp, laptop z Vistą, wejścia usb 4 próbowałem pod każdym i nic kod emotikony: :(
Wersja soft V 10.0.071
Chce wgrać: 20.0.005
DSV [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 02:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
Spróbuj tym http://www.symbiane.pl/ak...ater-vt7823.htm
bartek50003 [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 03:37   Postaw piwo autorowi tego posta

To nie wina visty, bo ja nie mam problemu. Spróbuj wgrac soft przez phoenix (odsyłam do poradników), albo próbuj na jakimś innym kablu.

archa [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 03:42   Postaw piwo autorowi tego posta
Też miałem problem z aktualizacją, cały czas traciło połączenie z telefonem.
Przez długi czas podłączałem do przedniego panelu USB... W pewnym momencie pomyślałem, że może to wina przedniego panelu. Podłączyłem pod tylni dolny (patrząc na to, że są 4 wejścia). Tutaj już było lepiej, ale jeszcze tracił połączenie. Spróbowałem zaktualizować aplikacje które były w OVI, raz instalował, raz tracił połączenie. Przełączyłem na górne wejście i już nie było problemów. Wtedy poszła mi też aktualizacja oprogramowania.

Więc może spróbuj z wejściami USB. U mnie pomogło.

P.S.
Galardo napisał/a:
  • Moj komp, laptop z Vistą, wejścia usb 4 próbowałem pod każdym i nic

Nie doczytałem tego zdania, więc może nie istotne jest to co napisałem wyżej... kod emotikony: :wht:

A możesz jeszcze spróbować z Nokia Software Updater (do tego doinstaluj Nokia PC Siute)
Galardo [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 04:36   Postaw piwo autorowi tego posta
stankovi23 napisał/a:

Niestety nie można pobrać Nokia Sotware Updater, chyba wycofali go, nie wiem czemu teraz jest ovi i ten program mnie irytuje!.

archa napisał/a:
  • Spróbowałem zaktualizować aplikacje które były w OVI, raz instalował, raz tracił połączenie.
O dziwo inne aplikacje zainstalowały się bez problemu kod emotikony: :O

Spróbuje na innym komputerze może to po może
archa [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 05:43   Postaw piwo autorowi tego posta
Jak to nie można? Na stronie Nokii można bez problemu pobrać. Nawet w wersji PL...
Pobieranie / Download:

Skoro aplikacje idą to soft też musi (w końcu) pójść.
Galardo [5230] Komputer nie może dokończyć instalacji softu Napisany: 12 Paź 2010 07:04   Postaw piwo autorowi tego posta
Udało się, na innym komputerze, czułem ze to wina Visty, takie szajstwo ze kod emotikony: :cry:
Na Xp wszystko ladnie pięknie za pomoca Nokia Sotware Updater kod emotikony: :clap:
Dzięki za pomoc kod emotikony: :]

A więc zamykam temat // Jackson