Autor Wiadomość
lania30 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 12 Gru 2010 11:50 [5230] Kopia zapasowa   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam

Nie wiem jak u innych użytkowników tego wspaniałego telefonu, ale u mnie jak chce zrobić KOPIE ZAPASOWĄ kożystając zmenedzęra plików wyskakuje mi informacja "brak pamięci zamknij niektóre aplikacje i ponów próbę"

Moje pytanie, co u diabła mam zamknąć jeżeli mam tylko otwarte aplikacje MENU i EKRAN GŁÓWNY.

pozdr LANIA
Jack [5230] Kopia zapasowa Napisany: 12 Gru 2010 11:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wygląda na to że masz za mało ram. Oprócz tych 2 są jeszcze ukryte procesy. Aby się do nich dostać należy zainstalować zaawansowany menadżer zadań jednak każdy wymaga złamanego systemu. Ps. Kopię zapasówą możesz również zrobić korzystając z pakietu nokia pc suite.

bartek50003 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 12 Gru 2010 10:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Zrób kopię przez PC suite lub po prostu odinstaluj przez menadżera niektóre aplikacje. To na bank pomoże.

lania30 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 13 Gru 2010 01:08   Postaw piwo autorowi tego posta

czyli mam rozumieć że wszystkie zainstalowane programy itp zajmują mi pamięć RAM, wiem że mogę zrobić wszystko przez program nokii, ale jak już dają taką możliwość trzymania kopi w telefonie chciałem z niej skorzystać.

dziękuje za pomoc

LANIA
bartek50003 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 13 Gru 2010 09:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak. Dobrze rozumiesz. Brak RAM-u może też doprowadzic do wyłączania się niektórych aplikacji. Problem chyba rozwiązany. Do zamknięcia.

Suubi [5230] Kopia zapasowa Napisany: 13 Gru 2010 10:51   Postaw piwo autorowi tego posta
No panowie nie do końca się z tym zgodze. Pamięc RAM to pamięć chwilowa i działa tylko gdy coś jest włączone. Zainstalowane aplikacje nie mają nic do tego jeśli nie są uruchomione. Po prostu Wyłącz np muzykę jesli masz włączoną, pasek kontaktów jeśli jest itp itd. Powyłączaj wszystkie aplikacje. Jeśli masz np Antywirusa na telefonie to pamietaj, że on tez pobiera Ram

lania30 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 14 Gru 2010 04:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Po przytrzymaniu klawisza od menu wyskakują uruchomione aplikacje, jest menu i ekran główny, chyba już nie da się za wiele wyłączyć. Co do RAM też mi się wydawało że zainstalowane aplikacje nie mają nic do tego.

Interesuje mnie czy tylko ja mam z tym problem, czy inni też, czy to wada NOKII czy czysty przypadek, PISZCIE

pozdr LANIA
drago_o [5230] Kopia zapasowa Napisany: 14 Gru 2010 04:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale po przytrzymaniu MENU widzisz tylko ogólne procesy...

Tak jak na komputerze na pasku na dole masz tylko 2 rzeczy otworzone a po wciśnięciu ALT+CTRL+DELETE widzisz w oknie z procesami jakieś 30 różnych rzeczy... Tak samo w telefonie, niektóre procesy są ukryte i nie masz do nich bezpośredniego dostępu...

lania30 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 14 Gru 2010 05:04   Postaw piwo autorowi tego posta

aaaa no to już się robi jasno, Zaczynam przygodę z symbianem i uczę się.

Powoli się to wszystko układa w całość.

Dzięki za pomoc
Suubi [5230] Kopia zapasowa Napisany: 14 Gru 2010 08:36   Postaw piwo autorowi tego posta
I bardzo dobrze, że masz chęć nauki kod emotikony: :P Jeśli możesz to podaj nazwę aplikacji które zainstalowałeś To zobaczymy które Ci robią psikusa ;]

lania30 [5230] Kopia zapasowa Napisany: 14 Gru 2010 10:20   Postaw piwo autorowi tego posta

zainstalowane aplikacje: Shazam, Synch w Ovi, Scribble, LocoRoco HI, YouTube, Tu i Teraz, GGplus,

pozdr LANIA
Suubi [5230] Kopia zapasowa Napisany: 16 Gru 2010 08:06   Postaw piwo autorowi tego posta
Dziwne bo żadna z tych aplikacji nie zżera RAMu. A Spróbuj zgrać wszystko z karty pamięci na komputer, a następnie sformatuj kartę. Ale ostrzegam, że alpikacje na niej zostaną usunięte jeśli nie instalowałeś ich na telefonie