| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Cage | |
|
| Witam. Posiadam obecnie telefon Nokia 5230 Podczas aktualizacji przy pomocy Nokia Ovi Suite w telefonie ekran zrobił się cały biały. Obecnie telefon się wcale nie uruchamia ,tylko można go podłączyć przez kabel USB do PC i przy pomocy programu Phoenix włączyć i wtedy ekran cały świeci na biało. Z powodu ,że w sobotę i w niedziele serwis Nokia jest nieczynny ,to w necie wyszukałem ,że można samemu przywrócić martwą Nokie do życia za pomocą programów: Phoenix i Navifirm 1.3 przez który zostały popbrane pliki ,to tego modelu 5230 RM-588 oraz CODE ,ale program Phoenix wywala błąd o treści: The flashing failed. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x84210027 (-2078212057) Firmware: Firmware updating failed. Error 0x8401F148 - Flash: Internal connection error. Check USB connection to phone and/or application's installation. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ,gdyż wszystko jest wybrane według poradnika ,tylko jeden plik nie został pobrany przy pomocy Navifirm 1.3 o nazwie MemoryCardContent |
||
| Laki1231 | |
|
| Ten jeden plik nie jest potrzebny ściąg najnowszy soft i patrz żeby był polski. I wgraj JAF'em jak nie umiesz to PW mogę pomóc go ożywić. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Cage, Nokia Ovi Suite czasem nie znalazło niższej aktualizacji?Nie zrobiłes downgrade? zajrzyj tutaj http://symbiane.pl/flasho...ite-vt17212.htm _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Im dłużej sam kombinował będziesz to mniejsze szanse na ożywienie. Mogę Ci pomóc przez TeamViewer szczegóły na PW. _________________ |
||
| Cage | |
|
| Pobierałem pliki Releases 21.0.102 a przy innych wersjach nie było oznaczenia CODE: 059B764 ,tak jak pod baterią pisze. Chodzi o to ,że raz już zrobiłem aktualizację przez Nokia Ovi Suite i zostało wykonane prawidłowo ,a na drugi dzień odpaliłem Nokia Ovi Suite i zamiast zaktualizować Odtwarzacz MP3 ,to jeszcze raz rozpocząłem aktualizację oprogramowania telefonu i może przez to kapeć się u mnie zrobił? |
||
| Laki1231 | |
|
| Już do Ciebie pisze. _________________ |
||
| Cage | |
|
| Jeszcze nie wiem jak wgrać JAF'em | ||
| Laki1231 | |
|
| Słuchaj napisałem na gg odpisz. Zaniżyłeś softa już sam nie kombinuj bo pogorszysz sytuacje. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, tak jak mówiłem downgrade. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm próbuj jak byś chciał._________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[n97] Telefon nie wykrywa aktualizacji |
Pytania i Problemy z telefonami | kossity | |
[Nokia 500] Po aktualizacji do belle, telefon nie włącza się |
Pytania i Problemy z telefonami | karolscania | |
[n96] Telefon co trochę martwy |
Pytania i Problemy z telefonami | wiktor_12 | |
[SGH-GT i5500] Telefon po przyjściu - martwy |
Pytania i Problemy | anna20061 | |
[5230] Nie ogarniam jak wrzucić gry na telefon. |