| Temat Zamknięty przez: d00b |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| piter92wzg | |
|
| Witam. Wczoraj stałem się posiadaczem Nokii 5230. W zestawie nie otrzymałem kabla USB, więc zakupiłem go w komisie (NOK CA-101). Problem polega na tym, że kiedy podłącze telefon do kompa i włączę ovi suite następuje konfiguracja telefonu, po czym komunikat, że dodatkowe oprogramowanie nie może być zainstalowane (błąd). Telefon nadal jest podłączony. Kiedy wchodzę w mapy, program nie widzi zainstalowanych map na telefonie, chociaż preferowana pamięć ustawiona w programie to karta pamięci, gdzie znajduje się mapa Polski. Następnie aktualizacja oprogramowania... Ovi suite znajduje aktualizacje (moja obecna wersja to V 12.0.089) do wersji 20 coś. Kiedy chce zaktualizować to albo nagle połączenie jest zrywane, albo wyskakuje błąd... 'W telefonie nie ma karty SIM. Włóż ją i kontynuuj aktualizacje'. Podczas, gdy SIM jest... Jeżeli chce zaktualizować telefon przy pomocy Nokia Software Updater, program nie znajduje urządzenia... W czym może być problem? | ||
| d00b | |
|
| 1. Odinstaluj oprogramowanie nokii z komputera ( przez dodaj / usuń programy odinstaluj wszystko co ma w nazwie "nokia") 2. Zrestartuj komputer 3. Pobierz i zainstaluj sterowniki http://europe.nokia.com/s...53-ca-70-ca-101 4. Zainstaluj NSU 5. Zrestartuj PC 6. Spróbuj zaktualizować Powinno działać _________________ |
||
| piter92wzg | |
|
| Niestety NSU nadal nie wykrywa urządzenia...Dodam, że mam Win 7 Home Premium. Po zainstalowaniu sterownika i NSU zrestartowałem, podłączyłem telefon a Win sam zainstalował sobie sterowniki... Nie wiem, może tutaj jest problem? | ||
| d00b | |
|
| Powtórz w takim razie pkt 1 i 2, 4 (pomiń 3) i potem podłącz fona. Najpierw na wyłączonym nsu, żeby zainstalował sobie stery. Potem restart kompa i odpalasz nsu _________________ |
||
| piter92wzg | |
|
| Odinstalowałem wszystko i zainstalowałem PC Suite. Telefon połączony. W NSU nie znajduje nokii... Robiłem parę razy to co pisałeś i nic. Po włączeniu PC suite chce zainstalować jakieś dodatki do telefonu. Wyskakuje okno instalowania z informacją, abym zaakceptował wszystkie instalacje w urządzeniu. Tymczasem żadnych instalacji na urządzeniu nie widać... 'Instalacja pomocy technicznej nie powiodła się' - komunikat w PC suite. Nie rozumiem tego... Telefon jest połączony w trybie PC Suite z programem Pc Suite. Włączam NSU i wyszukuje urządzenie nie mogąc go znaleźć... Dziwne. |
||
| d00b | |
|
Przyjdzie leo lub v1sion to Ci pomogą, bo moja wiedza kończy się w tym miejscu _________________ |
||
| piter92wzg | |
|
Dobrze, poczekam Dzięki w każdym bądź razie za pomoc. |
||
| piter92wzg | |
|
| Problem się rozwiązał... Metoda? Windows Xp ! Włączyłem swój stary komputer z myślą, że ma Xp-eku zadziała. I zadziałało. Od razu po podłączeniu starsza wersja PC Suite rozpoznała telefon a Xp-ek zainstalował stery. Ściągnąłem NSU i wszystko przebiegło pomyślnie. Zobaczymy później jak sobie poradzi z Ovi Suite. Microsoft dał ciała z tą siódemką.... |
||
| d00b | |
|
Ok Na przyszłość, używaj opcji "edytuj".Zamykam _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
problem z n 73 me z usb |
Pytania i Problemy z telefonami | maniakus10NB | |
Nokia 5230 brak USB |
Pytania i Problemy z telefonami | MaTySeK721 | |