Autor Wiadomość
daanielito [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 01 Mar 2011 10:38 [5230] Resetowanie się telefonu   Postaw piwo autorowi tego posta

To, że moja Nokia resetowała się dziennie raz lub dwa było dla mnie rzeczą oczywistą i normalną. Teraz telefon resetuje się jakieś 10x dziennie, dzisiaj mu się zdarzyło 3x w ciągu godziny. Jest to dla mnie uciążliwe i trochę wkurzające. Zrobiłem hard reset i nic, dalej to samo. Dzisiaj zapisałem sobie zdjęcie na karcie pamięci, po paru chwilach telefon się zresetował a po zdjęciu gdy się włączył nie było śladu. Karta pamięci nie była formatowana już od jakiś 4 miesięcy. Może to być wina karty pamięci?
sadam81 [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 01 Mar 2011 10:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
czy ekran początkowo podczas resetowania nakrywa się czarnymi paskami? a następnie robi się cały czarny. Uruchamia się bez potrzeby wpisania pinu?

Mam prawdopodobnie to samo. to jest wina Hardware`a.
Pomoże to coś

Pobieranie / Download:

Autor postu otrzymał pochwałę.
daanielito [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 01 Mar 2011 11:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Te paski są różnego koloru, ale robi się czarny potem. Włącza się, pokazuje się ekran nokia, nie ma ekranu powitalnego Plus'a, który powinienen być. Nie prosi mnie o PIN, bo go nie mam. Ten program to chyba do przyspieszania. Mam nawet gdzieś na karcie instalkę do niego. Tylko z tego co pamiętam to po jego zainstalowaniu aparat foto. działał mi jak chciał. Ma niby pomóc? Sprawdze z ciekawości...

Meler [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 06:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Możesz spróbować wgrać soft. Możliwe ze pomoże. Wgrywanie softu jest o wiele silniejsze od zwykłego hardresetu
Laki1231 [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 08:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 16/5
Czasem jest To wina jakiejś aplikacji, lub problem po hak telefonu metodą pnht.

daanielito [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 10:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Hackowany nie był. Od wczoraj się jeszcze nie zresetował. Jak problem się znowu pojawi spróbuje wgrać nowego softa.

Laki1231 [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 10:19   Postaw piwo autorowi tego posta

daanielito, a kiedy ostatnio coś instalowałeś i co to było. Możliwe, że zbyt dużo aplikacji i mało ram zostaje w tym celu restartuje telefon bo nie da rady zamknąć pojedynczych aplikacji.

daanielito [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 01:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Po hard resecie instalowałem:
- Opera Mobile
- Opera Mini
- Mobilne Gadu-Gadu
- Ovi store
- Boost for 5800 and etc.
- Kilka motywów
- X-Plore
- FreeSigner

Resetował się zazwyczaj po zamknięciu jakiejś aplikacji (Opery, Odtw. muzycznego, Wiadomości).

Zauważyłem też w X-Plore, że mam dyski C, E, Z, a dysk D jest podpisany jako "...". O co chodzi? Może to mieć związek z moim problemem?

Meler [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 01:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Możliwe, że dzieje się to poprzez poprawkę Boost for 5800 and etc, swego czasu powodującą problemy
Laki1231 [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 02 Mar 2011 01:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Format karty pamięci i nowy soft i nie instaluj tego boost bo chyba To jest przyczyną:)

sadam81 [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 03 Mar 2011 09:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Boost nic nie przeszkadza. Zwalnia panięć RAM, ponieważ przyczyną resetu jest przepełnienie się owej pamięci...

Meler [5230] Resetowanie się telefonu Napisany: 03 Mar 2011 09:17   Postaw piwo autorowi tego posta

sadam81, Poczytaj opinie na innych forach. Ta aplikacja na dużej ilości fonów sprawia problemy
1 2 »