Autor Wiadomość
maagares [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 04 Sty 2011 11:49 [5230] Samoistne resetowanie   Postaw piwo autorowi tego posta
Jak w temacie od czasu do czasu resetuje sie sama, gasnie i odpala od nowa bez ządania pinu. Tel nowy nie uszkodzony, bezupadkowy. Wie ktoś co może być przyczyną?
Lord Ez_pot [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 05 Sty 2011 12:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Mój kolega z klasy ma dokładnie to samo, najczęściej po wyłączeniu bluetootha... Mój tata ma 5800 i też ma to samo, ale za to już od tak, bez przyczyny, albo jak ktos puści mu sygnała, bądz bawi sie i za szybko odbierze... Ja mam omnie hd i jeszcze nigdy nie miałem takiego problemu. Nie wiem co może być przyczyną... Może po prostu nokie tak mają... Według mnie to wina softu...
patrikos23 [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 05 Sty 2011 06:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 9/19
Możesz spróbować zmienić soft-być może rozwiąże to Twój problem.

drago_o [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 05 Sty 2011 03:10   Postaw piwo autorowi tego posta

raczej nie rozwiąże, aczkolwiek zmniejszy problem... mam ten problem od nowości z X6 i po tych już prawie 3 miesiącach wiem co jest nie tak kod emotikony: ;P

mianowicie przepełniająca się pamięć... jak nokia ma mało pamięci to nawet przy dzwonieniu lub czytaniu sms'a może się zrestartować... po zmianie softu będzie świeży fon więc będzie miał dużo pamięci ale problem nie zniknie tylko nie będzie często występował... i tak jak zainstalujesz te same programy i gadżety na telefon to znowu będzie się przepełniała pamięć... telefon wykonuje standardowy restart, dlatego nie woła pinu... na omni się to nie zdąża bo ma lepszy hardware... i ogarnia softa w większym stopniu niż nokie z niedomiarem pamięci i stosunkowo słabym prockiem w porównaniu z innymi telefonami kod emotikony: ;P

ziomek [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 05 Sty 2011 03:20   Postaw piwo autorowi tego posta

lordezpot naprawde mnie rozbawiłeś omnia hd to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy telefon z s60v5 da się na niej odpalić ze 100 programów . jeden model nie świadczy o całej firmie nokia wcale nie jest zła . co do problemu z resetowaniem zgadzam się z przedmówcą wina leży w ram . zrób Hard Format i wgraj tylko najpotrzebniejsze programy .

drago_o [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 05 Sty 2011 03:30   Postaw piwo autorowi tego posta

tylko też nie zrozum nas źle... nie chodzi o to, że masz tam nic nie instalować... bo możesz mieć tyle programów i bajerów ile masz miejsca na telefonie...

chodzi o programy typu isms, pocketsensor czy silentfinder... te programy, które na stałe są uruchomione w tle... oczywiście różnego rodzaju shelle i tym podobne... także z tych programów wybierz te najważniejsze i najpotrzebniejsze... bo kalkulatorów, kalendarzy, zegarków, odtwarzaczy i innych programów możesz mieć setki... ja polecam Ci JbakTaskMan za jego pomocą możesz w bardzo łatwy sposób kontrolować, które aplikacje i procesy zżerają Ci ram i dowiesz się ile niepotrzebnych rzeczy ciągle jest otwartych w tle kod emotikony: ;) sam program mało zżera i nadpisuje się zamiast standardowego menadżera zadań...

Lord Ez_pot [5230] Samoistne resetowanie Napisany: 05 Sty 2011 03:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Ehh stwierdziłem tylko fakt ;]