Temat Zamknięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
carder [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 11:53 [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam.
Mam pewien problem, chodzi o to że na Home Screen w mojej komórce stan baterii jest źle wyświetlany. Zauważyłem że pasek baterii zaczyna szybko się pomniejszać dopiero gdy stan baterii będzie gdzieś poniżej 30%. kod emotikony: :ehh:
Nie piszę tu bo mi się wydaje, wolałem upewnić się więc zainstalowałem "Nokia Battery Monitor" i wyszło że mam rację, gdy było 30% na Home Screen był pełny pasek, ale gdy zeszło na 29% to dopiero pasek zmniejszył się o jedną kreskę. Nie jest to wina softu bo na bieżąco go aktualizuję.
Wiecie może jak temu zaradzić??
Laki1231 [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 11:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 16/5
Nie zaradzisz, większość Nokii tak ma. Nie wiem czy ufać aplikacji czy nokii;P

Baton [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 12:04   Postaw piwo autorowi tego posta

spróbuj zainstalować np SBP mobile shell czyli nakładkę i sprawdź czy też będzie taki problem tutaj masz linka : http://symbiane.pl/spb-mobile-shell-vt18688.htm

carder [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam SPB Mobile shell i wyświetla to samo co Home Screen. Denerwuje mnie fakt że muszę korzystać z aplikacji "Nokia Battery Monitor" a ona uruchamia swe procesy w tle i co z tym idzie zużywa trochę pamięci. Nokia 5230 jest najwolniejsza i ma najmniej pamięci wśród telefonów s60v5. kod emotikony: :( A bateria trzyma 1 dzień.
A może gdyby kupić nową baterię to było by w porządku?

TheDuliMen [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 12:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Akurat nie musisz. Na pewno wiesz ile ci trzyma bateria... Ja daję ją codziennie na noc i jakoś jest. U mnie jest że pasek spada od 50% baterii.

Casaya [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 03:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/7
carder, niestety wydaje mi sie ze to nie wina softu tylko baterii.gdyz gdybh to soft cos psul to napewno cos jeszcze by sie dzialo z telefonem.moja opinia to stara bateria

Autor postu otrzymał pochwałę.
carder [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 03:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Telefon mam od pół roku, bateria chyba tak szybko się nie starzeje...

Laki1231 [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 04:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak źle użytkujesz no można w ciagu miesiąca baterie rozwalić. Nokia tak ma i tyle źle wskazuje;P

Autor postu otrzymał pochwałę.
carder [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 05:10   Postaw piwo autorowi tego posta

A jak ją można przywrócić do dobrego stanu?? Tymczasowo nie mam kasy na nową, pojemniejszą. kod emotikony: ;P

Laki1231 [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 06:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie ma takiej opcji. Ja mam N8 czyma mi 12h.

carder [5230] Telefon nie wyświetla prawidłowego stanu baterii. Napisany: 18 Lip 2011 06:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Szkoda, dzieki.
ZAMYKAM TEMAT kod emotikony: :P