Autor Wiadomość
lania30 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 03:24 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam serdecznie, w końcu się przesiadłem z Nokii 6500 classic na Nokie 5230. Dlaczego taki wybór. Po pierwsze darmowy GPS, no i cena za nowy telefon w media expert tylko 359zł. Fakt musiałem dokupić kartę, uchwyt do auta, na szczęście mamy allegro, no i kolor niebieski, ale można się przyzwyczaić.

Posiadam go już od miesiąca, no i już cuda nie widy. Na początek mój system operacyjny w lapku to Vista, Nokia Ovi Suite - i dziwna sprawa. Kiedy telefon jest podłączony przez bluetooth to dziwna sprawa zaczyna sam dzwonić pod jakiś dziwny nr #22 lub #23 z tego co mi się udało go przyłapać. Oczywiście mogę zapomnieć o aktualizacji oprogramowania bo vista nie daje sobie rady, już tak miałem przy 6500. a do Windowsa X P nie chce mi się wracać. A ostatnio tzn 6 tego miesiąca wstaje rano skoro świt i patrze ze mam podłączony zestaw słuchawkowy hmm myślę dziwna sprawa bo nic nie mam podłączone. Pomogło dopiero włożenie i wyciągnięcie wtyczki od słuchawek.

To już chyba tyle dziwnych spraw, GPS działa super już miałem go okazje przetestować w DE. Oczywiście czasami się coś przywiesi przy szybkim "klikaniu" ale to chyba normalne.

No to już tyle, jak będzie coś nowego na pewno wam napisze. chyba ze macie jakieś inne problemy to piszcie.

pozdrawiam LANIA
Meler [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 03:45   Postaw piwo autorowi tego posta

na nowy soft lepszy jest phoenix bo nsu to don
lania30 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 07:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Właśnie mi się przypomniało.

Czy ktoś wie jak można odtworzyć muzykę z danego katalogu, np. MUZA główny katalog w min katalog nr 1,2,3,4,5 i chce tylko muzykę z katalogu 3, ale w całości, nie pojedynczo. Moze ktoś ma jakiś pomysł?? Czy odtwarzać ten co nokia daje jest tak nieporadny, czy ja coś źle robię.

DZIEKI LANIA
patrikos23 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 07:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 9/19
Spróbuj PowerMp3 lub CorePlayer-tam można wczytywać wybrane foldery.

lania30 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 07:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Witaj

Nie wiem czy dobrze rozumiem ten symbian ale mam S60 5v. Jeśli chodzi o ww programy są one na S60 3v i nie wiem czy to można wgrywać, inni użytkownicy pytali się czy jest też ten program ale w wersji na 5v i nie było. Więc czy twoja rada jest aby na pewno trafna? czy nie popsuję sobie telefonu??

pozdro LANIA
patrikos23 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 08:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Popsuć nie posujesz-jeżeli te programy nie są na v5 to poprostu nie pójdzie ich zainstalować, nic więcej.

PowerMP3 znajdziesz tu:
http://symbiane.pl/mobifa...mp3&start=0

CorePlayer tu
http://symbiane.pl/corepl...yer&start=0

Są jeszcze m.in.
TTPod
http://symbiane.pl/ttpod-...yki&start=0

July Player
http://symbiane.pl/ttpod-...yki&start=0

czy GGpod
http://symbiane.pl/ggpod-...yki&start=0

Spróbuj wszystkie po kolei na pewno któryś ci się przyda.

Kodowanie linków do forum jest niepotrzebne // Jackson

Będę pamiętał.
lania30 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 11:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Siedzę i bawię się TEMATAMI i tak sobie myśle wgrać wgrałem ale jak usunąć niepotrzebne ?? HELP

pozdr LANIA

OK MAM kod emotikony: :)
Hofer192 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 09 Lis 2010 11:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Wchodzisz w Menedżer aplikacji i tam odinstalowujesz kod emotikony: ;)

A przepraszam nie doczytałem, że juz nie potrzebna pomoc
lania30 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 24 Lis 2010 04:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Wznowie.

Czy ktoś z was posiadaczy nokii 5230 używa programu do nokii NOKIA OVI SUITE? Jak łączycie się ze swoim komputerem?? Zaczyna mnie to irytować kiedy podłączę przez BLUETOOTH i po około 5 minutach telefon zaczyna sam wydzwaniać, a kiedy mam na kabel USB to niestety dosyć szybko się rozładowuje kod emotikony: :( praktycznie jak cały dzień jest podpięta to się rozładuje bateria do 2 kresek, nawet jednej.

Piszcie proszę bo mam podejrzenia że coś jest nie tak. pozdr LANIA
look1990 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 29 Cze 2011 09:22   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam taki problem: otóż przypadkiem usunąłem ovi mapy(usunąłem ręcznie przez przypadek jakiś plik) i teraz po zainstalowaniu nowszej wersji nie odnajduje lokalizacji (nawet przez neta). Jak rozwiązać ten problem?
Laki1231 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 29 Cze 2011 09:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 16/5
Opis:
  • nie odnajduje lokalizacji

Ne rozumiem.

patrikos23 [5230] Uwagi, spostrzezenia - m.in Ovi suite Napisany: 29 Cze 2011 09:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Wejdź w telefonie do ovi sklepu i pobierz mapy od nowa i zainstaluj-problem się rozwiąże. Dobrze żebyś miał połączenie wifi po ściągnie ci około 5-6 MB.