Autor Wiadomość
daanielito [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 11:44 [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM?   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak jak w temacie. To mój pierwszy telefon z symbianem w życiu, ale po dwóch miesiącach użytkowania już się dobrze orientuje w tym środowisku. Potrzebuje konkretnej porady jak ściągnąć simlocka z tego telefonu. Jeżeli chodzi o jakiś salon gsm to czy zrobiliby mi to na poczekania i czy nie wiecie jaka może być cena? Może macie inne bezpieczne pomysły? Tylko nie piszcie żebym sprzedał ten telefon i kupił inny bez simlocka.
Laki1231 [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 11:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 16/5
Tylko komisy GSM u mnie w Mielcu po 10zł-20zł zależy od daty produkcji a z tego co wiem plus nie ma sim-locku na niektórych modelach. 20zł bo znajomy nie wiem jak normalnie.

patrikos23 [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 02:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 9/19
Ja zdejmowałem simlocka na E71 i tez z plusa-zrobili mi na miejscu i 30 dyszki płaciłem.

Laki1231 [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 02:18   Postaw piwo autorowi tego posta

patrikos23, w salonie;)? czy komisie bo orange w salonie po 100zł ;/ u mnie w komisie 10-20zł simlock;)

patrikos23 [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 02:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 9/19
W komisie-musieli tylko kody mieć. Ale to już nie był interes tylko ich kod emotikony: ;)

daanielito [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 03:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Chodziło mi o komis a nie salon. Coś mi się pomyliło : x Dzięki za wszelkie info. A co do tego, że nie każda nokia ma simlocka to nic nie słyszałem. Muszę kupić startówke z Play'a dopiero spradzę... Pochodzę po komisach i popytam z tym ściąganiem simlocka.

Jeszcze takie pytanie. Jeżeli ściągną mi simlocka to zapewne dokonają wewnętrznych modyfikacji symbiana. Jeżeli chciałbym później wrazie czego oddać telefon na "gwarancji" to da się przywrócić te modyfikacje do stanu przed ściągnięciem simlocka?
Laki1231 [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 03:37   Postaw piwo autorowi tego posta

daanielito, czasem się da ale nie wiem jak to jest do końca za nim gdzieś pójdziesz sprawdź czy nie masz sim-locka bo oni Ci nie powiedzą czy jest i Cię skasują;) wiem, że jak ściągniesz w salonie PLUSA to gwarancja by została. Sprawdź czy na pewno go masz;)

daanielito [5230] W jaki sposób ściągnąć simlocka z sieci Plus GSM? Napisany: 11 Lut 2011 04:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak spradzę to wrócę z info. No właśnie, bo szkoda wywalić pieniądze w błoto : P

Wracam z edycją.
Tak jak pisałeś Laki1231, w niektórych modelach nie ma simlocka i tak też jest u mnie. Włożyłem kartę z Play'a i bez problemów zalogował się do sieci : ) Wielkie dzięki za pomoc!