| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| tfingus | |
|
| Witam. Jestem posiadaczem Nokii 5230. Otóż schakowałem system i nadal go mam... tyle że on nie jest w dodatku do mojego telefonu. Chcę go sprzedać, a posiadam jeszcze gwarancję, więc chce ją odzyskać. Czytałem inne artykuły, więc wydaje mi się, że warto wspomnieć, że początkowo chciałem złamać system JAF-em, ale nie mogłem go wogóle uruchomić, więc skorzystałem z Phoenixa. SZUKAM SPOSOBU NA WGRANIE STARSZEGO SOFTU. Po wklepaniu *#0000# jest widoczne: Wersja oprogramowania - V 40.6.003 Data wersji oprogramowania - 09.12.2010 Wersja niestandartowa - 40.6.003.C01.01 Data wersji niestandartowej - 09.12.2010 Zestaw języków - 06 Model - 5235 [MAM 5230] Typ - RM-588 Pozdrawiam i proszę o pomoc. PS. Mam sprzedać go w sobotę 3 września. |
||
| A.Wesker | |
|
| Hard reset zrob _________________ |
||
| tfingus | |
|
| rozważyłem to... czy nie przyczepią się w serwisie, że soft nie jest od tego telefonu co trzeba? | ||
| Casaya | |
|
| tfingus, soft musisz wgrac oryginalny najnowszy z tym samym product code spod baterii.W żadnym wypadku nie rozważaj wgranie starszego softa a ty A.Wesker, byłeś supportem i nie reagujesz na Opis:
przeciez to rozważanie downgrade co sie konczy uwaleniem fona _________________ |
||
| A.Wesker | |
|
| napisał tez ze chce się pozbyć hacka _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Jeśli wgrał hacka razem z ROMem to nic nie pomoże HR. Musisz poszukać swojego PC i tą samą wersje FW w navifirmie. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Jak chcesz odzyskać gwarancję zmień product code na ten pod baterią i zaktualizuj telefon przez NSU. Zmień PC nie wgraj softa z tym pc bo softa będzie miał jego numer a telefon nie. A tu jest ważne żeby telefon miał numer pc z pod baterii nie soft jak to zrobić masz tutaj: http://symbiane.pl/zmiana...kii-vt20486.htm _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, ja zawsze proponuje przy zmianie pc by zmieniać programem NEMESIS... Laki1231, jest róznica w tych programach? _________________ |
||
| pio075 | |
|
| Tylko że panowie wy mu proponujecie zmianę PC itd. a cholera wie gdzie on miał wcześniej ten telefon. Jeśli był to brand operatora to może się okazać że najnowsza dostępna będzie starsza niż ta obecna i d**a blada downgrade i to za pomocą NSU. Najlepiej zróbmy to tak niech autor poda nam PC spod baterii zobaczymy jaki soft jest dla niego najnowszy - jeśli będzie to v40 albo nowszy to śmiało można w ten sposób, a jeśli nie to zostanie najnowszy oficjalny z navifirma pod PC dla EURO3 general. |
||
| Casaya | |
|
| pio075, tylko autor tematu nie podaje PC.wydaje mi sie ze to bedzie soft ok v40... ale poczekajmy na odp _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| pio075 ma napisany PC pod baterią więc nie mówimy, jeśli jest niższa wersja niż obecna w telefonie mimo innego PC NSU mu downgrade nie zrobi. NIE WIESZ NIE OPOWIADAJ GŁUPOT. Radziu nie ma w sumie różnicy tylko jak się zmieni PC to żeby odczytał ten kod i sprawdził czy na pewno mu zatwierdziło bo wiem, że na niektórych się nie da. Samo wgranie softa z dobrym PC nic nie da, musi być zmieniony PC telefonu. _________________ |
||
| tfingus | |
|
| 1. przepraszam, że czekaliście na moją odpowiedź 2. PC to chyba Product Code... 3. Mój to 05999L4 |
||
| 1 2 3 4 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Hack i wgrywanie softu Phoenixem S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Flashing. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Hack i wgrywanie softu JAF'em - S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Phone. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
[5230] Powrót do starszego softu |
Pytania i Problemy z telefonami | Waldek323 | |
[5230] Wgrywanie softu z wersją nowszą niż aktualnie ma tele |
Pytania i Problemy z telefonami | elkitrim | |
[5800] Wgrywanie starszego software |
Pytania i Problemy z telefonami | bbodex | |
NOKIA N95 8GB WGRYWANIE STARSZEGO FIRMWARE |
Pozostałe | benykuleczka | |
[5800XM] Wgranie starszego softu |
Pytania i Problemy z telefonami | patrykkk | |
[N96] Wgrywanie softu |