| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Maryl | |
|
| Witam. Mam dziwny problem z wyświetlaczem, otóż nie jest on taki czuły jak powinien być i pod wpływem nacisku palca wyraźnie czuć że ta folia sie tak jakby "ugina"... Dużo moich kolegów ma 5230 i wiem jak powinien działać wyświetlacz. Czuć wyraźną różnice w czułości ekranu. A co najdziwniejsze góra ekranu chodzi bardzo dobrze i nic sie nie ugina pod naciskiem. W środku ekranu dotyk jest najmniej czuły. Czy jest to wina digitizera? Gość w komisie powiedział że to wina układu elektrycznego... A ja nie wiem o co chodzi Czy wystarczy zmienić digitizer? Proszę o szybką odpowiedź |
||
| Casaya | |
|
| Maryl, tak to jest wina digitizera.ugina się tak bo prawdopodobnie pękła ci metalowa ramka dookoła digitizera, to jest taka stalowa obwódka która utrzymuje digitizer w linii prostej.nawet jeśli kupisz nowy digitizer to on itak jest bez obwódki.kupowałem do nokii 5800 to musiałem ze starego digitizera zabrać. Spróbuj jeszcze zrobić kalibracje telefonu ale wydaje mi się że nie koniecznie pomoże.nowy digitizer kosztuje ok 30-50 zł.mógłbyś wymienić go sam.jest pełno filmików na YT jak to zrobić. Gość w komisie możliwe że chce chce cię naciągnąc na "układ elektryczny".jedna wielka bzdura.poprostu digitizer padł.da się wymienić. _________________ |
||
| Baton | |
|
według mnie jest źle założony dotyk i musisz oddać do naprawy _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Baton, wytłumacz mi swojego posta bo ja nie rozumiem. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Są digitizery z tym metalem jak się uprze to znajdzie. Nic nie trzeba dawać do naprawy wymienić można samemu. A digitizer jest widocznie uszkodzony skoro działa poprawnie w jednej połowie a w drugiej nie. _________________ |
||
| Maryl | |
|
A jeśli nie znajdę z tą ramką to skąd ja wezmę? I czy można kupić taki za 20 zł na allegro i nic sie nie stanie? Na innym forum powiedziano mi że te podróbki mogą uszkodzić ekran... A oryginalne sa po 90 zł ////EDIT Znalazłem chyba. Jest tam jakaś metalowa obwódka z tyłu. O to chodzi? Pobieranie / Download:
|
||
| Casaya | |
|
| to nie jest to.musi byc ramka,a to co widac to sa tylko wtopione przewody czy nazwijmy to druciki odpowiednie za dotyk. _________________ |
||
| Maryl | |
|
Hmm... Niestety nie wiem jak to wygląda.... Ma ktoś może jakąś fotkę czy coś? Rozebrałbym telefon i sam zobaczył ale niestety nie mam torxa piątki... |
||
| Casaya | |
|
| Maryl, tutaj masz cały komplet uzywany,z ramka. Pobieranie / Download:
edit; mysle ze to jest oryginał i za ta cene sie oplaca. tutaj kolejny oryginał. Pobieranie / Download:
aukcje nie są moje... _________________ |
||
| Maryl | |
|
Hmm... Tylko, że to są do 5800 a ja posiadam 5230 |
||
| Baton | |
|
chodziło mi o to że jak dajesz telefon do naprawy i Ci wymieniają dotyk czyli to dzięki czemu możesz naciskać na ekran to mogą źle założyć i wtedy jak naciskasz idealnie na jakiś klawisz to Ci się nie wciska _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Baton, dotyk to jest digitizer. Maryl, a ty spojrz na zdjecia i zobaczysz o jakia ramke chodzi i kup dogotizer z ramka na nokie 5230 tutaj masz niestety używane części.szukaj na aukcjach internetowych. Pobieranie / Download:
_________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
5230 problem z USB |
Pytania i Problemy z telefonami | piter92wzg | |
Problem z grami na 5230 |
Pytania i Problemy z telefonami | cauldy | |
[5230] problem z podpisywaniem |
Pytania i Problemy z telefonami | Romario77 | |
Nokia 5230 problem z GPS i mapami Garmina |
Pytania i Problemy z telefonami | struku | |
[X6] Odblokowanie telefonu dotykiem |
Pytania i Problemy z telefonami | klik218 | |
Samsung Pixon12 - 12 Mpix i pełna obsługa dotykiem |
Newsy | BoRoS | |
[5230] Port N97 mini (CFW Belle V2) by ThanhTungHT for 5230Spolszczona wersja portu n97mini pod 5230 |
Zmodyfikowane Firmware | kamillp | |
[5230-CFW] D1VERSION AIR 5230@C6 v40.6.003Autor: D1VERSE |
Zmodyfikowane Firmware | Laki1231 | |
[5230-CFW] SuperB Edition 5230@C6 v40.6.003Autor: f3toor |
Zmodyfikowane Firmware | Laki1231 | |
GG problem |
Pytania i Problemy z telefonami | Light_Kira90 | |