| Autor |
Wiadomość |
| iron556 |
Napisany: 09 Lis 2010 04:21 [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. |
|
|
Witam mam problem z nokia 5300. Gdy podłączam ładowarkę wyskakuje komunikat charger not supported(angielskie menu) Co może być powodem braku ładowania ??
Nazwa tematu poprawiona na regulaminową. Proszę zapoznać się z punktem 1.1 regulaminu tego działu zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA // Jackson |
|
|
| ziomek |
Napisany: 09 Lis 2010 05:50 |
|
|
oznacza to że ładowarka jest nieoryginalna . "charger not supported" czyli albo nie pod ten model albo nieoryginalna . wyjście - kup nową ładowarkę .
Napisany: 09 Lis 2010 10:39 |
|
|
A baterie masz oryginalną? Bo mój znajomy miał z tym problem co prawda w sony ericssonie ale może i tu bedzie to samo...Wyskakiwało mu ,,Prosze włożyć oryginalną baterie sony ericsson" coś w tym stylu.. |
| |
| ziomek |
Napisany: 10 Lis 2010 01:12 |
|
|
wtedy to by mu sie to pokazywało zaraz po włączeniu a nie przy ładowaniu na pewno bateria jest ok .
Napisany: 10 Lis 2010 01:45 |
|
|
U mnie taki błąd wywalało gdy włożyłem inną baterie od nokii 1600. Więc raczej to wina złej baterii |
| |
| iron556 |
Napisany: 13 Lis 2010 10:28 |
|
|
Problem w tym ze próbowałem na 2 bateriach oryginalnych nokii i na 2 oryginalnych ładowarkach. Sprawdzałem baterie w innym telefonie i takiego problemu nie było. |
| |
| drago_o |
Napisany: 13 Lis 2010 10:45 |
|
|
ja radzę spradzenie styków od wejścia do ładowania... jak sam nie jesteś w stanie to w serwisie... może po podłączeniu do ładowania jak mu coś nie gra i nie styka to wywala komunikat że ładowarka niekompatybilna i tyle
co do pierwszej wypowiedzi @Ziomek to każda ładowarka nokii z cienkim wejściem pasuje do każdego telefonu z takim wejściem bez względu na model