Autor Wiadomość
iron556 [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 09 Lis 2010 04:21 [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam mam problem z nokia 5300.
Gdy podłączam ładowarkę wyskakuje komunikat charger not supported(angielskie menu)
Co może być powodem braku ładowania ??

Nazwa tematu poprawiona na regulaminową. Proszę zapoznać się z punktem 1.1 regulaminu tego działu zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA // Jackson
ziomek [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 09 Lis 2010 05:50   Postaw piwo autorowi tego posta

oznacza to że ładowarka jest nieoryginalna . "charger not supported" czyli albo nie pod ten model albo nieoryginalna . wyjście - kup nową ładowarkę .

Hofer192 [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 09 Lis 2010 10:39   Postaw piwo autorowi tego posta

A baterie masz oryginalną? Bo mój znajomy miał z tym problem co prawda w sony ericssonie ale może i tu bedzie to samo...Wyskakiwało mu ,,Prosze włożyć oryginalną baterie sony ericsson" coś w tym stylu..
ziomek [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 10 Lis 2010 01:12   Postaw piwo autorowi tego posta

wtedy to by mu sie to pokazywało zaraz po włączeniu a nie przy ładowaniu na pewno bateria jest ok .

Meler [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 10 Lis 2010 01:45   Postaw piwo autorowi tego posta

U mnie taki błąd wywalało gdy włożyłem inną baterie od nokii 1600. Więc raczej to wina złej baterii
iron556 [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 13 Lis 2010 10:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Problem w tym ze próbowałem na 2 bateriach oryginalnych nokii i na 2 oryginalnych ładowarkach. Sprawdzałem baterie w innym telefonie i takiego problemu nie było.
drago_o [5300] Komunikat podczas ładowania telefonu. Napisany: 13 Lis 2010 10:45   Postaw piwo autorowi tego posta

ja radzę spradzenie styków od wejścia do ładowania... jak sam nie jesteś w stanie to w serwisie... może po podłączeniu do ładowania jak mu coś nie gra i nie styka to wywala komunikat że ładowarka niekompatybilna i tyle

co do pierwszej wypowiedzi @Ziomek to każda ładowarka nokii z cienkim wejściem pasuje do każdego telefonu z takim wejściem bez względu na model