| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| gawciux | |
|
| Witam Czy jest możliwość downgrade'owania telefonu np. z wersji v32 na v20? | ||
| patrikos23 | |
|
| Jest. Pobierasz soft przez navifirm i go wgrywasz np. phenixem. _________________ |
||
| Jack | |
|
| http://symbiane.pl/wgrywa...ade&start=0 _________________ |
||
| gawciux | |
|
| niestety próbowałem wgrywać przez phoenixa, ale jak wgrywam soft i klikam refublish czy coś takiego to pojawia mi sie takie ostrzeżenie ale klikam tak i dalej pojawia się błąd i nie iwem co zrobić a na telefonie jest biały ekran i gry wyjme baterie i wsadze z powrotem to nadal mam ten sam firmware | ||
| Laki1231 | |
|
| Zrób downgrade JAF'em był gdzieś opis na forum (chyba). I dlaczego chcesz zrobić downgrade? Aha i max o jeden soft w dół można, wiem to z doświadczenia;) | ||
| gawciux | |
|
| Ponieważ sie wiesza i chce zobaczyć czy to jest od softu a poza tym chce przywrócić gwarancje ponieważ mam teraz wersje v32 zhackowaną i chce mieć symbiana z blokadą certyfikatów i jak soft nie pomoże to oddam do serwisu | ||
| Laki1231 | |
|
| To wina softu S60v.5 inaczej S^1 ma trochę niedopracowane softy, downgrad'em możesz go tylko uwalić. Użyj JAF'a lub innego programu aby zmienić product code telefonu na ten który masz pod baterią a następnie zaktualizuj go przez NSU (Nokia Software Updater). Bo jeśli będzie inny PC niż ten pod baterią to gwarancji Ci nie uznają;) _________________ |
||
| gawciux | |
|
| Ok dzięki a mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzić jaki ma sie teraz PC na telefonie Nie pisz posta pod postem w tak krótkim okresie czasu // Jackson |
||
| Laki1231 | |
|
| Pod baterią jest napisany oryginalny. A jak chcesz sprawdzić jaki telefon ma w tym momencie to: Podpinasz telefon w trybie PC Suite i w JAF'ie wybierasz zakładke BB5 support, następnie zaznaczasz PROD MANAGER - READ VALUES i tam będzie PC;) jak będzie inny to wpisujesz ten z pod baterii i klikasz WRITE VALUES |
||
| gawciux | |
|
nacisnąłem ten prod. manager i co dalej bo reszty nie rozumiem |
||
| Jack | |
|
| Następnie przejdz do Opis:
_________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Tylko podłącz pierw telefon w trybie PC SUITE;) _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
[5530 XM] Downgrade z v.40 na v.32/31 |
Pytania i Problemy z telefonami | pucek112 | |
[5530] Dead telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | gawciux | |
[5530] Włączenie telefonu nie powiodło się |
Pytania i Problemy z telefonami | robi1007 | |
[E6-00] Downgrade z Belle do Anny |
Pytania i Problemy z telefonami | bartus89 | |
Nokia N8 Downgrade PR2.0 do PR 1.2 do PR 1.1 do 1.0Phoenix'em ;) |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Downgrade Softa w terminalach BlackBerry |