Autor Wiadomość
Friq [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 09 Paź 2011 07:25 [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi.   Postaw piwo autorowi tego posta
Otóż u nas w szkole jest wifi HotSpot, sieć jest niby bez hasła, ale jak chce się przeglądać neta to trzeba się zalogować. Tutaj mam problem, jak przechodzę do logowania to pisze, że nieznany certyfikat i daje "Zaakceptuj tylko ten raz" lub jest opcja anuluj. Jak wpisuje hasło i login, klikam "Login" to piszę proszę czekać i tak cały czas. Najdziwniejsze, jest to, że kolega ma Lg z Androidem i od razu mu się loguje i działa. Na noki e51 i innych też działa. Wifi mi dobrze działa, w domu łączy na mieście też. Mój telefon to nokia 5530 xm, podejrzewam właśnie, że to od certyfikatu. Kolega ma nokie C6 i też mu nie łączy ;/. Hard resetem robiłem niedawno, oprogramowanie mam v.32.0.07.

temat poprawiony.na przyszłośc prosze sprawdzic jak powinienie wyglądać prawidłowo założony temat.// radziubaker
Casaya [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 09 Paź 2011 07:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
login wbijasz ,to znaczy ze musiałes sie rejestrować..

a nie jest tak ze pierwsze logowanie musi byc z linku aktywacyjnego dostarczonego na email?

Friq [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 09 Paź 2011 07:58   Postaw piwo autorowi tego posta
Właśnie, że nie ;/ kolega normalnie wbił za pierwszym razem i wszystko działa. A mi pisze "logowanie" i tak cały czas.
Casaya [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 09 Paź 2011 08:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Friq, hm...a przy rejestracji jakis email podawałeś?

Laki1231 [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 09 Paź 2011 08:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Piszesz o cercie sieci masz dobrze ustawioną datę? Jak nie to hard reset.

Friq [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 09 Paź 2011 10:18   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie było żadnej rejestracji, jest o szkolne wifi. A jak to w szkołach jest większość uczniów zna hasło do wifi. Daje "Rozpocznij przeglądanie internetu" i wyskakuje aby się zalogować. Wpisuje login i hasło i pisze 'Logowanie trwa" i tak bez końca. A kolega normalnie wbija, HS nie pomagał. Robiłem już kilka HS nawet po złamaniu symbiana zrobiłem HS. Jak mogę mieć złą ustawioną datę ? Nie pytajcie się takich rzeczy... Wydaje mi się, że to od certyfikatu, ale chcę się upewnić bo nie wiem czy łamać symbiana czy nie.
sadam81 [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 10 Paź 2011 10:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Łamać nie musisz, ale daje dożo innych udogodnień. Musisz mieć ustawiona datę. Możliwe, że nauczyciel Ustawił filtrację MAC na podstawie wcześniej powiązanych urządzeń. Adres MAC sprawdzisz: *#62209526# *#mac0wlan#

Friq [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 10 Paź 2011 03:53   Postaw piwo autorowi tego posta
A dlaczego na innych systemach działa a akurat na s60v5 nie ?
Laki1231 [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 10 Paź 2011 05:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Friq, wydaje mi się, że masz jakiś problem z telefonem, a weź nowy telefon który tam się nie łączył i jeśli się nie połączy sprawdzi się wyżej wymieniona filtracja MAC, jeśli się połączy masz coś z tel.

O datę spytałem bo możesz mieć dobry dzień i miesiąc a rok już zły miałem takie przypadki i wtedy się nie zgadza z tym co serwer wysyła. Certy te co ty masz na myśli nie mają nic do internetu.

Ja bym ostatecznie zrobił format wszystkich pamięci i dał najnowszy soft .

Friq [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 10 Paź 2011 08:04   Postaw piwo autorowi tego posta
Z telefonem na 100% ok, bo z innymi sieciami się łączy. Nie łączy sie mój, samsung monte kolegi, nokia C6 kumpla. Data dobra, teraz sprawdziłem. Softa aktualizowałem do v.32 najnowszego tydzień temu, a hs robiłem kilka dni temu.
Laki1231 [5530 XM] Nie chce się zaloagować do HotSpot'a - Wifi. Napisany: 10 Paź 2011 08:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Widzisz nie łączy się też monte a to inny system, być może źle hasło działa albo jest limit podłączonych urządzeń.