Temat Zamknięty przez: chucky
Autor Wiadomość
pikolo321 [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 12:30 [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam jest to mój pierwszy post a piszę go ponieważ mam problem złapałem na jakiejś chińskiej stronie prawdopodobnie wirusa którego już unieszkodliwiłem lecz nie usunąłem mianowicie mam problem taki telefon łączy się co chwila z połączeniem GPRS i jakieś chińskie znaczki u mnie w telefonie to kwadraty cztery i połączenie to wysyła jakieś dane z mojego telefonu wiec postanowiłem wejść łączność>sieci docelowe >bez kategorii>i tu jest to chińskie połączenie daje opcje edytuj i to wygląda tak

Nazwa połączenia:4kwadraty(wina czcionki nie posiadam chińskiej)
nośnik danych pakietowe
nazwa punktu dostępu cmwap
itd

unieszkodliwiłem go zmieniając adres serwera proxy oraz nr portu na jakikolwiek ponieważ on w momencie usunięcia za chwilkę się replikuje i znów łączy tak to tylko łączy lecz nie połącz

posiadam:
nokia 5530xm
symbian s60 v5
wersja oprogramowania V 40.0.003
chucky [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 01:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Zainstaluj sobie jakiegoś antywirusa na telefonie i przeskanuj zawartość telefonu i karty albo zrób formata.

Casaya [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 01:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Nie ma wirurów na symbiana ( tak pomiedzy nami).
Ja bym zastosowal najmniejsza linie oporu... hard reset *#7370#
a potem juz tylko pobierasz nowe ustawienia internetowe i wszystko wraca do normy.

pamietaj ze hard reset skasuje wszystko z pamieci telefonu.zrob kopie zapasowa kontaktów,smsów i zdjec

Laki1231 [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 01:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Ja bym wgrał softa, tak to jest jak się dziwne aplikacje ściąga...

Casaya [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 01:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Laki1231, mozna od razu softa.ale mowilem o najmniejszej linii oporu.. HR..
soft z pewnoscia pomoze,plus hack...

pikolo321 [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 02:08   Postaw piwo autorowi tego posta
zrobilem juz format karty pamieci oraz ustawienia fabryczne lecz dalej wyskakuje to polaczenie skanowalem kasperskim lecz antywirus w pewnym momecie lapie zwiche a co do antywirusow jaki jeszcze free polecacie?? nie chce robic nowego softa to w ostatecznosci

a sciaglem to probojac wyrobic certyfikat na opada i ani niemam certyfikatu a w dodatku wirus

Nie pisz dwóch postów jeden pod drugim, tylko edytuj poprzedni - chucky
chucky [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 02:10   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, są wirusy na symbiana ale jest ich o wiele mniej niż np. na Androida a w dodatku jeśli się buszuje po nieznanych zagranicznych stronach to jest duże prawdopodobieństwo że się złapie jakiegoś wirusa.

Laki1231 [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 02:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
pikolo321, to musisz wgrać nowego softa...

pikolo321 [5530 XM] Niechciane chińskie połączenie wap Napisany: 08 Gru 2011 03:55   Postaw piwo autorowi tego posta
dziekuje bardzo pomogl mi hard reset ten kodem wczesniej robilem reset ale z poziomu ustawien i nic to nie dalo ale hard reset kodem rozwiozal moj problem dziekuje i temat do usuniecia

[ Komentarz dodany przez: chucky: 08 Gru 2011 03:57 ]
Zamykam - chucky