| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| clintruin | |
|
| No więc zacznijmy bajanie. Wczoraj moja Nokia 5530 postanowiła zdechnąć. Jest to dość popularny typ śmierci, gdy brak jakichkolwiek reakcji poza krótką wibracją przy próbie włączenia. Od razu zaznaczam: 1) Zdechła nagle. Nie, nie bawiłem się w CFW, a więc i nie downgrade'owałem softa, nie uległa żadnemu urazowi mechanicznemu. 2) Umiem szukać, więc znalazłem poradniki o wskrzeszaniu za pomocą czaru Dead Flash (i na tym forum, i w innych miejscach). Phoenix jednak ciągle robił jakieś problemy, nie dopuszczając do właściwego flasha. Trochę lepiej było w przypadku JAF-a. Proces flaszowania rusza, nawet ekran zapala się na kilkanaście sekund, jednak w pewnym momencie znów nie daje znaku życia. Próbowałem wiele razy, bo tak zalecają, ale nadal bez rezultatu. No więc podobno oznacza to kiks oprogramowania, z którym należy się już ruszyć do jakiegoś serwisu. Nie spotkałem się w (problematycznej, przynajmniej u mnie) wyszukiwarce z tego typu pytaniem. Chodzi mi o jakiś sprawdzony, stołeczny serwis, który nie obedrze mojego portfela za taką pierdółkę (odpowiedź może pójść na PW, jeśli podpada to pod reklamę). Gwarancja już minęła, więc Nokia Care odpada. Zresztą korzystając z Google znajdę wyłącznie psioczenie na NC, zamiast pożądanych sprawdzonych serwisów, więc pytam się tu, w środowisku użytkowników komórek. Odpaliłem teraz JAF-a po raz kolejny, by wrzucić jeszcze log, a tu proces postanowił się przerwać komunikatem, który już zdążył rzucić mi się gdzieś w oczy: <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> ...co chyba oznaczało, że go jeszcze poważniej gdzieś po drodze uwaliłem. Zdolniacha ze mnie. Szlag mnie trafi z tym złomem. Posiada najnowszy soft v40, wcześniej nie kombinowałem z niczym ponad oficjalne update'y. Tak mi chodziło po głowie, czy wgranie zmodyfikowanego software'u nie mogłoby pomóc? Nie widziałem jednak na razie niczego na bazie v40. Pomocne osoby oprócz plusa dostaną może nawet laurkę z Painta. |
||
| chucky | |
|
| http://symbiane.pl/flasho...ite-vt17212.htm _________________ |
||
| clintruin | |
|
| To też widziałem, ale musiałbym skądś skombinować ten drugi telefon. | ||
| Laki1231 | |
|
| clintruin, sfi flasher wpisz google forum IP tam masz poradnik może pomoże. _________________ |
||
| clintruin | |
|
| SFI też nie dał rady. Tak jak wcześniej mija pierwszy etap flashowania, po czym nie następuje udany reboot - nie znajduje już telefonu. Napisałem maila do poleconego gdzie indziej serwisu Milenium, to krzyczą sobie za taką pierdółkę 150 złotych . Właśnie nie chciałbym tak mocno wtopić. Chyba będę musiał zwyczajnie połazić po każdym napotkanym serwisie i się pytać. |
||
| Laki1231 | |
|
| 50-100zł uwalilo sektory i za 20nikt ci tego nie zrobi _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki jakie sektory??mozesz przyblizyc bardziej o co chodzi?? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| radziubaker, omg certy, sektory pamięci, simlocka itp... _________________ |
||
| clintruin | |
|
| Popytałem się o sprawę droga mailową po przypadkowo znajdowanych salonach. Dostałem kolejne dwie odpowiedzi, z usługami cenionymi na 50 i 60 zł. Wiem, na mniej się nie nastawiam. Liczyłem na jakąś podpowiedź konkretnego miejsca, gdzie mógłbym iść przekonany, że moja sprawa zostanie załatwiona uczciwie. Dopiero teraz się przekonuję, że bez telefonu to gorzej niż bez ręki (ale chodzi raczej o brak mobilnej muzyki i czytadeł). @dół: liczyłem po cichu, że z dwumilionowego zadupia zwanego stolicą ktoś się jednak trafi . |
||
| Laki1231 | |
|
| clintruin, 50 czy 60zł to idź i się nie zastanawiaj jak zrobią to zapłacisz dopiero. My ci nie polecimy nie mieszkam tam gdzie ty... _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Najpierw dowiedz się, jakim sprzętem dyspomują. BOXy jakiego typu oraz Keye. Takie sprawy wiem, że podniesie MX Key oraz prawdopodobnie MP Key. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| sadam81, tylko mało który ma MX-KEYA... _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. |