Autor Wiadomość
stingear [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 10:45 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net   Postaw piwo autorowi tego posta

Szukałem na forum, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Podczas przeglądania internetu dosyć często wywala mi błąd "Brak pamięci...", niezależnie czy używam przeglądarki systemowej, czy Opery Mobile. Często się to dzieje, jak mam otwartą tylko jedną zakładkę, czasami przy 2/3. Zazwyczaj komunikat jest tylko takim przerywnikiem nieumilającym przeglądanie, a czasem całkowicie wyłącza mi przeglądarkę. Pamięci mi nie brakuje, żadne aplikacje oprócz przeglądarki nie są uruchomione w tle. Użyte rozwiązanie z przeniesieniem pamięci Cache na kartę pamięci. Dodam, ze dzieje się to tylko podczas przeglądania internetu. W nawigacji czy odtwarzaczu muzyki albo filmów(filmy czasem po 1,5 GB) nie ma żadnych problemow i nigdy błąd nie wystąpił.
Jakieś propozycje?
Nokia 5800 NE v60.0.003
Miejsce na C: 67,4MB
Miejsce na E: 6,6 GB
Casaya [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 10:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Na 100 procent nic nie dziala w tle??

jakim sposobem masz soft 60.0.003?
aktualizacja czy wgrales JAFEM?

xdomino996 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 11:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie patrz na miejsce na dyskach. Pamięci Ci brakuje RAM ściągnij Jbak i tam zobacz ile masz pamięci wolnej. Opera mobile zżera sporo mój rekord to 100 MB na 10 kartach a jak bierze systemowa to nie wiem.
Laki1231 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 11:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Miałem ten telefon i miałem tak samo, on ma za mało ramu pod opere mobile, proponuje mini. Ale jeśli dzieje Ci się to po wczytaniu dwóch stron to proponuje wgrać soft, jeśli dłuższe użytkowanie to nic nie zmieni.

pio075 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 01:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Możesz sobie włączyć operę Turbo wtedy będzie ci kompresował obrazki.
5800 ma mało RAMu i jedna obszerniejsza strona zapycha pamięć
Żadne kombinowanie nic tu nie da, pamięci jest fizycznie za mało i wyświetlenie komixxów czy mistrzów z wyłączoną opcją Turbo zapcha pamięć już z jedną kartą.
Casaya [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 01:09   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, mopzliwe ale mialem 5800 i u mnie nic sie nie dzialo.
a tak wogóle to zajrzyj na PW

Laki1231 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 01:30   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, ale turbo ma gorszą jakość obrazków lepiej już wgrać MINI moim zdaniem, lepiej to będzie śmigać i szybciej.

pio075 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 01:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Dlatego ja w 5800 internetu nie nadużywałem kod emotikony: ;)
Najnowsza Opera Mobile - ustawiasz User Agent na Mobile, opera Turbo na włączona i do podstawowego surfowania styknie. Ja bym się raczej do przeglądania Demotów na tym telefonie nie nastawiał.
Laki1231 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 01:41   Postaw piwo autorowi tego posta

pio075, samo włączenie mobile dużo ciągnie...

Casaya [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 02:17   Postaw piwo autorowi tego posta

ale user agent i zaznaczyc mobile to bedzie wersja mobilna.a jak desktop to zawsze pelna wersja bedzie stad moze sie ciac.choc ja tak nie mialem

elfisher [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 08:08   Postaw piwo autorowi tego posta

na c6 mialem ten sam problem. niestety s60v5 tak ma i nic na to nie poradzisz, za malo pamieci ram kod emotikony: :(

pio075 [5800] "Brak pamięci, zamknij..." przeglądając net Napisany: 18 Gru 2011 08:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nie S60v5 tylko Nokie z tym systemem.
W Omni takich problemów nie miałem, nie słyszałem też żeby użytkownicy Vivaza czy Satio się skarżyli kod emotikony: ;)
1 2 »