Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
Marq94 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 06:35 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam.
Otóż owego wczorajszego wieczora wysiadam sobię z PKS i rozmawiam przez telefon. Przy zamykaniu drzwi niefortunnie wypadł on mi z ręki , i podnoszę go wszystko pięknie ładnie działa , myślę sobie ok nic się mi nie stało to rozmawiam dalej , lecz po przyjściu do domu Pomaniaczeniu w Raging Thindera telefon brzęczy mi , że bateria na wyczerpaniu (No myślę męczyłem go cały dzień to kiedyś wreszcie musiał się rozładować) podłączam mu ładowarkę odchodzę , no ale coś mnie zdziwiło bo nie było tego Ekskluzywnego dźwięku "BeeP!" , wyjmuję wtyczkę podłączam po raz drugi również nie ma reakcji , wyciągam wkładam po raz trzeci i znów nie ma reakcji , odblokoowywywuje telefon i widzę , że kreseczki od baterii w ogóle nie migają , no myślę pewnie padła Ładowarka więc przyniosę drugą nokię by ją sprawdzić okazało się , że jest w 100% sprawna. Więc przystąpiłem do działań : Zrobiłem Hard Reset - BRAK EFEKTÓW .
Rozebrałem , żeby zobaczyć czy styk może nie pękł - Był calutki.
Po wyłączeniu telefonu i podłączeniu łądowarki telefon się uruchamia i pokazuje się ekran ładowania , lecz nie ładuje ; /

Czy ktoś się może spotkał z takim problemem? Czyżby bateria została uszkodzona?
Jeżeli trzeba będzie oddać ją do serwisu w celu naprawienia styków ładowania to jakie będą koszty tej naprawy?

Pozdrawiam i Oczekuję na ODPOWIEDŹ!!!!

Laki1231 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 06:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Bateria? Nie. Płyta głowna tak. Styki być może ten który podaje inf o stanie baterii.

94 % - płyta główna
5% - styki
1% - bateria

Casaya [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 06:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Marq94, jak upadła,to mogło cos pęknąc w srodku.nie wydaje mi sie by była to wada softa.nie po upadku telefonu...

koszt zlutowania styków?? myśle ze 50 zł starczy.
Płyta główna nie mogła pęknąć.rzadko pęka

Laki1231 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 06:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Mniej niż 50zł, radziu płyta niekoniecznie musi pęknąć wystarcz, że był słabszy punkt. Styki troszkę mniej myślę, że 30zł.

Marq94 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 07:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Nic nie ma tam pękniętego wszystko dokładnie obejrzałem .

Laki1231 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 07:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Marq94, to może być widoczne nawet tylko pod mikroskopem.

Casaya [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 07:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Marq94, zanieś do komisu i zobaczysz.chyba nie wiecej niż 50 zł,w zależnosci co sie stało.ale myśle ze nic poważnego

Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 07:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Stawiam, że coś na płycie nie wiem może jakiś rezystor? Tego raczej nikt nie będzie szukał.

Autor postu otrzymał pochwałę.
Marq94 [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 08:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok dzięki za pomoc : ) Jutro niosę go do serwisu zobaczymy jaką krzykną cenę.

Casaya [5800] Brak reakcji po podłączeniu Tubki. Napisany: 23 Cze 2011 08:24   Postaw piwo autorowi tego posta

zamykam.

[ Komentarz dodany przez: Laki1231: 26 Cze 2011 09:01 ]
Marq napisał na PW

"70zł"