| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Marq94 | |
|
| Witam. Otóż owego wczorajszego wieczora wysiadam sobię z PKS i rozmawiam przez telefon. Przy zamykaniu drzwi niefortunnie wypadł on mi z ręki , i podnoszę go wszystko pięknie ładnie działa , myślę sobie ok nic się mi nie stało to rozmawiam dalej , lecz po przyjściu do domu Pomaniaczeniu w Raging Thindera telefon brzęczy mi , że bateria na wyczerpaniu (No myślę męczyłem go cały dzień to kiedyś wreszcie musiał się rozładować) podłączam mu ładowarkę odchodzę , no ale coś mnie zdziwiło bo nie było tego Ekskluzywnego dźwięku "BeeP!" , wyjmuję wtyczkę podłączam po raz drugi również nie ma reakcji , wyciągam wkładam po raz trzeci i znów nie ma reakcji , odblokoowywywuje telefon i widzę , że kreseczki od baterii w ogóle nie migają , no myślę pewnie padła Ładowarka więc przyniosę drugą nokię by ją sprawdzić okazało się , że jest w 100% sprawna. Więc przystąpiłem do działań : Zrobiłem Hard Reset - BRAK EFEKTÓW . Rozebrałem , żeby zobaczyć czy styk może nie pękł - Był calutki. Po wyłączeniu telefonu i podłączeniu łądowarki telefon się uruchamia i pokazuje się ekran ładowania , lecz nie ładuje ; / Czy ktoś się może spotkał z takim problemem? Czyżby bateria została uszkodzona? Jeżeli trzeba będzie oddać ją do serwisu w celu naprawienia styków ładowania to jakie będą koszty tej naprawy? Pozdrawiam i Oczekuję na ODPOWIEDŹ!!!! _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Bateria? Nie. Płyta głowna tak. Styki być może ten który podaje inf o stanie baterii. 94 % - płyta główna 5% - styki 1% - bateria _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Marq94, jak upadła,to mogło cos pęknąc w srodku.nie wydaje mi sie by była to wada softa.nie po upadku telefonu... koszt zlutowania styków?? myśle ze 50 zł starczy. Płyta główna nie mogła pęknąć.rzadko pęka _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Mniej niż 50zł, radziu płyta niekoniecznie musi pęknąć wystarcz, że był słabszy punkt. Styki troszkę mniej myślę, że 30zł. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| Nic nie ma tam pękniętego wszystko dokładnie obejrzałem . _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Marq94, to może być widoczne nawet tylko pod mikroskopem. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Marq94, zanieś do komisu i zobaczysz.chyba nie wiecej niż 50 zł,w zależnosci co sie stało.ale myśle ze nic poważnego _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Laki1231 | |
|
| Stawiam, że coś na płycie nie wiem może jakiś rezystor? Tego raczej nikt nie będzie szukał. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Marq94 | |
|
| Ok dzięki za pomoc : ) Jutro niosę go do serwisu zobaczymy jaką krzykną cenę. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| zamykam. [ Komentarz dodany przez: Laki1231: 26 Cze 2011 09:01 ] Marq napisał na PW "70zł" _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
[X6] Brak reakcji przy uruchamianiu gier |
Pytania i Problemy z telefonami | klik218 | |
[5530] Zdechła, brak reakcji Phoenixa i Jafa |
Pytania i Problemy z telefonami | clintruin | |
[Satio] Nokia Ovi Store - brak reakcji |
Pytania i Problemy z telefonami | GraphX | |
[Vivaz Pro] Brak dźwięku po podłączeniu słuchawek |
Pytania i Problemy z telefonami | skibcia.em | |
[5800] Brak obrazu w TV-out |
Szukam | krichna334 | |
[5800] Brak regulacji głośności |