| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| espm.vai | |
|
| Witam Panowie! Mam pewien problem... Otóż kupiłem na Allegro rzekomo oryginalny LCD, jednak wydaje mi się, że to zwykła podróba. Już kilkukrotnie wymieniałem LCD i wszystkie poprzednie miały oznaczenia, min. tydzien i rok produkcji, a ten nie ma żadnych. Nawet ośmieliłem się zważyć: poprzedni (oryginalny) waży 15g, ten 9g. Poniżej zamieszczam zdjęcia nowego i poprzedniego wyświetlacza. Nowy Uploaded with ImageShack.us Poprzedni Uploaded with ImageShack.us |
||
| patrikos23 | |
|
Prawdopodobnie to podróbka. Na Allegro często piszą, że nowy i takie tam i gdy sie kupuje żadko się zwraca uwagę na to czy jest napisane ORYGINALNY. Ja tak wtopiłem z obudową do E71 i byłe 8 dych w plecy _________________ |
||
| Casaya | |
|
| ponoc oryginalny ma inny odcien tasiemki.porownaj ze starym oryginałem... a najlepiej załóż wyswietlacz.jak bedzie ciemny i przy blokowaniu klawiatury bedzie błyskał znaczy że podróbka _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Jeśli pod katem ekran traci kolory lub ekran jest bardzo ciemny niż poprzedni to podróbka. Możesz też porównać numery na tyle wyświetlacza do oryginalnego ale to łatwo podrobic więc nie zawsze odpowiada za całość. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, Wiec jak mowilem.najlepiej zamontowac i wtedy zobaczysz _________________ |
||
| pio075 | |
|
| Przecież to z daleka widać, że to podróba. Wystarczy porównać sobie te zdjęcia. Oryginały zawsze mają z tyłu metalową osłonę na której zawsze jest naniesiony nr. partii. Tutaj nawet tej osłony nie ma więc nie ma nawet o czym mówić. Taśma tez wygląda tandetnie i nawet nie przypomina oryginału. |
||
| Laki1231 | |
|
Opis:
Nie zawsze mam kilka uszkodzonych LCD i są takie jak ten... Ale taśma oryginalna nie jest w porównaniu do tego co mam w ręce. Tak wygląda taśma w prawdziwym oryginale. |
||
| pio075 | |
|
| Wiesz Laki ja jeszcze oryginału bez osłony nie widziałem. | ||
| Laki1231 | |
|
| pio075, jakiej osłony ja nie wiem o co Ci chodzi to na fot wyżej to 100% oryginał, z dotykiem się zgodzę, że bez metalu to podróba ale to ekran | ||
| pio075 | |
|
Ehhh... nie możemy się dogadać. Pierwsze zdjęcie autora tematu, nie tylko brak numeru partii ale także całego tyłu na którym w oryginale znajdują się te numery (jak na załączonym przez ciebie obrazku) . |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
[N95] Czy wyświetlacz jest oryginalny? |
Pytania i Problemy z telefonami | stanek2 | |
[5800] Oryginalny ekran |
Szukam | Marq94 | |
[5800] Wymiana digitizera lub LCD |
Pozostałe | Casaya | |
[E65] Wyświetlacz czy taśma? |
Pytania i Problemy z telefonami | MartinZCH | |
n95 8gb tasiemka czy wyświetlacz?oceńcie co tu jest uszkodzone |
Pytania i Problemy z telefonami | kapibara | |
[5800] Paski przechodzące przez wyświetlacz |