| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Marq94 | |
|
| Witam. Otóż mam problem z dopiero co kupionym używanym digitizerem do nokii 5800 aczkolwiek przyszedł do mnie wczoraj rozpakowuje wszystko pięknie ładnie stan jak nowy składam komórkę włączam ładnie dotyk chodzi , lecz po dłuższej zabawie zaczął sprawiać problemy tzn. lewa połowa dotyku czasami tak jakby nie działa i górna a czasami działa elegancko. Jak każdy sprzedawca pisze w swojej ofercie , ze jest możliwość wymiany a ja jak głupi wystawiłem mu Pozytywa zaraz po złożeniu telefonu i teraz jak zwracam się z prośbą wymiany towaru to Kontakt e-mail się urywa tzn. nie odpisują. Robiłem format karty , HR i nic to nie daje. A oto aukcja : http://allegro.pl/show_item.php?item=1574159905 Oto filmik przedstawiający ten problem może nie najlepsza jakość ale wszystko ładnie widać. Dokładniej od 1:05 Link do Filmu : http://www.youtube.com/watch?v=6vKFskdgfGo Oczekuję na odp. i pozdrawiam. Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//Laki1231 _________________ |
||
| chucky | |
|
| Marq94, popraw link do filmiku _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Laki1231 | |
|
| Wersje softa telefonu podaj. PS: LCD był mocno przyklejony pasuje go od nowa przykleić to pewnego rodzaju zabezpieczenie Nokii i sprawdź czy wszystko dobrze dociśnięte _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Marq94 | |
|
| Link poprawiony. Mam soft modyfikowany od noki C6 v52 wyświetlacz również wymieniałem śrubki mam nie podociskane i tylko dwie : P Bo mają zjechane łebki ale wątpię , ze to wina dociśnięcia a powiedzcie mi jak to jest z tym komentarzem Czy mogę Pozytywa odwołać ? Bo z mojego doświadczenia to chyba nie ma takiej możliwości a głupio zrobiłem , ze go wystawiłem teraz mają na mnie lekko mówiąc wylane ; ) Mógł bym podać link do softu , którego posiadam , lecz nie chcem dostać bana ; p A co do przyklejenia to powiedz mi czym przyklejać i wyświetlacz i tą aluminiową osłonkę od Digitizera . Pozdro. _________________ |
||
| patrikos23 | |
|
| Musisz napisać do allegro jakby reklamację i oni rozpatrzą. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| sadam81 | |
|
| Wyświetlacz ma dużo do problemu. Dokręć te śrubki, przyklej wyświetlacz taśmą dwustronna do płyty głównej, tylko mocno, a na koniec dokładnie digitizer ładnie dopasuj. _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Marq94 | |
|
| Za bardzo to ja tam nic nie dopasuję gdyż on jest zatrzaskiwany właśnie tą aluminiową otoczką ale jak widzieliście na filmie jest to troszkę dziwne bo czasami normalnie działa a czasami nie tzn. nie chce wejść do folderu tylko tak jak by się przesuwa a jak go złapię to drga; p PS: Wiecie co to jednak chyba będzie wina tego dokręcenia bo teraz jak scisnąłem palcami lewy górny róg przy tym jak się bugował to problem ustąpił. Jutro idę kupić 6 śrubek i tą taśmę dwustronną . Jak problem ustąpi dam znać. A czy możecie mi powiedzieć jak dokładnie uszczelnić to wszystko przed dostawaniem się kurzu? Wyświetlacz kupiłem za 80 zł pisali , ze oryginalny w co wątpię ale kolory ma jak oryginał ładne i przejrzyste , chciałem to wczoraj jeszcze sprawdzić jakimś dobrym filmem z dobrymi efektami napisałem nawet post , lecz został usunięty , czemu się nie dziwię : P Dzięki za pomoc. Jeżeli uda się naprawić to wszyscy macie plusiki : ) _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| cienkimi paskami z tej taśmy popodklejaj na około wyświetlacza. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Marq94, ja mysle ze to nic nie da.ja to samo mam.wymienilem wyswietlacz LCD,niestety jest ciemniejszy (na aukcjii pisalo ze orginalny).. co do digitizera to mam podobny problem,nie jest tak czuly,jak orginalny i tez tak skacze.mysle ze te podrobki(bo nie wierze ze orginal) tak maja. zrob sobie jeszcze kalibracje telefonu,bo jak masz inny digitizer to inaczej dziala,ale mysle ze i to nie pomoze. tasma dwustronna w moim przypadku tez nic nie dala. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
Hehe. Rozwal tel NOKII i musisz oryginały kupić _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231 przymiezam sie do kupna nokii n8,albo cos z lepszym prockiem.tylko nie wiem co.jak kupie to uroczyscie rozwale 5800XM,a ty bedziesz o tym wiedzial jako pierwszy. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| Digitizer jest w 100% oryginalny : ) Można to poznac po jego taśmach tzn: Oryginał ma taki ciemny brąz a podróbka jasny brąz : ) Problem ustępuje po sciśnięciu palcami obudowy. Bo tam gdzie nie mam przykręconych śrubek to lekko odstaje. _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Zmiana PC za pomocą JAF'a. Działa na każdym modelu NOKII.Jak przywrócić telefon do stanu z salonu oraz jak wgrać J.polski. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[Satio] Digitizer nie działa prawidłowo |
Pytania i Problemy z telefonami | satio12 | |
[5800] FW z C6 na 5800 - nie działa internet. |
Pytania i Problemy z telefonami | Koli96 | |
[5800] Aparat nie działa , nie odtwarza filmów . |
Pytania i Problemy z telefonami | xJAmaTOx | |
[5800] SpeedMeter nie działa |
Pytania i Problemy z telefonami | Jemo | |
NOKIA 5800 NIE DZIAŁA MAPA |