Autor Wiadomość
Marq94 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 05:43 [5800] Digitizer czasami nie działa   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Otóż mam problem z dopiero co kupionym używanym digitizerem do nokii 5800 aczkolwiek przyszedł do mnie wczoraj rozpakowuje wszystko pięknie ładnie stan jak nowy składam komórkę włączam ładnie dotyk chodzi , lecz po dłuższej zabawie zaczął sprawiać problemy tzn. lewa połowa dotyku czasami tak jakby nie działa i górna a czasami działa elegancko. Jak każdy sprzedawca pisze w swojej ofercie , ze jest możliwość wymiany a ja jak głupi wystawiłem mu Pozytywa zaraz po złożeniu telefonu i teraz jak zwracam się z prośbą wymiany towaru to Kontakt e-mail się urywa tzn. nie odpisują.
Robiłem format karty , HR i nic to nie daje.
A oto aukcja : http://allegro.pl/show_item.php?item=1574159905
Oto filmik przedstawiający ten problem może nie najlepsza jakość ale wszystko ładnie widać.
Dokładniej od 1:05
Link do Filmu : http://www.youtube.com/watch?v=6vKFskdgfGo

Oczekuję na odp. i pozdrawiam.

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//Laki1231

chucky [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 05:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Marq94, popraw link do filmiku

Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 05:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Wersje softa telefonu podaj.

PS: LCD był mocno przyklejony pasuje go od nowa przykleić to pewnego rodzaju zabezpieczenie Nokii i sprawdź czy wszystko dobrze dociśnięte

Marq94 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 06:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Link poprawiony. Mam soft modyfikowany od noki C6 v52 wyświetlacz również wymieniałem śrubki mam nie podociskane i tylko dwie : P Bo mają zjechane łebki ale wątpię , ze to wina dociśnięcia a powiedzcie mi jak to jest z tym komentarzem Czy mogę Pozytywa odwołać ? Bo z mojego doświadczenia to chyba nie ma takiej możliwości a głupio zrobiłem , ze go wystawiłem teraz mają na mnie lekko mówiąc wylane ; )
Mógł bym podać link do softu , którego posiadam , lecz nie chcem dostać bana ; p
A co do przyklejenia to powiedz mi czym przyklejać i wyświetlacz i tą aluminiową osłonkę od Digitizera .
Pozdro.

patrikos23 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 06:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 14/19
Musisz napisać do allegro jakby reklamację i oni rozpatrzą.

sadam81 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 06:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wyświetlacz ma dużo do problemu. Dokręć te śrubki, przyklej wyświetlacz taśmą dwustronna do płyty głównej, tylko mocno, a na koniec dokładnie digitizer ładnie dopasuj.

Marq94 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 06:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Za bardzo to ja tam nic nie dopasuję gdyż on jest zatrzaskiwany właśnie tą aluminiową otoczką ale jak widzieliście na filmie jest to troszkę dziwne bo czasami normalnie działa a czasami nie tzn. nie chce wejść do folderu tylko tak jak by się przesuwa a jak go złapię to drga; p

PS: Wiecie co to jednak chyba będzie wina tego dokręcenia bo teraz jak scisnąłem palcami lewy górny róg przy tym jak się bugował to problem ustąpił. Jutro idę kupić 6 śrubek i tą taśmę dwustronną . Jak problem ustąpi dam znać.
A czy możecie mi powiedzieć jak dokładnie uszczelnić to wszystko przed dostawaniem się kurzu? Wyświetlacz kupiłem za 80 zł pisali , ze oryginalny w co wątpię ale kolory ma jak oryginał ładne i przejrzyste , chciałem to wczoraj jeszcze sprawdzić jakimś dobrym filmem z dobrymi efektami napisałem nawet post , lecz został usunięty , czemu się nie dziwię : P

Dzięki za pomoc. Jeżeli uda się naprawić to wszyscy macie plusiki : )

sadam81 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 06:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
cienkimi paskami z tej taśmy popodklejaj na około wyświetlacza.

Casaya [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 07:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Marq94, ja mysle ze to nic nie da.ja to samo mam.wymienilem wyswietlacz LCD,niestety jest ciemniejszy (na aukcjii pisalo ze orginalny)..

co do digitizera to mam podobny problem,nie jest tak czuly,jak orginalny i tez tak skacze.mysle ze te podrobki(bo nie wierze ze orginal) tak maja.

zrob sobie jeszcze kalibracje telefonu,bo jak masz inny digitizer to inaczej dziala,ale mysle ze i to nie pomoze.

tasma dwustronna w moim przypadku tez nic nie dala.

Laki1231 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 08:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Hehe. Rozwal tel NOKII i musisz oryginały kupić kod emotikony: :)

Casaya [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 08:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Laki1231 przymiezam sie do kupna nokii n8,albo cos z lepszym prockiem.tylko nie wiem co.jak kupie to uroczyscie rozwale 5800XM,a ty bedziesz o tym wiedzial jako pierwszy.

Marq94 [5800] Digitizer czasami nie działa Napisany: 03 Maj 2011 08:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Digitizer jest w 100% oryginalny : ) Można to poznac po jego taśmach tzn: Oryginał ma taki ciemny brąz a podróbka jasny brąz : ) Problem ustępuje po sciśnięciu palcami obudowy. Bo tam gdzie nie mam przykręconych śrubek to lekko odstaje.