| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Marq94 | |
|
| Witam otoz mam problem z rozmazujacym sie ekranem tzn. Najczesciej sie to dzieje gdy telefon jest zimny. Pomaga na to jedynie blokowanie i odblokowywanie telefonu ,lecz tez nie zawsze gdy jest ciepły rowniez wystepuje ten problem ale szybciej zaskakuje. Powie mi ktos czy to wina wyswietlacza czy telefonu bo jak wyswietlacza to wymienie jak telefonu to lipa :\ oto zdjecie jak to wyglada Posta pisze własnie z telefonu problem dotyczy noki 5800. Jezeli ktos wie czemu tak sie dzieje to bardzo prosze o pomoc. |
||
| Laki1231 | |
|
| Już któryś podbny problem na forum ten ma akurat mój kolega po wyjściu na zimno. Masz oryginalny ekran, jakiego masz softa? _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| v52 nie wiem czy ekran jest oryginalny kupiłem telefon z allegro i juz raz go rozbierałem i zaowazyłem osad na stykach co moze swiadczyc o zalaniu i gdy patrze pod katem na białym tle na ekranie widze siwawa kreche i tak jakby lekkie rozmazanie jak by był własnie zalany ,telefon rozbierałem po to zeby wyczyscic ekran z kurzu a ten kurz to moim zdaniem swiadczy o tym ,ze telefon był rozbierany i na gorze ekranu jest lekko oderwana ta srebrna folia. I jezeli mozesz to powiedz mi jak zapobiec temu kurzeniu sie ekranu. | ||
| Laki1231 | |
|
| Był otwierany czyli albo nie umiejętnie i zostało coś uszkodzone, jak raz otworzysz przed kurzem tak jak jest fabrycznie zmknięty raczej go nie uchronisz;) Ten soft ma problemy właśnie z zamiennikami dotyk i ekran więc najlepiej niższego softa ale robisz na własną odpowiedzialność. Bezpośrednio po wgraniu V52 tak masz? A ekran możesz swobodnie wyciągnąć czy bardzo mocno się trzyma;)? Obraz pod kątem widzisz czy traci kolory jakby negatyw się robi. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| A własnie zapomniałem dodac ,ze gdy maluje cos na paintpadzie roznymi kolorami to on strasznie traci ostrosc i robi sie taki rozmazany. A co do twojego pytania to nie wiem bo kupiłem go juz z tym softem. | ||
| Laki1231 | |
|
| Marq94, a widać obraz pod kątem czy robi się negatyw tak jakby. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| nie nie ma zadnego negatywu bialutki ekran a czy to normalne ,ze ekran rozmazuje sie przy wielu zmieszanych barwach? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Tak to nie komputer heh. Pasowało by softa zaniżyć ale nie wiem czy się uda. Najwyżej wgrasz ten sam od nowa. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
Chyba najprosciej bedzie go zamienic za nokie n95 8gb bo mi sie podoba a powiedz mi jak twoj kolega poradził sobie z tym problemem? Bo chyba kupie nowy ekraz i podkleje to pierscienia nowa gabke moze sie uda uszczelnic _________________ |
||
| andrev6 | |
|
| Witam, mam ten sam problem, czy zmiana softa pomogła, bo już nie wiem co robić, żeby zaczął działać muszę pocierać go, trzymać jak najbliżej źródła jakiegokolwiek ciepła. | ||
| Laki1231 | |
|
| andrev6, a wymieniałeś ekran, lub otwierałeś telefon? Bo wiesz jak się odklei ekran to tak się wali;/ podobno. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| Laki ma racje ja podkleiłem taką srebrną folie na ekranie i na razie nie mam problemów, pewnie ci tez się odkleiła jeżeli rozbierałeś, a co do wymiany to odradzam Laki mówił ,że przeważnie telefon pada ja jedynie wgrałem jeszcze raz ten sam i nic to nie pomogło. | ||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[5800] Ekran nie łapie dotyku po zmianie softa |
Pytania i Problemy z telefonami | zede | |
[5800] Dotyk łapie w innym miejscu |
Pytania i Problemy z telefonami | hubiwlkp | |
W szkole nie zawsze jest tak żle..;) |
Humor | Bonus | |
[5800] Oryginalny ekran |
Szukam | Marq94 | |
Ekran główny w Nokii 5800 |