Autor Wiadomość
melo [5800] Hard reset Napisany: 19 Sie 2009 01:44 [5800] Hard reset   Postaw piwo autorowi tego posta

Posiadam nokie 5800 po hakowaniu programem helloX. Dowiedziałam się że przed oddaniem do serwisu muszę wykonać hard reset. Niestety nie wiem jak to się robi. Proszę o pomoc i szczegółową instrukcję kod emotikony: :)
chucky [5800] Hard reset Napisany: 19 Sie 2009 03:15   Postaw piwo autorowi tego posta

zwykły format wystarczy czyli przywróć ustawienia fabryczne a hard format robi się tak: wciskasz zieloną słuchawkę, czerwoną słuchawkę ,przyciska od aparatu i włączasz telefon , trzymasz te przyciski do momentu włączenia telefonu lub mrugnięcia napisu nokia.

wiktorwspanialy [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 07:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Podłącze się do tematu żeby nie zakładać nowego!

Od niedawna jestem posiadaczem N5800 i mam problem bo telefon wyłączam mi się czasami w kieszeni, czytałem że może pomóc hard format, ale tu rodzą się u mnie 3 pytania (pewnie zabrzmię jak totalny amator):
1. Czy wprowadzając kombinację klawiszy do hard formatu robi się to przy włączonym czy wyłączonym telefonie?
2. klawisze trzeba wciskać po kolei i poszczać ? czy trzymać tak żeby w pewnym momencie były wciśnięte wszystkie na raz??
3. mój tel to anglik w salonie wgrali mi polskie menu i ściągnęli simlocka - czy po hard formacie nie stracę przypadkiem polskiego menu i możliwości używania polskich kard sim??
Jack [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 09:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
1. Tak
2. Trzymać
3. Nie

wiktorwspanialy [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 09:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Jackson napisał/a:
  • 1. Tak

To ma być włączony czy wyłączony ?? kod emotikony: :)
Laki1231 [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 09:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Wyłączony. Zielona Słuchawka + czerwona + przycisk aparatu i power do momntu ukazania się konfiguracji daty czy języka czy godziny;) jak masz coś na karcie to zostanie.

wiktorwspanialy [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 10:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok wielkie dzięki zrobiłem hard formata przy okazji popodginałem lekko styki w baterii. Mam nadzieję, że już nie będę miał problemów z wyłączaniem się tela w kieszeni.

ps. czy kartę micro SD można wkładać do włączonego tela??
chucky [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 10:27   Postaw piwo autorowi tego posta

wiktorwspanialy, tak

Laki1231 [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 10:40   Postaw piwo autorowi tego posta

wiktorwspanialy, tylko jak karte wyciągasz a masz wgrane na niej aplikacje wciśnij krótko power a następnie usuń kartę pamięci. PS: Jak miałem 5800 podłożyłem sobie karteczkę i tel się nie wyłączał;)

wiktorwspanialy [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 10:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale gdzie podłożyłeś ta karteczkę?? Pod baterię, kartę sim czy kartę pamięci??
Może jakies foto??

Nie cytuj całego poprzedniego posta // Jackson
Laki1231 [5800] Hard reset Napisany: 26 Sty 2011 11:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Zaraz Ci na innym tel pokaże jak to włożyłem.

EDIT: Tylko jak telefon leży tyłem do Ciebie musi być z prawej strony;) jak na zdjęciach.

Daje w linkach bo by się forum rozjechało;) Zdjęcia wykonane Nokia N8 kod emotikony: ;) w trybie makro.

1.

2.

3.

Zdjęcia dodajemy w tag img // Jackson