| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| melo | |
|
Posiadam nokie 5800 po hakowaniu programem helloX. Dowiedziałam się że przed oddaniem do serwisu muszę wykonać hard reset. Niestety nie wiem jak to się robi. Proszę o pomoc i szczegółową instrukcję |
||
| chucky | |
|
| zwykły format wystarczy czyli przywróć ustawienia fabryczne a hard format robi się tak: wciskasz zieloną słuchawkę, czerwoną słuchawkę ,przyciska od aparatu i włączasz telefon , trzymasz te przyciski do momentu włączenia telefonu lub mrugnięcia napisu nokia. _________________ |
||
| wiktorwspanialy | |
|
| Podłącze się do tematu żeby nie zakładać nowego! Od niedawna jestem posiadaczem N5800 i mam problem bo telefon wyłączam mi się czasami w kieszeni, czytałem że może pomóc hard format, ale tu rodzą się u mnie 3 pytania (pewnie zabrzmię jak totalny amator): 1. Czy wprowadzając kombinację klawiszy do hard formatu robi się to przy włączonym czy wyłączonym telefonie? 2. klawisze trzeba wciskać po kolei i poszczać ? czy trzymać tak żeby w pewnym momencie były wciśnięte wszystkie na raz?? 3. mój tel to anglik w salonie wgrali mi polskie menu i ściągnęli simlocka - czy po hard formacie nie stracę przypadkiem polskiego menu i możliwości używania polskich kard sim?? |
||
| Jack | |
|
| 1. Tak 2. Trzymać 3. Nie _________________ |
||
| wiktorwspanialy | |
|
Jackson napisał/a:
To ma być włączony czy wyłączony ?? |
||
| Laki1231 | |
|
| Wyłączony. Zielona Słuchawka + czerwona + przycisk aparatu i power do momntu ukazania się konfiguracji daty czy języka czy godziny;) jak masz coś na karcie to zostanie. _________________ |
||
| wiktorwspanialy | |
|
| Ok wielkie dzięki zrobiłem hard formata przy okazji popodginałem lekko styki w baterii. Mam nadzieję, że już nie będę miał problemów z wyłączaniem się tela w kieszeni. ps. czy kartę micro SD można wkładać do włączonego tela?? |
||
| chucky | |
|
| wiktorwspanialy, tak _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| wiktorwspanialy, tylko jak karte wyciągasz a masz wgrane na niej aplikacje wciśnij krótko power a następnie usuń kartę pamięci. PS: Jak miałem 5800 podłożyłem sobie karteczkę i tel się nie wyłączał;) _________________ |
||
| wiktorwspanialy | |
|
| Ale gdzie podłożyłeś ta karteczkę?? Pod baterię, kartę sim czy kartę pamięci?? Może jakies foto?? Nie cytuj całego poprzedniego posta // Jackson |
||
| Laki1231 | |
|
| Zaraz Ci na innym tel pokaże jak to włożyłem. EDIT: Tylko jak telefon leży tyłem do Ciebie musi być z prawej strony;) jak na zdjęciach. Daje w linkach bo by się forum rozjechało;) Zdjęcia wykonane Nokia N8 w trybie makro.1. 2. 3. Zdjęcia dodajemy w tag img // Jackson |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Hard Reset w 5800Twardy reset telefou - przywrócenie czystej wersji systemu |
Pozostałe | NNNorbi | |
Hard ResetHTC |
Poradniki Android | Casaya | |
[n96] Hard Reset |
Pytania i Problemy z telefonami | kwiat | |
[C5-03] Hard reset telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | mat2224 | |
[N95] Hard Reset |
Pytania i Problemy z telefonami | damian19956 | |
[C5-03] Hard reset pytania ogólne |