Autor Wiadomość
Potok666 [5800] martwy pixel Napisany: 10 Mar 2011 04:52 [5800] martwy pixel   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam czy jeżeli mam jeden martwy pixel w wyświetlaczu to uznają mi to na gwarancji?? Wymienią mi za darmo??? I jeszcze co by było gdybym oddał telefon z hakniętym softem tylko bym stracił gwarancje nic więcej no nie???
Laki1231 [5800] martwy pixel Napisany: 10 Mar 2011 05:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Chyba od 3martwych wymieniają kod emotikony: :) jak otworzyłeś telefon nie masz już gwarancji czasem taki piksel znika jak się lcd przyciśnie palcem w tym miesjcu a żeby to zrobić musisz ściągać przednią ramkę. Bo dotkniesz dotyk a nie LCD.

W tym temacie

http://symbiane.pl/zmiana...kii-vt20486.htm

Masz opisane co zrobić, żeby telefon uznali na gwarancji po hakowaniu softa.

Autor postu otrzymał pochwałę.
sadam81 [5800] martwy pixel Napisany: 10 Mar 2011 06:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Lista rzeczy, za które zaierają gwarancje jest bardzo długo:
-zalanie wodą(na serwisie sami nawet specjalnie zalewają wodą jeśli naprawa przekracza wartość telefonu, sam kilka razy tak miałem, uratowało mnie oświadczenie osoby która przyjmowała telefon, że znaki wodne nie były rozmyte - 2 egzemplarze jeden leci z telefonem, drugi u właściciela),
-zerwanie plomb zabezpieczających,
-widoczne ślady rozkładania urządzenia,
-ingerencja w oprogramowanie,
-podkręcenie procesora,

Autor postu otrzymał pochwałę.
Potok666 [5800] martwy pixel Napisany: 10 Mar 2011 09:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki za pomoc ale jeszcze jedno pytanie ile by trwała wymiana w serwisie???
daanielito [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 11:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Postawił 1 piw(a)
Różnie z tym jest. Zależy od tego czy mają wyświetlacz na stanie czy muszą go zamówić i dopiero wymienić. Ale myślę, że nie dłużej niż tydzień. Kiedyś jak wymieniałem głośnik to powiedziałem, że zależy mi na czasie. Zapłaciłem 10 zł. więcej ale miałem zrobione na drugi dzień.

Laki1231 [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 11:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Nokia części ma na miejscu:)

Potok666 [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 11:42   Postaw piwo autorowi tego posta

A jeszcze jedno czy ja mam pojechać do salonu nokii czy oddać telefon do playa??
Meler [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 11:43   Postaw piwo autorowi tego posta

mają czas do 14 dni roboczych czyli dokładnie 2 tygodnie i cztery dni od przyjęcia. Jeśli są zmuszeni zamawiać części z zagranicy okres ten wydłuża się do 36 dni roboczych.

Oddajesz do playa.
Potok666 [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 12:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeszcze jedno pytanie od czego ten pixel mógł się zepsuć?? I czy oddając telefon do serwisu w serwisie zepsuli wam telefon jeszcze bardziej???
Meler [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 12:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piksel poprostu się wypalił czyli albo posiada cały czas napięcie i święci na biało albo brak napięcie i świeci na czarno, niekiedy są także stany pośrednie. To niestety wada LCD. Mi nigdy bardziej nie popsuli
Laki1231 [5800] martwy pixel Napisany: 12 Mar 2011 12:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Potok123, w nokii nie ale w samsungu dałem telefon nie otwierany wyłuapli dwa rezystory i powiedzieli, że moja wina. Piksele same z siebie ulegają uszkodzeniu, wypalają się.