| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| wlodi893 | |
|
| Witam ! Kilka dni temu (nie wiedząc dlaczego) moja nokia po prostu się wyłączyła... Po kilku próbach ponownego uruchomienia udało się. Lecz po zablokowaniu ekranu 3 klawisze nadal świeciły... Gdy ja wtedy wyłączyłem do tej pory nie ma żadnej reakcji... Ale po podłączeniu pod usb do komputera i wciśnięciu przycisku on/off zaczęły mi się instalować na kompie : Nokia USB Flashing Generic i NOKIA flashing parent czy jakoś tak. Czy to znak , ze może da się ją uratować ? Jeśli byłaby możliwość to prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku co i jak, bo w tym temacie jestem naprawdę zielony. Z góry dzięki za odp. pozdrawiam , wlodi ! Używaj polskich znaków // stankovi23 |
||
| Casaya | |
|
| wydaje mi sie ze powinienes zajrzec na ten temat http://symbiane.pl/napraw...-jaf-vt3076.htm |
||
| wlodi893 | |
|
| Próbowałem niby tak jak w tamtym temacie. Ale coś mi nie wychodzi... Wytłumaczy ktoś skąd , gdzie i jaki firmware konkretnie ściągnąć ? I wszystko z najmniejszymi szczegółami opisze ? Pierwszy raz mam styczność z tymi rzeczami wiec nie wiem w ogóle co i jak. | ||
| Laki1231 | |
|
| http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm Proszę musisz pominąć punkt z podmianą pliku. _________________ |
||
| wlodi893 | |
|
| Ten temat tez już znalazłem. Ale mając z tym styczność pierwszy raz jest to dla mnie szczerze powiedziawszy mało jasne i przejrzyste... Gdzie np trzeba wrzucić ściągnięty firmware ? Bo w JAFie w ogóle nie podświetlają mi się te zielone okienka (MCU , PPM itp...itd). Chyba , że po prostu coś robię nie tak | ||
| Laki1231 | |
|
| EXE się instaluje!!! Podstawowych elementów windowsa nie znacie jaśniej opisać się nie da;/ _________________ |
||
| wlodi893 | |
|
| Po calej robocie JAFem wysle wam to co sie tam dzialo ;] (to nizej). Ekran w pewnym momencie zaswiecił sie , i pod koniec zgasł ale telefon dalej sie nie obudzł. Macie jeszcze jakies pomysly czy zostaje mi w takim wypadku tylko serwis ? PRESS POWER ON NOW! Searching for phone...Found No write data, skiping write... Sending RAW loader... Using 007.016.022 Elf2flash 08.20.000 CMT RAW loader... Sending RAW Loader... ....................Loader Sent! Stage 2 starting..............Phone prepared OK! Waiting for the phone to boot... Searching for phone... Status byte: 8000 Selecting CMT flash... Result: 0000 Phone is in flash mode... CMT blocks: 462, APE blocks: 0 Erasing cmt... Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010_prd.core.C00... Erasing cmt zone 00040000 - 00082FFF ... Erase result: 0000 Erasing cmt zone 00083400 - 003FFFFF ... Erase result: 0000 Erasing cmt zone 00800000 - 00D5FFFF ... Erase result: 0000 Erasing cmt zone 00D60000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000 Partition result: 0014 Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010_prd.rofs2.V06... Erasing cmt zone 06560000 - 0915FFFF ... Erase result: 0000 Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010_blue_prd.rofs3.fpsx... Erasing cmt zone 09160000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000 Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010.udaerase.fpsx... Erasing cmt zone 09E60000 - 0F71FFFF ... Erase result: 0000 Send CMT CFG... Writing cmt... Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010_prd.core.C00... Sending CMT HASH for ADA Sending CMT HASH for KEYS Sending CMT HASH for PRIMAPP Sending CMT HASH for RAP3NAND Sending CMT HASH for PASUBTOC cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected, sending... Sending CMT HASH for SOS*UPDAPP Sending CMT HASH for SOS*DSP0 Sending CMT HASH for SOS*ISASW Sending CMT HASH for SOS+CORE Sending CMT HASH for SOS+ROFS1 Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010_prd.rofs2.V06... Sending CMT HASH for SOS+ROFS2 Write result 27: 1701 Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010_blue_prd.rofs3.fpsx... Sending CMT HASH for SOS+ROFS3 Write result 27: 1701 Processing C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356\RM-356_10.0.010.udaerase.fpsx... No write data, skiping write... Rebooting... Finishing CMT session... Restarting CMT... Pooling phone... Phone not found... Second try... MCUSW: (null) APESW: (null) VariantSW: (null) Prodcode: Setting test mode... Failed! Aborting! Done! |
||
| Laki1231 | |
|
| Najnowszy soft wgrywasz? I źle robisz coś. http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm Ten sposób i pmijasz podmiane pliku. _________________ |
||
| wlodi893 | |
|
| Teoretycznie robię wszystko tak jak w tym filmie (oczywiście pomijając podmianę pliku). Ale tak jak pisałem telefon dalej się nie obudził. Co mogłem źle zrobić ? Albo ewentualnie w czym jeszcze może tkwić problem? | ||
| Laki1231 | |
|
| A pobrałeś najnowszego softa, jaki tylko dostępny? Jaką to wersje pobrałeś? Po logu wnioskuje 10.0.010. Pogrzało Cię? Pobierz tego!!!!!! Pobieranie / Download:
Pociesze Cię wgrałeś najniższego softa jak uwaliło certy napraw 100zł o ile się uda;) u mnie się nie dało i tel do kosza;) _________________ |
||
| wlodi893 | |
|
Ku***a Chyba rzeczywiście masz racje. Takie właśnie skutki ma robota w pospiechu. No ale trudno... Już się nie wróci. Czyli spróbować jeszcze z tym nowym softem czy w takim wypadku mogę jedynie włożyć do szuflady (na pamiątkę; ) |
||
| Laki1231 | |
|
| wlodi893, najpierw spróbuj a później coś wymyślimy ok? _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Znasz melodie, a nie wiesz co to za tytuł? |
Szukam | Laki1231 | |
[5800] Nie włącza się po downgrade |
Pytania i Problemy z telefonami | Pawel_k | |
[E51] Telefon wyłączył się po czym się nie włącza |
Pytania i Problemy z telefonami | maniexd | |
[5530] Nie włącza się i na nic nie reaguje |
Pytania i Problemy z telefonami | davidmak | |
[E51] Nie ładuje się i nie włącza |
Pytania i Problemy z telefonami | Lunatyk | |
[X6]Nie włącza się |