Autor Wiadomość
albert2014 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 06 Wrz 2011 04:57 [5800] Paski na wyświetlaczu   Postaw piwo autorowi tego posta
witam mam problem z nokią 5800 niekiedy na całym wyświetlaczu są paski,telefon reaguje ale wszystko jest rozmazane co to może być

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. // radziubaker
Casaya [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 06 Wrz 2011 05:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
to brzmi jak zagadka,musisz dodac jakies zdjecie.
jednoznacznie nie da sie powiedziec...
prawdopodobnie wyswietlacz padł,ale bez zdjecia nic wiecej nie powiem...

Laki1231 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 06 Wrz 2011 05:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Stało się to po wgraniu soifta czy samo z siebie. Niech zgadne LCD był wymieniany;D

Marq94 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 06 Wrz 2011 05:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetlacz padł , to samo było u mnie starałem się go ratować i nawet mi się udało , ale problem i tak powrócił : ) Jest to po prostu rozmazywanie się kolorów gdy fon jest zimny. Nagrzej go suszarką i wtedy odblokuj , ale bez serwisu albo własnej wymiany(Polecam) Się nie obejdzie ; )

Pozdro.

Laki1231 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 06 Wrz 2011 05:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Hehe z tym nagrzaniem to prawda;D ale nie wkłądaj podóbki będzie to samo albo/lub pod kątem nie będzie prawie nic widać.

Marq94 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 07 Wrz 2011 12:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Albercik ja posiadam ten :
Pobieranie / Download:
, tylko że wcześniej zapłaciłem 70 zł. Mam już go 4 miesiące i nie mam żadnych problemów . Kolory / Reakcja identyko jak w oryginałce:)

Pozdro.

Linki zewn�trzne kodujemy tagiem code.nie jestes tu nowy powinienes znac przepisy.Poprawione. // radziubaker

albert2014 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 08 Wrz 2011 09:41   Postaw piwo autorowi tego posta
Marq94 masz racje robi się tak jak jest zimny
artuuu112 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 25 Wrz 2011 10:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam ten sam problem, gdy telefon jest przez dłuższy czas nieużywany przy próbie odblokowania ekranu pojawiają się poziome paski, pomaga rozgrzanie wyświetlacza. Nigdy nie naprawiałem telefonów, na dodatek wyświetlacze są drogie dlatego zastanawiam się czy jest jakiś sens by go wymienić, bo nie chciałbym przy okazji naprawy uszkodzić taśmy lub czegoś innego. Może lepiej sprzedać telefon i kupić inny?

Casaya [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 26 Wrz 2011 07:33   Postaw piwo autorowi tego posta

artuuu112, najpierw znajdz orginalny wyswietlacz najlepiej z rozbiorki telefonu.wymiana zajmuje 10 minut
tutaj masz mój poradnik

http://symbiane.pl/5800xm...lcd-vt24961.htm
niestety zdjecia musisz pobrac bo na kazdy hosting jak wrzucam do serwer blokuje jakims cudem

artuuu112 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 27 Wrz 2011 11:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Poradnik jest przejrzysty ale mimo to mam obawę czy udałoby mi się wymienić ten wyświetlacz kod emotikony: :ehh: Znalazłem kartę gwarancyjną i do końca roku jest jeszcze ważna, czy mógłbym się domagać naprawy tego wyświetlacza? Dodam że jestem drugim właścicielem telefonu, a zakupiony został w sklepie w Warszawie, to prawie 300 km od mojego miejsca zamieszkania?

Casaya [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 28 Wrz 2011 06:32   Postaw piwo autorowi tego posta

artuuu112, powinni ci to naprawic.wazne ze idziesz do siedziby firmy.nie koniecznie musi to byc ten sam sklep ten w warszawie.

Laki1231 [5800] Paski na wyświetlaczu Napisany: 28 Wrz 2011 07:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Kolędzy tylko ten temat był już co najmniej 3razY. Wina było instalacja nowego softa i nieoryginalny ekran. Niektórym pomogło jego podklejenie. Napisałeś że jesteś drugim właścicielem bardzo prawdopodobne że ktoś ten ekran wymienił, Jeśli Będą ślady o gwarancji zapomnij. Więc tylko nowy wyświetlacz oryginalny i dobrze założyć trzeba.