| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| albert2014 | |
|
| witam mam problem z nokią 5800 niekiedy na całym wyświetlaczu są paski,telefon reaguje ale wszystko jest rozmazane co to może być Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. // radziubaker |
||
| Casaya | |
|
| to brzmi jak zagadka,musisz dodac jakies zdjecie. jednoznacznie nie da sie powiedziec... prawdopodobnie wyswietlacz padł,ale bez zdjecia nic wiecej nie powiem... _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Stało się to po wgraniu soifta czy samo z siebie. Niech zgadne LCD był wymieniany;D _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| Wyświetlacz padł , to samo było u mnie starałem się go ratować i nawet mi się udało , ale problem i tak powrócił : ) Jest to po prostu rozmazywanie się kolorów gdy fon jest zimny. Nagrzej go suszarką i wtedy odblokuj , ale bez serwisu albo własnej wymiany(Polecam) Się nie obejdzie ; ) Pozdro. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Hehe z tym nagrzaniem to prawda;D ale nie wkłądaj podóbki będzie to samo albo/lub pod kątem nie będzie prawie nic widać. _________________ |
||
| Marq94 | |
|
| Albercik ja posiadam ten : Pobieranie / Download: , tylko że wcześniej zapłaciłem 70 zł. Mam już go 4 miesiące i nie mam żadnych problemów . Kolory / Reakcja identyko jak w oryginałce:)
Pozdro. Linki zewn�trzne kodujemy tagiem code.nie jestes tu nowy powinienes znac przepisy.Poprawione. // radziubaker _________________ |
||
| albert2014 | |
|
| Marq94 masz racje robi się tak jak jest zimny | ||
| artuuu112 | |
|
| Mam ten sam problem, gdy telefon jest przez dłuższy czas nieużywany przy próbie odblokowania ekranu pojawiają się poziome paski, pomaga rozgrzanie wyświetlacza. Nigdy nie naprawiałem telefonów, na dodatek wyświetlacze są drogie dlatego zastanawiam się czy jest jakiś sens by go wymienić, bo nie chciałbym przy okazji naprawy uszkodzić taśmy lub czegoś innego. Może lepiej sprzedać telefon i kupić inny? _________________ |
||
| Casaya | |
|
| artuuu112, najpierw znajdz orginalny wyswietlacz najlepiej z rozbiorki telefonu.wymiana zajmuje 10 minut tutaj masz mój poradnik http://symbiane.pl/5800xm...lcd-vt24961.htm niestety zdjecia musisz pobrac bo na kazdy hosting jak wrzucam do serwer blokuje jakims cudem _________________ |
||
| artuuu112 | |
|
Poradnik jest przejrzysty ale mimo to mam obawę czy udałoby mi się wymienić ten wyświetlacz Znalazłem kartę gwarancyjną i do końca roku jest jeszcze ważna, czy mógłbym się domagać naprawy tego wyświetlacza? Dodam że jestem drugim właścicielem telefonu, a zakupiony został w sklepie w Warszawie, to prawie 300 km od mojego miejsca zamieszkania?_________________ |
||
| Casaya | |
|
| artuuu112, powinni ci to naprawic.wazne ze idziesz do siedziby firmy.nie koniecznie musi to byc ten sam sklep ten w warszawie. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Kolędzy tylko ten temat był już co najmniej 3razY. Wina było instalacja nowego softa i nieoryginalny ekran. Niektórym pomogło jego podklejenie. Napisałeś że jesteś drugim właścicielem bardzo prawdopodobne że ktoś ten ekran wymienił, Jeśli Będą ślady o gwarancji zapomnij. Więc tylko nowy wyświetlacz oryginalny i dobrze założyć trzeba. _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
[5800] Paski na Wyświetlaczu |
Pytania i Problemy z telefonami | xJAmaTOx | |
[5800] Paski przechodzące przez wyświetlacz |
Pytania i Problemy z telefonami | Han | |
Pomarańczowe Paski |
Tematy | BoRoS | |
Dwa Paski Na Ekranie Nokii N70Prosze was o pomoc. |
Pytania i Problemy z telefonami | Patisonek | |
[N97 Mini] Migające paski na ekranie |
Pytania i Problemy z telefonami | Modest | |
[5230] Przeskakujące kolory na wyświetlaczu |