| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| mrowkab | |
|
| Hej, niestety nie mogłam się doszukać podobnego problemu dlatego zacznę od nowego tematu. Niestety pierwszego. Od pewnego czasu moja nokia po prostu odmówiła posłuszeństwa i nie łączy ze skrzynką e-mail dostępną w opcjach Wiadomości. Wszystko przez ostatnie 9 miesięcy działało bez zarzutu... a teraz wchodzę do skrzynki, łączę z nią i zamiast pobierać e-maile po prostu rozłącza połączenie z Internetem - w zasadzie nie wiem czy rozłącza, bo nawet nie wiem czy w ogóle się ze skrzynką łączy - żadnych błędów, raportów czy innych informacji. Dodam tylko że z poziomu przeglądarki wszystko działa bez zarzutu - w sensie połączenie z Internetem. Nokia 5800 jest dla mnie na tyle skomplikowanym zwierzęciem, że nie wiem co zrobić by ten problem rozwiązać - czy problem leży na poziomie Wiadomości czy nieszczęsnego Internetu. Miał ktoś podobny problem? Byłabym wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu... |
||
| Jack | |
|
| Interesuje Cię alternatywa klienta poczty jaką jest profi mail? _________________ |
||
| mrowkab | |
|
W sensie, czy jestem skłonna usunąć ten profil skrzynki na korzyść czegoś innego? Rozjaśnij proszę bardziej, bo dość enigmatycznie brzmi ta odpowiedź Generalnie wolałabym znaleźć rozwiązanie problemu, bo nie na darmo w Wiadomościach pojawia się opcja skrzynki mailowej. Równie dobrze można by po prostu ściągnąć aplikację pobierającą moje maile, jednak nie tego szukam... |
||
| kornik | |
|
| na twoim miejscu sprawdziłbym jak masz ustawione połączenie (tzn. w opcjach jest wybór że np. może łączyć się przez internet, wap, jakąś sieć wifi) | ||
| miechu | |
|
| Ale jeżeli nie było hard formatu to opcje nie powinny się przestawić na jakieś inne, chyba, że ktoś grzebał w ustawieniach. Nie zmieniałaś internetu czy coś? @edit kornik może mieć rację. sprawdź ustawienia poczty: wejdź w Menu -> Wiadomości -> (Twoja skrzynka mailowa) -> Opcje -> Ustawienia e-mail -> Ustawienia połączeń -> Przych. wiad. e-mail -> i tutaj sprawdź ustawienia internetu (punkt dostępu w użyciu), może przestawiło się na GPRS a potem sprawdź wych. wad. e-mail i tam też ew. przestaw |
||
| mrowkab | |
|
| No właśnie też się zdziwiłam że coś się zmieniło 'od tak', chociaż nie jestem pewna czy sprawa się nie stała po aktualizacji oprogramowania telefonu. Punkt dostępu mam ustawiony na 'domyślny' tj. w momencie kiedy jestem w swojej lokalnej sieci to wybieram wifi, zaś gdy nie to gprs. Ale w obu przypadkach nie pobiera wiadomości ze skrzynki A skrzynkę mam w gmailu, stąd ustawienia znam praktycznie na pamięć (mimo wszystko w sieci upewniałam się jakie są i dalej wszystko jest poprawnie). Nie mam dalej pomysłu co może być nie tak.PS Dobra, po dłuższym namyśle myślę że bez sensu jest to gdybanie. Poddaję się i zamiast z usługi telefonu skorzystam z aplikacji. Mimo wszystko dzięki za dobre chęci. PS2 Jednak na przyszłość jakby ktoś miał rozwiązanie, niech da znać |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Problem z 5800wyświetla się jakiś licznik czy informacje na temat ekranu (sam nie wiem co) |
Pytania i Problemy z telefonami | dosior | |
Problem! 5800!Problem z instalacją |
Pytania i Problemy z telefonami | Lukas19911 | |
Problem z nokia 5800 |
Pytania i Problemy z telefonami | grzesiek1925 | |
Problem z nokia 5800Przy połączeniach i przy budziku nie działa klawisz dotykowy. |
Pytania i Problemy z telefonami | przemeklukasz | |
problem z nokią 5800 |
Pytania i Problemy z telefonami | Marlon75 | |
Problem z nokią 5800Nie chce się włączyć |
Pytania i Problemy z telefonami | ptychu | |
[5800] Problem z głośnością Alarmu |
Pytania i Problemy z telefonami | dejvs | |
Problem z wyświetlaczem w nokii 5800 |
Pytania i Problemy z telefonami | Karola86 | |
Problem z hackowaniem nokii 5800 XM |
Pytania i Problemy z telefonami | 2em | |