Autor Wiadomość
mrowkab [5800] Problem ze skrzynką e-mail Napisany: 19 Wrz 2010 08:51 [5800] Problem ze skrzynką e-mail   Postaw piwo autorowi tego posta
Hej,
niestety nie mogłam się doszukać podobnego problemu dlatego zacznę od nowego tematu. Niestety pierwszego.

Od pewnego czasu moja nokia po prostu odmówiła posłuszeństwa i nie łączy ze skrzynką e-mail dostępną w opcjach Wiadomości. Wszystko przez ostatnie 9 miesięcy działało bez zarzutu... a teraz wchodzę do skrzynki, łączę z nią i zamiast pobierać e-maile po prostu rozłącza połączenie z Internetem - w zasadzie nie wiem czy rozłącza, bo nawet nie wiem czy w ogóle się ze skrzynką łączy - żadnych błędów, raportów czy innych informacji. Dodam tylko że z poziomu przeglądarki wszystko działa bez zarzutu - w sensie połączenie z Internetem.

Nokia 5800 jest dla mnie na tyle skomplikowanym zwierzęciem, że nie wiem co zrobić by ten problem rozwiązać - czy problem leży na poziomie Wiadomości czy nieszczęsnego Internetu. Miał ktoś podobny problem? Byłabym wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu...
Jack [5800] Problem ze skrzynką e-mail Napisany: 19 Wrz 2010 09:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Interesuje Cię alternatywa klienta poczty jaką jest profi mail?

mrowkab [5800] Problem ze skrzynką e-mail Napisany: 19 Wrz 2010 10:57   Postaw piwo autorowi tego posta
W sensie, czy jestem skłonna usunąć ten profil skrzynki na korzyść czegoś innego? Rozjaśnij proszę bardziej, bo dość enigmatycznie brzmi ta odpowiedź kod emotikony: ;)

Generalnie wolałabym znaleźć rozwiązanie problemu, bo nie na darmo w Wiadomościach pojawia się opcja skrzynki mailowej. Równie dobrze można by po prostu ściągnąć aplikację pobierającą moje maile, jednak nie tego szukam...
kornik [5800] Problem ze skrzynką e-mail Napisany: 20 Wrz 2010 12:44   Postaw piwo autorowi tego posta
na twoim miejscu sprawdziłbym jak masz ustawione połączenie (tzn. w opcjach jest wybór że np. może łączyć się przez internet, wap, jakąś sieć wifi)
miechu [5800] Problem ze skrzynką e-mail Napisany: 20 Wrz 2010 01:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale jeżeli nie było hard formatu to opcje nie powinny się przestawić na jakieś inne, chyba, że ktoś grzebał w ustawieniach. Nie zmieniałaś internetu czy coś?

@edit
kornik może mieć rację. sprawdź ustawienia poczty: wejdź w Menu -> Wiadomości -> (Twoja skrzynka mailowa) -> Opcje -> Ustawienia e-mail -> Ustawienia połączeń -> Przych. wiad. e-mail -> i tutaj sprawdź ustawienia internetu (punkt dostępu w użyciu), może przestawiło się na GPRS a potem sprawdź wych. wad. e-mail i tam też ew. przestaw
mrowkab [5800] Problem ze skrzynką e-mail Napisany: 20 Wrz 2010 08:54   Postaw piwo autorowi tego posta
No właśnie też się zdziwiłam że coś się zmieniło 'od tak', chociaż nie jestem pewna czy sprawa się nie stała po aktualizacji oprogramowania telefonu.

Punkt dostępu mam ustawiony na 'domyślny' tj. w momencie kiedy jestem w swojej lokalnej sieci to wybieram wifi, zaś gdy nie to gprs. Ale w obu przypadkach nie pobiera wiadomości ze skrzynki kod emotikony: :/ A skrzynkę mam w gmailu, stąd ustawienia znam praktycznie na pamięć (mimo wszystko w sieci upewniałam się jakie są i dalej wszystko jest poprawnie). Nie mam dalej pomysłu co może być nie tak.

PS Dobra, po dłuższym namyśle myślę że bez sensu jest to gdybanie. Poddaję się i zamiast z usługi telefonu skorzystam z aplikacji. Mimo wszystko dzięki za dobre chęci.

PS2 Jednak na przyszłość jakby ktoś miał rozwiązanie, niech da znać kod emotikony: ;)