Autor Wiadomość
marcino21ab [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 10 Paź 2010 11:34 [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam, mam male pytanko odnosnie tego certyfikatu bo nie jestem pewny czy dobrze zrozumialem:) musze zarejestrowac sie na tej stronce OPDA, dostane plik cer i hey i wtedy wl program Sigsis , u gory wybieram plik ktory chce podpisac a te 2 nizej to co dostalem z OPDA?? mam nokie 5800 soft 51.0.006.z gory dzieki za odp:) pozdr
Jack [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 10 Paź 2010 11:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Wszystko jest w poradnikach. Jeżeli chcesz podpisywać użyj tego: www.symbiane.pl/jak-podpi...ian-vt15111.htm
A jeżeli złamać system użyj tego:
www.symbiane.pl/hackowani...0v5-vt14598.htm

Jeżeli chcesz złamać system certyfikat w tym wypadku nie jest Ci potrzebny.

darkhitman [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 10 Paź 2010 11:55   Postaw piwo autorowi tego posta

w 1 polu wybierasz aplikacje do podpisania a 2i3 pole to pole certyfikatu i klucza..po wstawieniu cer i key w pola nie musisz wstawiac ich pozniej.robisz to raz.zmieniasz tylko plik do podpisania

marcino21ab [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 11 Paź 2010 10:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Zastanawiam się na złanamaniem,ale szkoda mi gwarancji.Czyli te 2 pliki z OPDA nie są jednorazowe? Chodzi mi o to że będęd mógł później nimi już wszystkie aplikacje podpisywać:)
Jack [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 11 Paź 2010 04:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Tak. Tym certyfikatem będziesz mógł podpisywać aplikacje bez ograniczeń.

DSV [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 11 Paź 2010 04:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
marcino21ab, nie straciłbyś gwarancji bo formatujesz fona i masz z powrotem gwarancje kod emotikony: :D .
Jack [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 11 Paź 2010 04:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
stankovi23, Soft v51 w 5800 łamiemy poprzez flashowanie i hard format w tym przypadku nic nie da

marcino21ab [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 11 Paź 2010 04:57   Postaw piwo autorowi tego posta

dzieki za odp:) dostalem ky i cer, podpisywalem i wszystko dziala, tylko nie wiem jak zainstalowac aplikacje java? znalazlem kilka tu na forum na 5800 np.kalkulator, wrzucilem, instaluje sie ok 80% wyskakuje nie da sie zainstalowac. o co chodzi??
Jack [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 11 Paź 2010 05:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jak się nie da to się nie da kod emotikony: :P czy ten komunikat dokładnie tak brzmi? Próbowałeś innych aplikacji?

bartek50003 [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 12 Paź 2010 03:53   Postaw piwo autorowi tego posta

1)Możliwe że plik jest uszkodzony
2)Podpisujemy tylko pliki sis (żadko sisx), a javy (*.jar; *.jad) nie.

kecaj555 [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 13 Paź 2010 07:26   Postaw piwo autorowi tego posta

WITAM,
czytałem sporo o certyfikatach, sprawdziłem i pobrałem z OPDA wszystkie potrzebne elementy ale mimo podpisania gry 9Ferrari_GT_Evolution__HD_) pobrane z niniejszego forum nadal miałem opis na telefonie o błędzie z certyfikatem.
Na OPDA nie znalazłem w spisie telefonów swojego modelu C6 czy to może być przyczyna? czy ktoś może mi pomóc ?
Zakładam że mój tel. ma S60v5

Jack [5800] Pytania odnośnie certyfikatu z OPDA Napisany: 13 Paź 2010 07:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Złam system
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian