Autor Wiadomość
wiktorwspanialy [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 17 Sty 2011 09:25 [5800] Radio bez zestawu słuchowego?   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam!

Mam nokie 5800 XM, znajduje się w niej aplikacja do słuchania radia - ale jest jeden mały problem żeby z niego korzystać trzeba podłączyć zestaw słuchawkowy (lub słuchawki), ale nie zawsze się posiada przy sobie takowy zestaw. Istnieje może jakaś inna aplikacja do słuchania radia ale bez używania słuchawek?? Wiem, że istnieją telefony w których radio działa bez zestawu (widziałem jakieś LG). Od razu mówię, że nie interesują mnie, żadne aplikacje do słuchania radia przez internet - bo znalezienie takiej aplikacji to żaden problem.
Jack [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 17 Sty 2011 11:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nie ma takiej możliwości. Słuchawki w takim radiu robią za antenę

wiktorwspanialy [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 18 Sty 2011 05:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Jestem świadom tego, że zestaw działa jako antena, ale chciałbym to ominąć - będąc świadomym tego że z pewnością pogorszy się jakość odbieranych stacji radiowych, ale są sytuacje kiedy człowiek posłuchałby jakiejś stacji radiowej nie posiadając w danym momencie słuchawek.
Jack [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 18 Sty 2011 06:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nie. Tak się na da

wiktorwspanialy [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 19 Sty 2011 07:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja nadal będę drążył temat kod emotikony: ;) A może podejść do tego zagadnienia z innej strony!?!? A może istnieje jakaś aplikacja która będzie symulowała podłączenie słuchawek?? Ja to widzę tak: włączam aplikację - komóra myśli, że ma podłączone słuchawki - a ja korzystam sobie z radia.

Zrobiłem mały test i podłączyłem do komórki samą wtyczkę "jacka" - bez kabla - i radio bardzo fajnie działa - czyli bez tej "anteny" z zestawu słuchowego też by działało.
drago_o [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 19 Sty 2011 11:47   Postaw piwo autorowi tego posta

jak chcesz radio bez słuchawek to proponuje radio internetowe... bo normalnego nie ma bez zestawu jako anteny... możesz z jacka zrobić antenę prowizoryczną, ale coś musi być wpięte...

Laki1231 [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 20 Sty 2011 10:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Chybe, że kupisz telefon z tą funkcją NOKIA X3

bartek50003 [5800] Radio bez zestawu słuchowego? Napisany: 20 Sty 2011 04:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Minijack - może byc, ale mała antena - słabo łapie. A tak wbijasz na neta i z tamtąd masz muze.