Autor Wiadomość
DaVi0 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 12:17 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu   Postaw piwo autorowi tego posta

Ostatnio instalowałem kilka aplikacji ze sklepu Nokii. Były one instalowane na karcie pamięci(E), a mimo to jakimś cudem ubyło pamięci w telefonie (C), teraz mam 1MB, a wcześniej miałem kilkadziesiąt MB.

Laki1231 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 01:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Zrób hard reset telefonu, a na przyszłość jak włączysz OVI SKLEP - teraz zwie się NOKIA STORE to przejdź do zakładki z ustawieniami i wybierz kartę pamięci przy aplikacjach.

DaVi0 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 01:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Ten 'mały format' odpada.
Głupi nie jestem i w ustawieniach jest ustawione żeby zapisywał na karcie.

Laki1231 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 02:05   Postaw piwo autorowi tego posta

DaVi0, nikt nie powiedział, że jesteś głupi być może aktualizacja wymaga plików na C i dlatego tak jest.

DaVi0 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 07:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobrze, dobrze kod emotikony: ;) tylko ciekaw jestem dlaczemu kod emotikony: :/
ehh może kiedyś się dowiem, ale i tak dzięki.

Laki1231 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 07:48   Postaw piwo autorowi tego posta

DaVi0, bo niektóre pliki tego wymagają mimo wyboru karty przy instalacji i tak coś będzie na C jest to wymagane niestety. W kompie masz tak samo:)

Casaya [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 07:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Laki1231, a co z historia przegladania? dzwonki przypisane do kontaktów sa zapisane w pamieci telefonu.jakis download zapisanyw przegladarce..
pliki przesłane przez bluetouch..
wszedzie moze pamiec uciec

Laki1231 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 07:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Bluetooth zawsze daje na karcie pamięci a ma jej 8gb, a jak zaczniesz instalować dosyć dużą ilość aplikacji np 5 naraz to ubytek staje się widoczny.

Przeglądanie OVI SKLEPU też zapisuj CACHE na dysku ja wtedy czyszczę przez przeglądarkę ale w nowym ovi już tak to nie działa bo przerobili.
Casaya [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 08:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
Laki1231, laki bluetouch zapisuje pliki we wiadomosciach ... a z tamtąd mozna dopiero instalowac kod emotikony: :D

Grzenio [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 08:11   Postaw piwo autorowi tego posta

ale w ustawieniach wiadomości idzie włączyć żeby od razu na kartę wchodziły, sam mam tak w n73

Laki1231 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 31 Paź 2011 10:27   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker napisał/a:
  • Laki1231, laki bluetouch zapisuje pliki we wiadomosciach ... a z tamtąd mozna dopiero instalowac kod emotikony: :D

tak ale ścieżka prowadzi na kartę w s^1 i s^3 bynajmniej mi tak zapisywało na X6, 5800, n8 mimo wybranej pamięci telefonu.
DaVi0 [5800] Ubyło miejsca w pamięci telefonu Napisany: 01 Lis 2011 11:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Rozpisaliście się kod emotikony: :D ja tu będę kombinował z cache (marne szanse).
Dzięki Panowie.

edit:
Cache wyczyściłem przez systemowa przeglądarkę (wszystkie prywatne dane) i troszkę miejsca się zwolniło