| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| wiktorwspanialy | |
|
| Witam! Mam N5800. Potrzebuję czasami przenieść większe pliki na karcie pamięci w komórce, nie zawsze pamiętam żeby mieć przy sobie kabek usb. Bluetooth odpada bo symbian przesyła pliki w postaci wiadomości, a poza tym dopuszczalna wielkość przesyłanego pliku zależy od wolnego miejsca na pamięci wewnętrznej komórki. Więc wymyśliłem sobie, że zainstaluje sobie DeveloperExpo i za jego pomocą przez wifi. Miałem problemy z konfiguracją, ale udało się. Pliki fajnie się przesyłają bezpośrednio na kartę pamięci w komórce, ale tylko małe. Pliki powyżej 50MB nie dają się przesyłać. Nie wiem dlaczego. Może ktoś zna powód?? Może to taki sam problem jak w przypadku Bluetooth (dopuszczalna wielkość przesyłanego pliku zależy od wolnego miejsca na pamięci wewnętrznej komórki), ale nawet gdyby, to na komórce mam 65MB wolnego, a i tak przesyłają się tylko pliki do ok50MB ?? Proszę o pomoc ps. ale się rozpisałem prosze nie używać w temcie słowa problem.nie czytałeś regulaminu.nastepnym razem temat poleci do kosza.Poprawione na wersje regulaminową // radziubaker |
||
| Harmattan | |
|
| Przecież można zmienić miejsce zapisu wiadomości na karte pamięci. Wchodzisz w wiadomości, opcje, ustawienia, inne i tam masz do wyboru pamięć w użyciu i ustawiasz sobie karte pamięci, więc przez Bh będziesz mógł wysyłac bez problemu. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| wiktorwspanialy, a czytałeś opis programu?moze on tylko do 50 mb przesyła? edit: Kolego aj widze że to jest na s60v3,tylko na ten symbian znalazłem edit: Opis:
wstępne działanie czyli bedzie działać ale nie szystko..może tu jest pies pogrzebany |
||
| wiktorwspanialy | |
|
Satio napisał/a:
Robiłem tak jak mówisz zmieniłem miejsce zapisu wiadomości, ale nic to nie dało chcąc przesyłać przez bluetooth nadal byłem ograniczony wielkością pliku (widocznie wiadomość i tak przechodzi przez pamięć wewnętrzną - to tylko moja domysły - NIECH MNIE KTOŚ POPRAWI JEŚLI SIĘ MYLĘ). Poza tym prędkość przesyłania dużych plików przez bluetooth woła o pomstę do nieba |
||
| Casaya | |
|
| wiktorwspanialy, ty masz 5800xm s60v5.a program jest typowo na s60v3... _________________ |
||
| wiktorwspanialy | |
|
To może ktoś z was poda mi jakiś inny sposób na przesyłanie plików przez wifi. Z góry dzięki |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Reupload plików |
Szukam | BoRoS | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Przesyłanie dowolnych plików za pomocą iMessage |
Recenzje Gier i Aplikacji | xJAmaTOx | |
Nokia N9 i super-wygodne przesyłanie plików przez NFC |
Newsy | Laki1231 | |
[5800] Otwieranie plików .docx, ogólnie tekstowych |
Szukam | Robek | |
DIGIA DeveloperExpoKomunikacja telefon - pc |
Aplikacje | d00b | |
[C5-03] Menadżer plików nie pokazuje plików |
Pytania i Problemy z telefonami | DoMoFoN | |
Dla dużych chłopców :P |