Autor Wiadomość
wiktorwspanialy [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo Napisany: 01 Wrz 2011 11:55 [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam!

Mam N5800. Potrzebuję czasami przenieść większe pliki na karcie pamięci w komórce, nie zawsze pamiętam żeby mieć przy sobie kabek usb. Bluetooth odpada bo symbian przesyła pliki w postaci wiadomości, a poza tym dopuszczalna wielkość przesyłanego pliku zależy od wolnego miejsca na pamięci wewnętrznej komórki.

Więc wymyśliłem sobie, że zainstaluje sobie DeveloperExpo i za jego pomocą przez wifi. Miałem problemy z konfiguracją, ale udało się. Pliki fajnie się przesyłają bezpośrednio na kartę pamięci w komórce, ale tylko małe. Pliki powyżej 50MB nie dają się przesyłać. Nie wiem dlaczego.

Może ktoś zna powód?? Może to taki sam problem jak w przypadku Bluetooth (dopuszczalna wielkość przesyłanego pliku zależy od wolnego miejsca na pamięci wewnętrznej komórki), ale nawet gdyby, to na komórce mam 65MB wolnego, a i tak przesyłają się tylko pliki do ok50MB ??

Proszę o pomoc

ps. ale się rozpisałem kod emotikony: ;)

prosze nie używać w temcie słowa problem.nie czytałeś regulaminu.nastepnym razem temat poleci do kosza.Poprawione na wersje regulaminową // radziubaker
Harmattan [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo Napisany: 01 Wrz 2011 12:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Przecież można zmienić miejsce zapisu wiadomości na karte pamięci. Wchodzisz w wiadomości, opcje, ustawienia, inne i tam masz do wyboru pamięć w użyciu i ustawiasz sobie karte pamięci, więc przez Bh będziesz mógł wysyłac bez problemu.

Casaya [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo Napisany: 01 Wrz 2011 12:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
wiktorwspanialy, a czytałeś opis programu?moze on tylko do 50 mb przesyła?

edit:
Kolego aj widze że to jest na s60v3,tylko na ten symbian znalazłem

edit:

Opis:
  • DeveloperExpo jest programem bardzo dobrym, ma wiele funkcji i zastosowań, działa na
    S60v3rd oraz UIQ 3.x. Program jest coś w stylu Remote Professional tylko o wiele lepszym, można nim robić screeny, nagrywać w czasie rzeczywistym z telefonu, instalować pliki bezpośrednio w telefonie, posiada Menedżera, dzięki któremu możemy szybko i wygodnie kopiować pliki z PC'a na telefon.

Można się połączyć z programem na 3 różne sposoby:
    * BlueTooth;
    * USB;
    * WLAN.

Instalacja:
    W telefonie instalujemy tylko DeveloperExpo_S60_30_4.0.2.sis a na komputerze plik: DeveloperExpo_4.0.2.exe, po instalacji, należy jeszcze skopiować crack: developerexpo.jar do lokalizacji: C:/Program Files/DeveloperExpo/lib/ podmieniając istniejący plik, i w ten sposób mamy z trial'a pełną wersję programu :mrgreen:

Kompatybilne z platformą:
    * S60 3rd Edition
    * UIQ 3.x

* Windows 2000, kod emotikony: XP , Vista
    ma spore wymagania, jak chce się korzystać z programu bez przycinki czy lagów

Zmiany w wersji DeveloperExpo 4:
    * Zupełnie nowy interfejs użytkownika;
    * Kompatybilne z Nokiami: 6210 Navigator, 6220 classic, E51, E61i, N78, N82,5800
    XpressMusic, 6650, N79, N85, N95-1, N95-8Gb oraz N96;
    * Kompatybilne z Samsung'ami: SGH-i400, SGH-i450, SGH-i520, SGH-i550, SGH-i560 oraz
    SGH-G810, SGH-L870;
    * Kompatybilne z LG: KT-610 oraz KS-10;
    * Kompatybilne z Sony Ericsson: G700, G900 oraz W960i;
    * Kompatybilne z Motorola: MOTORIZR Z10;
    * Uwidoczniono ekran dotykowy [S60 5th edition oraz UIQ];
    * Wstępne działania dla S60 5th edition;
    * Prawdopodobnie działa z S60 2nd Edition oraz UIQ v2.x

wstępne działanie czyli bedzie działać ale nie szystko..może tu jest pies pogrzebany
wiktorwspanialy [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo Napisany: 01 Wrz 2011 12:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Satio napisał/a:
  • Przecież można zmienić miejsce zapisu wiadomości na karte pamięci. Wchodzisz w wiadomości, opcje, ustawienia, inne i tam masz do wyboru pamięć w użyciu i ustawiasz sobie karte pamięci, więc przez Bh będziesz mógł wysyłac bez problemu.

Robiłem tak jak mówisz zmieniłem miejsce zapisu wiadomości, ale nic to nie dało chcąc przesyłać przez bluetooth nadal byłem ograniczony wielkością pliku (widocznie wiadomość i tak przechodzi przez pamięć wewnętrzną - to tylko moja domysły - NIECH MNIE KTOŚ POPRAWI JEŚLI SIĘ MYLĘ). Poza tym prędkość przesyłania dużych plików przez bluetooth woła o pomstę do nieba kod emotikony: ;)
Casaya [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo Napisany: 01 Wrz 2011 12:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
wiktorwspanialy, ty masz 5800xm s60v5.a program jest typowo na s60v3...

wiktorwspanialy [5800 XM] Przesyłanie dużych plików w DeveloperExpo Napisany: 01 Wrz 2011 12:38   Postaw piwo autorowi tego posta

To może ktoś z was poda mi jakiś inny sposób na przesyłanie plików przez wifi. Z góry dzięki kod emotikony: ;)