| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| miechu | |
|
| Gdy otwieram Menu -> Aplikacje, telefon potrafi się zamyślić nawet na pół minuty -.- Czy da się coś z tym zrobić? Mogę napisać, jakie mam aplikacje zainstalowane: Opera Mobile, Garmin Mobile XT, Skype, Dr Web, Youtube, Facebook... Ale one wszystkie zajmują bardzo mało miejsca w pamięci. Niedawno zainstalowałem fheroes2 (HoM&M II na symbiana). Jak myślicie, może to być powodem problemów (sama gra w sumie też zamula)? Czy może jest jakieś rozwiązanie, np. udałoby się stworzyć skróty dzięki Smart Settings czy coś takiego, żebym nie musiał tam wchodzić? @edit jeszcze flashlight z Ovi Store |
||
| kolix | |
|
| A ile masz pamięci na telefonie (nie na karcie pamięci). | ||
| miechu | |
|
| 45,1 MB. To całkiem sporo, ponad 50%... Gdzieś wyczytałem, żeby instalować aplikacje na pamięci wewnętrznej bo szybciej chodzą, więc wszystkie są zainstalowane na pam. wew. Na SD mam tylko muzykę i mapy do Garmina. | ||
| Jack | |
|
| A jaką szybkość ma karta pamięci (class) ? I jaki soft posiadasz w telefonie? _________________ |
||
| miechu | |
|
| Soft najnowszy, v51. Wydaje mi się, że to nie ma nic wspólnego z kartą pamięci, bo na niej jest wolne 4,2 GB no i oczywiście nie było tego problemu przed instalacją paru aplikacji, które już wywaliłem. Zacina się, ale zauważyłem, ze nie za każdym razem. Klasa karty: chyba 2. Jest takie C a w nim (C<- o tu w środku - 2). | ||
| Jack | |
|
| Przy wchodzeniu w aplikacje i tak wiemy że niektóre aplikacje potrzebują instalacji na karcie więc ona jest zbyt wolna aby przetworzyć tak szybko te dane. Jeżeli nie interesuje Cię gwarancja to możesz wgrać do telefonu zmodyfikowane firmware z łatką na przyspieszenie pracy procesora _________________ |
||
| miechu | |
|
| nie nie, wolę mieć gwarancję. Wszystko da się jakoś obejść. A co powiecie na ten pomysł z Smart Settings? Podziałałoby to? | ||
| Jack | |
|
| Smart settings jeżeli jest dostępne na s60v5 to zadziała na 100%. Możesz jeszcze w jbtaskmanie (menadżerze zadań) dodawać swoje skróty _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Paczki aplikacjiTutaj wrzucamy wszystkie paczki z aplikacjami! |
Aplikacje | michwoj79 | |
Paczki aplikacji s60v3zbiór wszystkich paczek jakie były w tym dziale |
Aplikacje | BoRoS | |
Instalowanie aplikacji zpoza Androidu na 3 sposoby |
Poradniki Android | Laki1231 | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
[N8] Notorycznie zacina się |
Pytania i Problemy z telefonami | rosolek92 | |
[Galaxy S] Zacina się |
Pytania i Problemy | Szymon035 | |
[SGH Ace] Zacina się. |
Pytania i Problemy | wielkiszu90 | |
[n73] Telefon się zacina |
Pytania i Problemy z telefonami | switelolo124 | |
[N97] Telefon zacina się |
Pytania i Problemy z telefonami | marekbrown | |
[E7] Zacina się i (różne)błędy systemu |