Autor Wiadomość
miechu [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 12:43 [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji   Postaw piwo autorowi tego posta

Gdy otwieram Menu -> Aplikacje, telefon potrafi się zamyślić nawet na pół minuty -.- Czy da się coś z tym zrobić? Mogę napisać, jakie mam aplikacje zainstalowane: Opera Mobile, Garmin Mobile XT, Skype, Dr Web, Youtube, Facebook... Ale one wszystkie zajmują bardzo mało miejsca w pamięci. Niedawno zainstalowałem fheroes2 (HoM&M II na symbiana). Jak myślicie, może to być powodem problemów (sama gra w sumie też zamula)? Czy może jest jakieś rozwiązanie, np. udałoby się stworzyć skróty dzięki Smart Settings czy coś takiego, żebym nie musiał tam wchodzić?

@edit
jeszcze flashlight z Ovi Store
kolix [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 01:16   Postaw piwo autorowi tego posta
A ile masz pamięci na telefonie (nie na karcie pamięci).
miechu [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 01:34   Postaw piwo autorowi tego posta

45,1 MB. To całkiem sporo, ponad 50%... Gdzieś wyczytałem, żeby instalować aplikacje na pamięci wewnętrznej bo szybciej chodzą, więc wszystkie są zainstalowane na pam. wew. Na SD mam tylko muzykę i mapy do Garmina.
Jack [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 02:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
A jaką szybkość ma karta pamięci (class) ? I jaki soft posiadasz w telefonie?

miechu [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 03:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Soft najnowszy, v51. Wydaje mi się, że to nie ma nic wspólnego z kartą pamięci, bo na niej jest wolne 4,2 GB no i oczywiście nie było tego problemu przed instalacją paru aplikacji, które już wywaliłem. Zacina się, ale zauważyłem, ze nie za każdym razem. Klasa karty: chyba 2. Jest takie C a w nim (C<- o tu w środku - 2).
Jack [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 03:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Przy wchodzeniu w aplikacje i tak wiemy że niektóre aplikacje potrzebują instalacji na karcie więc ona jest zbyt wolna aby przetworzyć tak szybko te dane. Jeżeli nie interesuje Cię gwarancja to możesz wgrać do telefonu zmodyfikowane firmware z łatką na przyspieszenie pracy procesora

miechu [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 03:36   Postaw piwo autorowi tego posta

nie nie, wolę mieć gwarancję. Wszystko da się jakoś obejść. A co powiecie na ten pomysł z Smart Settings? Podziałałoby to?
Jack [5800] Zacina się przy otwieraniu Aplikacji Napisany: 06 Wrz 2010 05:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Smart settings jeżeli jest dostępne na s60v5 to zadziała na 100%. Możesz jeszcze w jbtaskmanie (menadżerze zadań) dodawać swoje skróty

Autor postu otrzymał pochwałę.