| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Zielony34 | |
|
| Przyszła pora na zmianę mojej baterii gdyż trzyma max 22h, nie ma co się dziwić, bateria ma prawie 4 lata. Chciałem się Was poradzić czy kupić oryginalną baterię 890mah z 6 miesięczną gwarancją czy nieoryginalną która ma gwarancję 12 miesięcy, oczywiście pojemność nieoryginalnej baterii to minimum 890 a z TF1 znalazłem baterię o pojemności 950, zdaję sobie też sprawę że pojemności w stylu 1200-1400mah to pic na wodę i naciąganie nieświadomych ludzi bo te baterie w konsekwencji potrafią trzymać krócej niż ta 890-tka. Jakie baterie polecacie? Był bym zadowolony gdyby mi telefon trzymał ze 4-5 dni oczywiście nie bawiąc się nim. Nazwa tematu poprawiona wedlug punktu 1.1 regulaminu tego dzialu. // radziubaker |
||
| Casaya | |
|
| proponuje oryginal.z doswiadczenia wiem ze nie ma co sie bawic w chinskie podrobki itak chinskich baterii. _________________ |
||
| Zielony34 | |
|
| Też się nad tym zastanawiałem ale osoba zaufana która prowadzi serwis GSM powiedziała mi że ma baterię na którą nie ma reklamacji, nie jest oryginalna i jest godna plecenia, nie znam niestety jeszcze nazwy tej baterii, będę wiedział prawdopodobnie jutro. Chciał bym też dowiedzieć się od kogoś kto już jakiś czas korzysta z zamiennika, jak mu się ten zamiennik spisuje. | ||
| Laki1231 | |
|
| Ja zawsze jednak polecam oryginał trzyma on duzo dłużej. Nokia ma znak wodny z kodem baterii i zawsze zdominowane w opakowanie nokii. Nie kosztuje 20zl nie wierze w wyprzedaż. Dodam że baterii nie powinno się ładować cała noc skraca to jej żywotność. Na poczatku rozładować 3razy do zera i lądować do pełną na wyłączonym tel nie trzeba po 12h choc niektorzy dalej to stosują i sa zadowoleni bardziej wazne jest jednak aby do zera i do pełną 3 razy na wyłączonym koniecznie _________________ |
||
| Zielony34 | |
|
| Tak, oryginał i jego jakość nie podlega dyskusji, to wiem. Sugerujesz że baterie na allegro w blistrze, ze znaczkiem wodnym w cenie 20zł nie są bateriami oryginalnymi? Jeśli chodzi o ładowanie telefonu, od czasów 3310, zawsze ładuję telefon dopiero po całkowitym rozładowaniu i dokonuję tego na wyłączonym telefonie, jakoś tak się przyzwyczaiłem i tak mi zostało, podładowuję tylko w wyjątkowych sytuacjach. Jeśli chodzi o format, zawsze 15h 3x na wyłączonym telefonie po całkowitym rozładowaniu. Zawsze efekt był właściwy. Miałem przejścia w przeszłości z bateriami nieoryginalnymi, Best i Blue Star - o tego trzymam się z daleka ale fajnie by było gdyby ktoś kto korzysta z nieoryginalnej baterii napisał mi czy jest z niej zadowolony. Bardzo istotną kwestią którą trzeba poruszyć jest też ładowarka. Ładowarka może być o mocy ładowania mniejszej niż pojemność baterii ale nigdy odwrotnie bo kosztem szybszego naładowania baterii drastycznie skrócimy jej żywotność. Mam oryginalną ładowarkę AC-4E, Output : 890mA, Gdybym chciał ładowarką 1050 naładować baterię 950mah, mógł bym się w przeciągu 6 miesięcy pożegnać z akumulatorkiem. |
||
| Laki1231 | |
|
Opis:
Jak jest znaczek i jest w takim opakowaniu: Pobieranie / Download:
To musi być oryginał ale wszystko można podrobić wiec kod który jest na znaczku można na stronie nokii wpisać aby dowiedzieć się czy to oryginał, może serio wyprzedaż jakaś. Ale możesz zadzwonić i zastraszyć tym, że sprawdzisz być może sie przyzna. |
||
| Zielony34 | |
|
| Dokładnie o tą aukcję mi chodziło, sam się nad nią zastanawiałem wcześniej. Prawdopodobnie jutro będę wiedział co to za nieoryginalna bateria i podejmę decyzję. | ||
| Laki1231 | |
|
| W sumie to nie kasa więc ryzyko nie wielkie. _________________ |
||
| Zielony34 | |
|
| Zgodzę się ale dlaczego mam wydać 40zł skoro mogę wybrać raz a dobrze i zapłacić tylko 20. Boję się sytuacji że chociaż bateria niby świetnej jakości to podczas tych 12 miesięcy 3x ją wymienię na reklamacji albo po roku jak się gwarancja skończy bateria w krótkim czasie padnie. | ||
| Casaya | |
|
| Zielony34, wiesz.... tak naprawde prawdziwy oryginal kupisz w salonie czy to plusa czy innej sieci i to za conajmniej 50.te komisy sprzedaja baterie za 25 zl... czyli... kupuja za 14... a co oczekujesz za 14 zl? i niech mi nikt nie mowi ze komisy kupuja po 1000 sztuk stad taka cena. 10 czy 20 zl.... ja bym sie nie przejmowal cena bo to zadna cena dla mnie za baterie... choc rozumiem ze jak ktos nie ma to,to jest duza suma _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Może nie że nie ma tylko szkoda jest ładować w coś a działać nie będzie i musisz znowu później wydac. Prawdziwy oryginał na hurtowni 34zł więc. | ||
| Casaya | |
|
| Laki1231, zgadzam sie... ale rozmawiamy tutaj o kosztach baterii 10.99 i 20 zl... a tak naprawde jedna i druga pewnie okaze sie szajsem,tylko jedna drozszym a druga tanszym... pomysl... skoro gosc sprzedaje baterie za 10.99 odejmij list,kasa dla allegro...razem ok 3 zl. zostaje 7.99 no to niech gostek zarobi na tym 2 zl... czyli kupil 500 baterii z Chin za 5.99 za sztuke ....lub taniej... za dobry towar sie placi...ale nie 5.99 _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
nokia 6120 classic |
Pytania i Problemy z telefonami | verten | |
[6120 classic] Ustawienia zegara. |
Pytania i Problemy z telefonami | Zielony34 | |
[6120 classic] Nawigacja Offline bez łączenia z gps-em |