Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
kamoO160 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:08 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem?   Postaw piwo autorowi tego posta
witajcie.. mam taki problem, nie mogę za cholerę połączyć się z internetem w telefonie.
Próbuje różnych konfiguracji np tej
Pobieranie / Download:
ale w bazie nie ma mojego telefonu kod emotikony: :( więc próbuje z innych podobnych modeli np 6720 bo wydawał mi się najbardziej do niego podobny i 6700 ale żadna konfiguracja nie pomagała.. łączy się i automatycznie przerywa połączenie.
Próbowałem konfiguracji ręcznej i również nic.
Może mi pomożecie kod emotikony: :) liczę na waszą pomoc kod emotikony: :thumbup:

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Proszę się z nim zapoznać zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson
drago_o [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:09   Postaw piwo autorowi tego posta

zmień nazwę tematu zanim zobaczy to moderator

wzór:
[6220c] problem z konfiguracją internetu w plusie

no spoko... ale myślę że powinieneś wkładając kartę mieć dodane połączenie z netem automatycznie do punktów dostępu... chyba, że masz jakiś wykupiony pakiet ale to chyba nie trzeba do tego innego połączenia tylko korzysta się z tego co jest(mogę się mylić)...

mam nr w plusie i mi dodał sam punkt dostępu do internetu... niestety nie podam ci teraz jak był skonfigurowany bo usunąłem żeby się nie łączył z netem płatnym nigdy kod emotikony: :D

sprawdź dokładnie w ustawienia/łączność/sieci docelowe tam powinny być wszystkie punkty dostępu do pobierania danych z netu

kamoO160 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:15   Postaw piwo autorowi tego posta
co to ma z tym wspólnego ? ja poszukuje konfiguracji która mi zadziała a nie jakiś nie potrzebnych porad. Mam pakiet mb wykupiony a łącząc się i rozłączając po chwili bezczelnie zżera mi cenne mb..

drago_o [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak Ci się coś nie podoba nikt nie musi Ci pomagać... skoro połączenie działa to nie widzę dalej tematu... witamy w Polsce tu net z telefonu tak właśnie działa...

kamoO160 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:22   Postaw piwo autorowi tego posta
człowieku czytaj co ja pisze a nie gadaj głupot ! mam złą konfiguracje do internet gprs w plusie bo takowej nie ma na stronie plusa. I pisze o pomoc bo być może ktoś rozwiąże mój problem

drago_o [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:25   Postaw piwo autorowi tego posta

pisałeś, że Cię łączy z netem, na chwile czy na dłużej nie ma znaczenia... nie zmienisz tego konfiguracjami... bo połączenie jest uzyskane... jedyne co możesz z tym zrobić to wejść i ręcznie się połączyć na stałe w ustawieniach, a nie za każdym razem jak go potrzebujesz, ale net gprs i tak po chwili Ci się będzie rozłączał...

kamoO160 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:28   Postaw piwo autorowi tego posta
drago_o napisał/a:
  • ręcznie się połączyć na stałe w ustawieniach,

jak to zrobić w takim razie ?

drago_o [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 23 Gru 2010 04:34   Postaw piwo autorowi tego posta

powinno być w ustawieniach/łączność dokładnie Ci nie powiem bo nie mam teraz pod ręką żadnej nokii żeby sprawdzić...

kamoO160 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 25 Gru 2010 01:48   Postaw piwo autorowi tego posta
/ref może ktoś jednak wpadnie na to jak to zrobić

drago_o [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 25 Gru 2010 03:48   Postaw piwo autorowi tego posta

sprawdziłem na telefonie... stałe połączenie symbian przewiduje tylko dla WiFi... gprs musi łączyć tylko przy żądaniu połączenia... czyli musi być jak jest i tego nie zmienisz... będzie rozłączał się po każdej wykonanej operacji...

połączenie gprs można połączyć na stałe tylko jak podepniemy telefon do kompa i używamy go jako modemu...

więcej info na ten temat już nie znalazłem...

kamoO160 [6220c] Jak skonfigurować połączenie z internetem? Napisany: 25 Gru 2010 04:03   Postaw piwo autorowi tego posta
nie pomogłeś mi.. zrobiłem aktualizacje softu nokia software updater i zainstalowałem ustawienia dla nokii 6720 classic ze strony plusa i wszystko pięknie działa temat do zamknięcia

Liczą się też chęci. Zamykam // Jackson