Temat Przesunięty przez: DSV
Autor Wiadomość
kamoO160 [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 12:37 [6220c] Jak zdjąć simlocka ?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witajcie. Mam problem a mianowicie chce pozbyć się simlocka z zakupionej wczoraj na allegro nokii 6220 classic. Simlocka ma na play, którego większość kalkulatorów nie obsługuje i wkurza mnie to ogólnie jak i cała owa sieć PLAY!
szukałem różnych programów, kodów ale nic.. czysty soft też by mnie uratował ale skąd go wziąć i program do jego wgrania ?
Przypominam, że telefon stoi na platformie BB5 czyli simlock to nie taka łatwa sprawa niestety ;/
Jeśli to pomoże symbian jest shakowany (taki już kupiłem).
Pomóżcie mi bo nie wiem co robić a potrzebuje telefony z kartą z plusa i nie sugerujcie, żebym sobie kupił 2 telefon bo ten mi leży.
W komisie gość kzyknął sobie 35 zł <omg> + kod emotikony: :thumbdown: co jak dla mnie to zbyt wygórowana cena i kazał czekać na niego dwa dni.. masakra;/
Liczę na waszą pomoc kod emotikony: ;)

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//stankovi23
DSV [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 01:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
Domowymi sposobami nie zdejmiesz z niego sim-locka.. Jedynie komis.
xJAmaTOx [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 03:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jak wyżej napisał stankovi23, Sam raczej SIM-locka nie zdejmiesz ;/
Jeśli nie chcesz wydawać tyle kasy to może spraw sobie z allegro ' karte X-SIM / turbosim '
Jest to chip który wkłada się pod karte i podobno Łamie on Sim locka.. Ale tylko wtedy kiedy chip jest pod kartą ..
CENA: ... Mhm... nawet od 2 zł kod emotikony: :)
Pozdrawiam ..

kamoO160 [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 07:02   Postaw piwo autorowi tego posta
Boże nie dołujcie mnie mi trzeba na szybko złamać tego sima nie chce czekać na przesyłke z allegro ani do wtorku zanim mi to złamie w komisie.. nie ma żadnego programu do złamania sima przy użyciu normalnego kabelka USB ?
byc może ktoś wskaże mi soft i instukcje do takiego softu ?
(prosze wstrzymać się od tego typu sugestii: "google nie boli" bo mam tego na pęczki)
Może znajdą się ludzie dobrej woli i mi pomogą kod emotikony: ;)

xJAmaTOx [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 08:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
kamoO160, Z tetgo co wiem to tylko na telefonach o procesorach RAP3G da sie sciągnąć sim-locka przez USB.
A ściagniecie Sim-locka na telefon z procesorem BB5 (takiego chyba masz ) można wykonać tylko ' boxem lub kodem via imei od operatora sieci ' .
Więc domowymi sposobami raczej nie wypali ;/
Chyba te 2-3 dni bez fona wytrzymasz.. coś za coś.. :p

DSV [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 09:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
Idź do innego komisu, powinni Ci zdjąć na poczekaniu..
Sokół [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 09:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja słyszałem o tym, że na dzień dzisiejszy telefony kupowane w różnych sieciach nie mogą mieć simlock'a (bynajmniej tak jest w plusie). Skoro kupiłeś sprzęt w Play (nawet na allegro) to możesz pójść do salony Play i zapytać, czy nie zdejmą. Nie wiem czy ci pomogą bo osobiście nie sprawdzałem, kolega mi powiedział że muszą usunąć simlock'a. Nie szkodzi sprawdzić kod emotikony: ;)
Jakby sadzili się, że masz złamanego softa to wgraj sobie oryginalne opro z navifirm (na forum są poradniki). kod emotikony: :]
Autor postu otrzymał pochwałę.
kamoO160 [6220c] Jak zdjąć simlocka ? Napisany: 18 Gru 2010 10:00   Postaw piwo autorowi tego posta
kurde u nas jest tylko salon ery a do najbliższego play trzeba jechać 13 km do innego miasta;/