| Temat Przesunięty przez: DSV |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| kamoO160 | |
|
| Witajcie. Mam problem a mianowicie chce pozbyć się simlocka z zakupionej wczoraj na allegro nokii 6220 classic. Simlocka ma na play, którego większość kalkulatorów nie obsługuje i wkurza mnie to ogólnie jak i cała owa sieć PLAY! szukałem różnych programów, kodów ale nic.. czysty soft też by mnie uratował ale skąd go wziąć i program do jego wgrania ? Przypominam, że telefon stoi na platformie BB5 czyli simlock to nie taka łatwa sprawa niestety ;/ Jeśli to pomoże symbian jest shakowany (taki już kupiłem). Pomóżcie mi bo nie wiem co robić a potrzebuje telefony z kartą z plusa i nie sugerujcie, żebym sobie kupił 2 telefon bo ten mi leży. W komisie gość kzyknął sobie 35 zł <omg> + Liczę na waszą pomoc Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//stankovi23 |
||
| DSV | |
|
| Domowymi sposobami nie zdejmiesz z niego sim-locka.. Jedynie komis. | ||
| xJAmaTOx | |
|
| Jak wyżej napisał stankovi23, Sam raczej SIM-locka nie zdejmiesz ;/ Jeśli nie chcesz wydawać tyle kasy to może spraw sobie z allegro ' karte X-SIM / turbosim ' Jest to chip który wkłada się pod karte i podobno Łamie on Sim locka.. Ale tylko wtedy kiedy chip jest pod kartą .. CENA: ... Mhm... nawet od 2 zł Pozdrawiam .. _________________ |
||
| kamoO160 | |
|
| Boże nie dołujcie mnie mi trzeba na szybko złamać tego sima nie chce czekać na przesyłke z allegro ani do wtorku zanim mi to złamie w komisie.. nie ma żadnego programu do złamania sima przy użyciu normalnego kabelka USB ? byc może ktoś wskaże mi soft i instukcje do takiego softu ? (prosze wstrzymać się od tego typu sugestii: "google nie boli" bo mam tego na pęczki) Może znajdą się ludzie dobrej woli i mi pomogą _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| kamoO160, Z tetgo co wiem to tylko na telefonach o procesorach RAP3G da sie sciągnąć sim-locka przez USB. A ściagniecie Sim-locka na telefon z procesorem BB5 (takiego chyba masz ) można wykonać tylko ' boxem lub kodem via imei od operatora sieci ' . Więc domowymi sposobami raczej nie wypali ;/ Chyba te 2-3 dni bez fona wytrzymasz.. coś za coś.. :p _________________ |
||
| DSV | |
|
| Idź do innego komisu, powinni Ci zdjąć na poczekaniu.. | ||
| Sokół | |
|
Ja słyszałem o tym, że na dzień dzisiejszy telefony kupowane w różnych sieciach nie mogą mieć simlock'a (bynajmniej tak jest w plusie). Skoro kupiłeś sprzęt w Play (nawet na allegro) to możesz pójść do salony Play i zapytać, czy nie zdejmą. Nie wiem czy ci pomogą bo osobiście nie sprawdzałem, kolega mi powiedział że muszą usunąć simlock'a. Nie szkodzi sprawdzić Jakby sadzili się, że masz złamanego softa to wgraj sobie oryginalne opro z navifirm (na forum są poradniki). Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| kamoO160 | |
|
| kurde u nas jest tylko salon ery a do najbliższego play trzeba jechać 13 km do innego miasta;/ _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Jak odpracować ostrzeżenie?Tutaj dowiesz się w jaki sposób usunać tą czerwoną cyferke :P |
Ogłoszenia | lui754 | |
Jak instalować tematy na AndroidzeInstalowanie tematów za pomocą Panda Home |
Tematy | fiszkon | |
Jak instalować gry/aplikacjePoradnik przedstawiający wszystkie metody |
Pozostałe | drago_o | |
Jak awansować na forum ? Czyli Spis Rang i ich opisy |
Ogłoszenia | DSV | |
[SE Satio] Jak zdjąć simlock? |
Pytania i Problemy z telefonami | ForSSayT | |
[Nokia C3] Jak zdjąć simlock? |
Pytania i Problemy z telefonami | wiech476 | |
[N73] Jak zdjąć simlock za darmo |