Temat Przesunięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
endrjus [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 15 Lis 2011 11:28 [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam! Problem jak w temacie, telefon sam się łączy z internetem. Jak mogę go wyłączyć? System to symbian s60v3.

Temat przeniesiony do odpowiedniego dzialu.Zostal takze poprawiony // radziubaker
Casaya [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 15 Lis 2011 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/12
A powiedz mi czy czasem nic ci nie dziala w tle?zadne aplikacje?

Musisz miec ustawione w polaczeniach internetowych na

zawsze pytaj

o nie powinno wiecej ciagnac neta

endrjus [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 15 Lis 2011 11:49   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Dzisiaj na uczelni ustawiłem tą opcję, mimo to w późniejszym okresie telefon łączył mi się z netem (sprawdzone w rejestrze). Da się internet wyłączyć całkowicie? Przez 3 dni zeżarło mi kilknaście zł z konta...
Casaya [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 12:04   Postaw piwo autorowi tego posta

endrjus, da sie

wystarczy ze pomieszasz w ustawieniach internetowych... ale to jest wersja HARDCORR

polecam ten programik
http://symbiane.pl/webloc...net&start=0

endrjus [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 12:14   Postaw piwo autorowi tego posta
Programy sobie odpuszczam bo nie mam shakowanego symbiana. Przed chwilą zaznaczyłem w opcjach GPSu (z którego swoją drogą nie korzystam) by pracował w trybie offline.
Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to z miłą chęcią je przyjme.;)
Casaya [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 12:18   Postaw piwo autorowi tego posta

endrjus, a to nie problem zlamac... 3 minuty i zlamany..

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian

a dokladniej tutaj

http://symbiane.pl/nowa-n...nem-vt27868.htm

ewentualnie mozesz hard reset zrobic *#7370#

zrob kopie zapasowa kontaktów i smsow o zdjec z telefonu bo wszystko stracisz.

vivro [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 12:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie znam tego telefonu dokładnie więc strzelam.
Ja u siebie mam coś takiego jak GeoTag do zdjęcia przypisuje pozycje GPS i w tedy łączy się z netem. Może masz coś takiego włączone ?
Casaya [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 12:28   Postaw piwo autorowi tego posta

vivro, ja nie mam nokii ale to laczy z gpsem ktory moze laczyc online...
najlepiej wyinstalowac te wszystkie niepotrzebne pierdólki...

endrjus [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 12:42   Postaw piwo autorowi tego posta
Jeżeli chodzi o złamanie symbiana to nie chcę ryzykować utraty gwarancji, którą mam jeszcze przez rok. Z tego co widzę wśród znajomych to awaryjność nowych nokii hmm... nie jest zbyt mała.;)
A Hard Reset biorę pod uwagę jeżeli problem nie ustąpi.
Laki1231 [6720 classic] Jak wyłączyć internet w telefonie? Napisany: 16 Lis 2011 07:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
Szacun jak masz gwarancje na ten tel. Gwarancji nie tracisz aby pozbyc sie internetu wejdź w ustawienia nastepnie lacznosc i usun punkty dostępu do neta i problemie. Musisz tam pogrzebac bo nie pamiętam jak Dokładnie wejść ale napewno w ustawieniach i gdzies w łączności.