Autor Wiadomość
Laki1231 Aktualizacja dla HTC Incredible S, Wildfire S, Desire S i HD Napisany: 06 Gru 2011 03:55 Aktualizacja dla HTC Incredible S, Wildfire S, Desire S i HD   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5

Wczoraj informowałem o aktualizacji HTC Flyera do Androida Honeycomb. To nie koniec update’ów, które czekają urządzeniach HTC. Nowe oprogramowanie wkrótce zagości na kolejnych modelach.

Według informacji jakie wyszły od tureckiego oddziału firmy, wkrótce mają pojawić się aktualizacje dla modeli Incredible S, Desire HD, Desire S i Wildfire S, o której informował Bartek jakiś czas temu. Dodatkowo, mały update ma pojawić się dla facebookowych smartfonów HTC ChaCha i HTC Salsa.

Aktualizacja dla czterech pierwszych modeli ma wprowadzić Androida 2.3.5 Gingerbread oraz nowe wersje HTC Sense. W przypadku Incredible S, Desire S i Desire HD będzie to Sense UI 3.0, a Wildfire S dostanie odświeżone Sense 2.1 (z ekranem blokady z Sense 3.0). Update w pierwszej kolejności – już 10 grudnia – trafi do Incredible S i Wildfire S, a użytkownicy Desire HD i Desire S nowy soft dostaną około 15 grudnia. Wspomniane ChaCha i Salsa mają z kolei dostać udoskonalone oprogramowanie, które poprawi działanie WiFi oraz usprawni integrację z Twitterem, ale nie wprowadzi większych zmian. Niestety, nie wiadomo kiedy latki dokładnie maja się pojawić.

Jak zauważyliście zapewne wśród nich nie znalazł się model HTC Desire Z. Jego los nie jest pewny. Wiele mówi się, że model ma dostać Androida 2.3.5, ale nie będzie miał nowszej wersji nakładki HTC. Ta ma być wzbogacona jedynie o nowy ekran blokady z przyciskami szybkiego uruchamiania. Wynika to z konieczności wprowadzenia dużych modyfikacji do indywidualnego dla Desire Z Sense UI, który może działać w trybie poziomym i zintegrowany jest z klawiaturą QWERTY.

Czy wymienione modele otrzymają Androida 4.0? Nikt z HTC nie wypowiadał się jeszcze w tej kwestii. Pewne jest, że tajwański producent będzie pracował nad udostępnieniem nowego Androida dla Desire S czy Incredible S, ale nie wiadomo co z tego wyjdzie.

Pewne jest tylko, ze Ice Carem Sandwich mają otrzymać, jak już wcześniej wspominałem, modele Sensation, Sensation XL, Sensation XE, EVO 3D oraz niektóre high-endy ze Stanów (Amaze 4G czy Rezound). Na niego trzeba będzie jednak poczekać do pierwszego kwartału przyszłego roku (najprawdopodobniej okolice lutego).

Osobiście nie liczyłbym na Androida 4.0 dla starszych jednordzeniowych Androidów z serii Desire, Wildfire czy Incredible. Modele na rynku dostępne są już od wielu miesięcy i wątpię, aby firmie opłacało się je aktualizować. Android 2.3.x Gingerbread będzie pewnie ostatnim przystankiem dla ich pociągu z aktualizacjami. HTC lubi jednak zaskakiwać i mogę się mylić…

Źródło: komorkomania.pl
elfisher Aktualizacja dla HTC Incredible S, Wildfire S, Desire S i HD Napisany: 06 Gru 2011 05:42   Postaw piwo autorowi tego posta

hehe takie informacje HTC powinno ukrywac a nie sie chwalic... robmy wielkie imprezy! HTC daje aktualizacje do majacego rowny rok androida gingerbread, podczas gdy od prawie dwóch miesiecy jest 4.0 ice cream sandwich kod emotikony: :(
Wlasnie dlatego android nie ma nawet szans rownac sie z iOS. majac ponad 2 letniego 3gs'a dostalem aktualizacje do iOS 5 i wiem ze moj fon dostanie wszystkie aktualizacje piatej serii, a odetna mnie dopiero przy iOS 6...
Laki1231 Aktualizacja dla HTC Incredible S, Wildfire S, Desire S i HD Napisany: 06 Gru 2011 05:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 17/5
elfisher, no ios jest lepszy dla mnie niż andek który powoli zacznie upadać. Nie daje mu więcej niż symbian.... który jest wydajniejszy