| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| panmistrz | |
|
| Witam, moja siostra ma problem i nie wiem jak temu zaradzić. Ma telefon sprowadzony z USA, z sieci T-Mobile. Teraz ma polskie 36,6. Długo głowiłem się jak zrobić by miała internet, bo podczas automatycznej konfiguracji z www.ustaw.plus.pl dostawała SMSy konfiguracyjne o dziwo o nazwie "T-Mobile", a więc, jak można się domyśleć, nie działały. W końcu zrobiłem to ręcznie. I działa. Teraz moja siostra chce mobilne gg. Więc jej zgrałem, wchodzę do Games, odpalam gg i przy ładowaniu 8% wyskakuje błąd: "Application access set to not allowed", po kliknięciu prawym przyciskiem pisze: "Gadu-Gadu wymaga połączenia WAP. Upewnij się, że NIE JEST aktywny profil INTERNET." Podobnie z wersją mobilnego gadu gadu(nie GG Plus) i Operą Mini 5. Z tym, że ten WAP jest podpisany jako T-Mobile, chociaż jest z Plusa, a sam swojego nie mogę zrobić w Default tylko w Preferred(tam zrobiłem Internet i chodzi normalnie net), bo pisze "Activate default in all apps", i to jest tylko do Default. Może to wina certyfikatów, w "Authority Certificates" jest jakiś o nazwie "T-Mobile USA", który ma zaznaczone "Apps.signing", i nie można go skasować. Liczę na pomoc, bo siostra mi nie daje spokoju. Obchodziłem 5 komisów i każdym powiedzieli, że się nawet internetu nie da zrobić, o tym już nie wspominając, ale internet jak widać zrobiłem sam. Z góry dzięki za pomoc. |
||
| pablo19_1f | |
|
| jak masz juz konfiguracje WAP nawet jezeli sie inaczej nazywa (wazne, zeby "w srodku" bylo dobrze skonfigurowane) to musisz ja ustawic jako domyslna i wybrac opcje "wlacz domyslne w aplikacjach" (nie wiem jak w angielskim menu to brzmi). powinno pomoc. aczkolwiek na swojej 6230i tydzien probowalem konfigurowac. w koncu sie udalo, ale nie wiem co ostatecznie pomoglo, bo kilkanascie razy usuwalem wszystkie konfiguracje i robilem od nowa. | ||
| panmistrz | |
|
| No właśnie w tym WAP jest Punkt Dostępu"T-Mobile" | ||
| pablo19_1f | |
|
| to tak jak mowilem. musisz ustawic zeby to byl domyslny i zeby aplikacje z niego korzystaly. | ||
| Jack | |
|
| Do autora: Może to wina brandowanego softu. Czy nie masz przypadkiem takiego? Może zrób całkiem nowy punkt dostępu i skonfiguruj go tak jak plus gsm i będzie może działać. _________________ |
||
| panmistrz | |
|
| Tak zrobiłem, i on się zapisuje tylko w preferowanych a nie standardowych, czytałem że za pomocą Phoenixa można to zrobić, dam link jak znajdę | ||
| Jack | |
|
| Najlepiej jak byś nie miał gwarancji bo zmiana softa przez phoneix=utrata gwarancji _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Android musi "mulić"? Nieprawda! Ale "muli''Android jest wolny, ale nie z powodów, jakie podał Andrew Munn. |
Newsy | xJAmaTOx | |
HTC Desire S - "Pragnienie" tym razem nie ma szans[pierwsze wrażenia] |
Newsy | Laki1231 | |
"Ile na Androidzie zarabia Google", czyli ciąg dal |
Newsy | xJAmaTOx | |
Steve Jobs "nie jest zainteresowany" wpływem iPhon |
Newsy | Laki1231 | |
Jutro ruszają "publiczne" beta-testy nowego Window |
Newsy | Laki1231 | |
Czy dałem się zrobić w "Konia" zamieniając telefon |
Porównania, opinie i wybór telefonów | Rastafari | |
[n73] "Nie można wykonać operacji" przy Pc Suite |