Autor Wiadomość
flasher86 Budzik, lokalizator na podstawie informacji z sieci Napisany: 01 Paź 2011 09:58 Budzik, lokalizator na podstawie informacji z sieci   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, sprawa wygląda tak...
Co dzień dojeżdżam pociągiem do pracy, i bywam naprawdę senny w podróży. W pociągu słucham sobie muzyki z telefonu i chciałbym aby była jakaś aplikacja która wychwytuje informacje z sieci o lokalizacji.

Większość sieci w Polsce dostarcza informacje o lokalizacji na głównym menu, Warszawa, Kraków itd. pokazuje się taka informacja. Chciałbym aplikację która wychwyci tą lokalizację i da mi sygnał dźwiękowy gdy dojadę pociągiem np. do Warszawy i obudzi mnie ze snu.

Czy jest coś takiego, a jeśli nie to jak napisać taką aplikację? (potrafię programować, jednak symbian to dla mnie dziewicze terytorium).
Casaya Budzik, lokalizator na podstawie informacji z sieci Napisany: 01 Paź 2011 11:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
jakbys chcial taka aplikacje to ona musialaby raczej z gps wspolpracowac.a tu juz bateria by padla szybko.jeszcze przy sluchaniu muzyki...

moim zdaniem nie ma takiej aplikacji.ale moze ktos zna.tyle tego jest...
zwykly alarm nie wystarczy?

Laki1231 Budzik, lokalizator na podstawie informacji z sieci Napisany: 02 Paź 2011 09:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
Nie ma czegoś takiego, nikt na takie rozwiązanie nie wpadł. Lokalizacja z sieci jest niedokładna w lasach nawet do 20km rozrzutu. Więc jak radiu napisał musiałbym ktoś to napisać i pod gps dodatkowo.

flasher86 Budzik, lokalizator na podstawie informacji z sieci Napisany: 02 Paź 2011 11:09   Postaw piwo autorowi tego posta
oj tam po co GPS, wiem że lokalizacja jest niedokładna ale wystarczająca. Dojeżdżam do pracy 50km, jakieś 10km przed miastem docelowym pojawia się na ekranie informacja że już jestem w mieście, to mi w zupełności wystarczy.

Aktualnie ustawiam sobie budzik na czas, ale czasami pociąg stoi, czy jest opóźniony no i fajnie by było mieć coś takiego.

Musi być gdzieś w API dojście do tych kilku linijek tekstu przesyłanego z sieci na bieżąco.