| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| flasher86 | |
|
| Witam, sprawa wygląda tak... Co dzień dojeżdżam pociągiem do pracy, i bywam naprawdę senny w podróży. W pociągu słucham sobie muzyki z telefonu i chciałbym aby była jakaś aplikacja która wychwytuje informacje z sieci o lokalizacji. Większość sieci w Polsce dostarcza informacje o lokalizacji na głównym menu, Warszawa, Kraków itd. pokazuje się taka informacja. Chciałbym aplikację która wychwyci tą lokalizację i da mi sygnał dźwiękowy gdy dojadę pociągiem np. do Warszawy i obudzi mnie ze snu. Czy jest coś takiego, a jeśli nie to jak napisać taką aplikację? (potrafię programować, jednak symbian to dla mnie dziewicze terytorium). |
||
| Casaya | |
|
| jakbys chcial taka aplikacje to ona musialaby raczej z gps wspolpracowac.a tu juz bateria by padla szybko.jeszcze przy sluchaniu muzyki... moim zdaniem nie ma takiej aplikacji.ale moze ktos zna.tyle tego jest... zwykly alarm nie wystarczy? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie ma czegoś takiego, nikt na takie rozwiązanie nie wpadł. Lokalizacja z sieci jest niedokładna w lasach nawet do 20km rozrzutu. Więc jak radiu napisał musiałbym ktoś to napisać i pod gps dodatkowo. _________________ |
||
| flasher86 | |
|
| oj tam po co GPS, wiem że lokalizacja jest niedokładna ale wystarczająca. Dojeżdżam do pracy 50km, jakieś 10km przed miastem docelowym pojawia się na ekranie informacja że już jestem w mieście, to mi w zupełności wystarczy. Aktualnie ustawiam sobie budzik na czas, ale czasami pociąg stoi, czy jest opóźniony no i fajnie by było mieć coś takiego. Musi być gdzieś w API dojście do tych kilku linijek tekstu przesyłanego z sieci na bieżąco. |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
U Grok It - nowoczesny lokalizatorznajdzie zagubione klucze |
Akcesoria & Gadżety | patrikos23 | |
Gra na podstawie hitu z kina indyjskiego już w Android Marke |
Recenzje Gier i Aplikacji | xJAmaTOx | |
[E75] Radio budzik |
Szukam | Orzeszek | |
[5800] Spóźniający się budzik |
Pytania i Problemy z telefonami | uki1985 | |