Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
nochoski96 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 29 Lip 2011 05:10 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy   Postaw piwo autorowi tego posta

Posiadam nokie c5-03 i telefon mi się sam odblokowuje. Otóż blokada klawiszy jest u mnie bardzo prosta. Wystarczy nacisnąć jeden z klawiszy

a następnie kliknąć na ekran w odpowiednim miejscu. Czy idzie jakoś na to poradzić aby on się tak łatwo nie odblokowywał. Po zainstalowaniu aplikacji sildeunlockv.1.0.2. użyłem przełącznika autoblokady klaw. z boku ekranu i włączyła mi się normalna blokada. Nacisnąłem go ponownie i dodatkowo włączyła mi się blokada z tego programu. Niestety aplikacja ta blokuje tylko ekran dotykowy, a nie 3 klawisze tuż pod ekranem. A więc odblokowałem tą moją tradycyjną blokadę ale nie odblowszy trudniejszej do odblokowania tej z aplikacji mogłem włączyć menu lub rejestr połączeń. Trochę wkurza mnie to że ciągle(mimo tego programu) włącza mi się pełno aplikacji w telefonie. Czy idzie jakoś temu zaradzić jakimś programem, który blokował by również te 3 klawisze pod ekranem. Albo może jakąś modyfikacją(nie znalazłem żadnej) tylko nie wiem czy do tego trzeba mieć złamany system.
Z góry dziękuję za pomoc

[ Komentarz dodany przez: stankovi23: 29 Lip 2011 05:28 ]
Poprawiłem temat..
Laki1231 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 29 Lip 2011 05:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
nochoski96, wirzyć mi się nie chce, że się odblokowywuje a blokuje się wogóle sam? Proponuje nowy soft lun hardreset.

nochoski96 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 29 Lip 2011 05:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie! Po prostu trzymam go w etui i w kieszeni i blokada jest tak banalnie prosta do odblokowanie, że jakoś się klawisz menu wciśnie potem ekran i jest odblokowane. Zaś wyciągam go z kieszeni i odblokowane, a przecież zawsze blokuję. A co niby da hard reset??
Laki1231 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 29 Lip 2011 05:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie wiem ja na dotykowym nie miałem tak aby się odblokował to nierealne.

nochoski96 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 29 Lip 2011 06:01   Postaw piwo autorowi tego posta

No to robie Hd ale musze podać kod blokady. O co chodzi
Laki1231 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 29 Lip 2011 06:12   Postaw piwo autorowi tego posta

12345 albo taki jak ustawiłeś sam. Nie wiem czy HR pomoże. Mi się nigdy nie odblokował.

nochoski96 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 06 Sie 2011 10:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie pomogło.

Cytat z instrukcji:
Opis:
  • Aby odblokować, naciśnij klawisz blokady z boku urządzenia i wybierz wyświetloną na ekranie ikonę odblokowania

A więc to jest błąd instrukcji czy telefonu, że zamiast klawisza blokady można nacisnąć również klawisz menu zaznaczony w pierwszym poście.
Trochę się pobawiłem tym telefonem i doszedłem do wniosku, że:
1.)Gdy włączy mi się autoblokada klawiszy lub zablokuję klawiszem blokady to wtedy muszę odblokować za pomocą jednego z klawiszy załączonego na sccrenie. 2.)Natomiast gdy nacisnę klawisz z czerwoną słuchawką i z listy wybiorę
Opis:
  • Zablokuj ekran i klawisz.

to czasami muszę odblokować tak jak w pkt. 1. a czasami ekran i klawisze odblokują się tylko wtedy jak nacisnę klawisz blokady i gdy nacisnę klawisz menu nie ma żadnej reakcji. Czy idzie to jakoś zrobić aby telefon mi się odblokowywał zgodnie z zamieszczoną instrukcją?? I mam jeszcze jedno pytanko do osób posiadających ten sam model telefonu: czy u was telefon się odblokowuje jak naciśniecie klawisz menu czy musicie nacisnąć klawisz blokady??
Laki1231 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 06 Sie 2011 11:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak podświetlicz ekran to się da odblokować i tyle, tak nokia zrobiła softa. Klikasz odblokuj i telefon sie odblokuje niestety. Ale możesz założyć kod na telefon;P

Ja na N8 klikam klawisz menu potem na ekranie odblokuj, albo tylko boczny klawisz. Więc tak są softy zrobione.

Autor postu otrzymał pochwałę.
nochoski96 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 06 Sie 2011 11:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale to coś nie halo, że czasem muszę klikać z boku na klawisz blokady, a czasami odblokować też idzie klawiszem menu.
Laki1231 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 06 Sie 2011 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

U mnie zawsz idzie odblokować klawiszem menu, na każdej nokii tak miałem.

nochoski96 [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 06 Sie 2011 11:54   Postaw piwo autorowi tego posta

skoro tak to pewnie w instrukcji jest błąd, ale poczekam za odpowiedzią osoby co ma ten tel. co ja
Casaya [C5-03] Blokada ekranu i klawiszy Napisany: 06 Sie 2011 01:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
nochoski96, kazda jokia z symbianem jest taka sama.proponuje pomysl. lakiego z zalozeniem kodu na telefon.jak telefon masz nowy to kod jest standardowy 12345,1234,0000 ktorys napewno.poprostu blokuj kodem.gwarantuje ze kod sam sie w kieszeni nie wbije

Autor postu otrzymał pochwałę.
1 2 »