| Temat Przesunięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| netsiu1337 | |
|
| Witam. Ostatnio zakupiłem Nokie C5-03 i jak to z nowym telefonem chcę się mieć jakieś tam bajery i inne bzdety no i wszystko pięknie działa, ale niektóre pliki są na ,,złamanego symbiana", albo wychodzi komunikat o podpisaniu certyfikatu. Teraz rodzi się moje pytanie i wielki problem... Wyczytałem na jednej ze stron, że na OPDA/ODPA (jakoś tak to się pisało ) czeka się 2 doby, aby móc wgrać plik i walczyć o jego certyfikat, ale gdy chcę wgrać plik już po upływie tego czasu wychodzi jakiś error podczas wgrywania... Tutaj już totalnie zgłupiałem. No więc szukałem dalej, szukałem, aż wynalazłem owe forum no i całkiem wpadło w oko, ciekawe poradniki itd, lecz także żaden z tych które znalazłem nie jest mi w stanie pomóc... Najbardziej opowiem w czym problem. Zależy mi na aplikacji NDrive_POL_s60v5, wszystko się ładnie instaluje, ale gdy przychodzi czas do zainstalowania cracka to wtedy przeszkadza mi we wszystkim komunikat o certyfikacie... Próbowałem już różnych sposobów i różnych programów, które znalazłem tutaj na forum, a także na kilku innych, ale żaden mi nie pomaga. Ściągnąłem: - MobileSigner - SISEditor - SecMan - FreeSinger v1.01 Żaden z tych programów mi nie pomógł... Najbardziej przydał się FreeSigner, ponieważ udało mi się ominąć certyfikat, lecz i on nie stanął w 100% na wysokości zadania bo po próbie zainstalowania po przypisaniu certyfikatu wychodzi taki komunikat ,,Nie można zainstalować zabezpieczonej aplikacji od nieznanego dostawcy" i teraz to mi staje na przeszkodzie... Totalnie już opadam z sił, aby to obejść... Nie wiem już co na to poradzić... Prosiłbym o pomoc, jeśli jest to możliwe... Dodam jeszcze, że chciałem spróbować złamać system, lecz nie mogłem w poradniku znaleźć oprogramowania potrzebnego do mojego tel. Gdy wpisuje *#0000# to wychodzi mi takie coś: Wersja oprogramowania: V11.0.024 Data wersji oprogramowania: 08-12-10 Wersja niestandardowa: 11.0.024.253.01 Model: C5-03 Typ: RM-697 Jak wyżej prosiłbym o pomoc, jeśli jest jakaś możliwość złamania systemu bez tracenia gwarancji, a jeśli już jest taki wymóg no to będzie trzeba to zrobić w końcu coś za coś... Dodam, że jestem słabo obeznany w tych sprawach, ponieważ wcześniej ciągle zajmowałem się Sony Ericsson'ami, a tam nie było Symbianów, Androidów, Badów itd... Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam. [/b] PS.Źle wybrałem dział ... Prosiłbym o przeniesienie, jeśli jest to możliwe, dopiero teraz się kapnąłem, że taki błąd popełniłem...temat zostal poprawiony i przeniesiony do odpowieniego dzialu // radziubaker |
||
| Casaya | |
|
| odnosnie lamania systemu to wszystko znajdziesz tutaj Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian odnownie certyfikatu tez. ale zaoszczedze ci czytania masy stron i powiem krótko.. certyfikatu z OPDA nie dostaniesz bo wstrzymali. certyfikatem z Nokiatec niewiele podpiszesz. Zlamiesz system najnowsza metoda ktora jest taka www.symbiane.pl/nowa-niez...nem-vt27868.htm ale... zanim zlamiesz metoda jak wyzej to najpierw zaktualizuj soft poprzez NOKIA SOFTWARE UPDATER lub wgraj najnowszego softa dostepnego przez program Navifirm (dostepny do pobrania za free) ta metoda www.symbiane.pl/hack-i-wg...-s3-vt19051.htm (pomijasz punkt z podmiana pliku) po zlamaniu systemu a i wczesniejszej aktualizacji softa nie mozesz akualizowac nic wiecej bo stracisz gwarancje. odnosnie komunikatow ,Nie można zainstalować zabezpieczonej aplikacji od nieznanego dostawcy"ustaw w ustawieniach aplikacji "instaluj wszystko". reszte odnosnie hackowania prosze zadawac w temacie w ktorym masz problem... aha....i przeczytaj regulamin glowny i regulamin dzialu w ktorym piszesz,bym nie musial upominac cie sto razy... _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Małe info odnośnie tego działuPrzeczytaj koniecznie :) |
Pogaduszki | d00b | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
[e52] Kilka pytań odnośnie HelloOX |
Pytania i Problemy z telefonami | darkhitman | |
[5800] Kilka pytań odnośnie oprogramowania - CFW |
Pytania i Problemy z telefonami | rasi | |
[N97] Kilka pytań odnośnie instalacji zhackowanego OS |
Pytania i Problemy z telefonami | luqi345 | |
Kilka pytań nt. Symbiana i aplikacji |
Pytania i Problemy z telefonami | Learni | |
Kilka pytań na temat Symbiana S60v3 (N79) |
Pytania i Problemy z telefonami | Learni | |
Wyjaśnienia pojęć i porady |