Autor Wiadomość
kamyl [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 06:47 [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Mój problem polega na tym, że moja nokia po wyłączeniu nawigacji tak jakby się resetowała. Czyli ekran "zanika" i pojawia się napis nokia na białym tle i telefon jest już normalnie włączony. Dodam że korzystam z map ovi, nie instalowałem żadnych dodatowych aplikacji do nawigacji. Ten problem nie dzieje się za każdym razem gdy wyłączę mapy. Stało mi się to 3 razy a z nawigacji korzystałem około 10 razy. Nie wiem co to może być. Telefon posiadam od tygodnia i był zakupiony nowy. Robiłem HR i to nie pomogło.
Laki1231 [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 06:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
Może wgraj najnowszy soft, i wydaje mi się, że on tak pamięć ram czyści później.

kamyl [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 06:56   Postaw piwo autorowi tego posta
no z tą pamięcią ram to bardzo możliwe bo dzieje się tak tylko przy nawigacji i jak trochę dłużej pochodzi. bo jak ją włączę i po minucie wyłączę to nic takiego się nie dzieje. no i to nie jest tak że on się wyłącza i włącza, bo nawet o PIN nie pyta ani nie pojawia się powitanie. tylko jest napis nokia na białym tle no i się pojawia pulpit
Casaya [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 06:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
kamyl, ja tego nie miałem na nokii 5800....
znaczy że cos jest nie tak.zaktualizuj soft poprzez NSU,albo wgraj nowego softa jak Laki1231, zaproponował...

kamyl [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 06:57   Postaw piwo autorowi tego posta
ok spróbuję z tym softem
Laki1231 [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 07:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Najlepiej wgraj softa na czysto JAF'em dużo różnica wgrać a zaktualizować.

kamyl [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 07:04   Postaw piwo autorowi tego posta
ale jak wgram nowego to podobno gwarancję tracę. patrzyłem czy są dostępne aktualizacje no i niestety nie ma
Laki1231 [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 07:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie prawda.

Przy tej operacji nie tracimy gwarancji pod warunkiem, że wgramy softa z Product Code takim jak jest pod baterią.

kamyl [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 07:15   Postaw piwo autorowi tego posta
a może aktualizacja map pomoże? co wy na to?
Laki1231 [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 01 Sie 2011 07:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Może, ale raczej wina softa;P Najnowszy 50.6.001 w NaviFirm

kamyl [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 05 Sie 2011 04:35   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie wgrywałem nowego softu i sprawdzałem czy się dalej tak dzieje. Przez pewien czas problem się nie powtarzał, ale byłem w Krakowie i akurat była mi potrzebna nawigacja. Po wyłączeniu telefon znów się zresetował tak jak to przedstawiłem powyżej. Gdy byłem w Krakowie to użyłem kilka razy nawigacji i prawie za każdym razem mi się resetował telefon po wyłączeniu. Tak samo gdy byłem w Tarnowie też się resetował. Jednak gdy jeździłem przez główne drogi - nie w mieście, to nic się nie działo, mimo że korzystałem z nawigacji mniej więcej tak samo długo jak w mieście. I to mi się wydaje trochę dziwne. W miastach prawie za każdym razem się resetuje po wyłączeniu a poza miastami nie zdarzyło mi się to.
Laki1231 [C5-03] Resetuje się po wyłączeniu nawigacji Napisany: 05 Sie 2011 05:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Poza masz mniej ulic i mniej ramu bierze w mieście jest cała siec ulic i może dlatego.