Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
kamyl [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 01:30 [C5-03] Zapchana pamięć telefonu   Postaw piwo autorowi tego posta
mam problem z pamięcią telefonu. mój telefon to nokia c5 - 03. zainstalowałem grę na kartę pamięci a i tak zapełniła się pamięć telefonu i to aż 7 MB. odinstalowałem tą grę a pamięć telefonu jest dalej zapchana. wszystkie zbędne rzeczy usunąłem. co może być powodem szybkiego zapełnienia pamięci. szukałem w menadżerze plików i nie znalazłem żadnych plików które zajmowały dużo miejsca. proszę o pomoc.

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. // radziubaker
Casaya [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 02:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
kamyl, pobrałeś na telefon jakąś przeglądarką...

Przejrzyj downloads.Gdzies musisz jednak to miec,

Usun cockies z przeglądarki

kamyl [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 03:03   Postaw piwo autorowi tego posta
Nic to nie pomaga. Dodam, że gdy sprawdzam szczegóły pamięci, to w rubryce aplikacje SIS zajmuje mi 18 MB, a wcześniej zajmowało 7MB. Zauważyłem również, że czasami nic nie instaluje a pamięć telefonu i tak się trochę zapełnia, mimo że usunę wiadomości SMS
Casaya [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 03:26   Postaw piwo autorowi tego posta

kamyl,Jelsi nic nie pomaga to zrób hard reset.Wyczysci ci całą pamieć telefonu a telefon bedzie jakbyś dopiero co kupił ze sklepu.
Zób tylko kopie zapasową kontaktów,smsów i zdjec z pamieci telefonów.

Prawdopodobnie gdzieś sie zapisuje to co przeglądałeś lub sćiagałeś.Usunąłeś historie przeglądania?MMS?wszystko z downloads?
A masz może przypisane dzwieki do kontaktów?jesli tak to one zapisują sie także w pamieci telefonu.nawet jesli wczesniej były na karcie.
jesli nie mozesz znalezc to HR pomoże napewno.

kamyl [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 03:43   Postaw piwo autorowi tego posta
dzięki hard reset mi pomógł kod emotikony: ^_^ . Teraz będę wiedział żeby usuwać zawsze historie przeglądania i cache. Jedyne co mnie wkurza to to, że po zainstalowaniu jakiejś aplikacji tracę kilka MB. Nawet gdy ją usunę to i tak pamięć nie powraca. Po HR zainstalowałem tylko opere, palringo i aplikację która waży 500 kB (wszytko instalowane na kartę pamięci) a z telefonu wzięło mi 3 MB. jest może jakiś program który usuwa zbędne pliki, a nie wymaga złamanego systemu i podpisywania?
Jack [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 03:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jeżeli pozbędziesz się plików z pamięć telefonu to te programy po prostu przestaną działać. Niektóre potrzebują tego dysku do prawidłowej pracy

kamyl [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 03:54   Postaw piwo autorowi tego posta
tak wiem. ale gdy usunę programy to pamięć telefonu dalej jest zapchana.
Casaya [C5-03] Zapchana pamięć telefonu Napisany: 31 Lip 2011 04:05   Postaw piwo autorowi tego posta

kamyl, wtedy musisz znależc składniki owej aplikacji i usunąc je recznie.

zainstaluj sobie jeszcze X-plore.

http://symbiane.pl/x-plor...ore&start=0

edit:

poczytaj tutaj ,moze to nastepnym razem ci pomoże

http://symbiane.pl/uninstall-king-pl-vt15492.htm

A tym czasem główny problem wyjaśniony i zamykam.