| Autor |
Wiadomość |
| babka120 |
Napisany: 17 Sty 2011 08:30 [C5] Komunikat połaczenia z internetem |
|
|
Witam, posiadam nokię C5, i strasznie drażni mnie ze co jakiś czas, pojawia się monit "Połącz Erainternet" . Monit pojawai się zarówno jak tel jest zablkowany (tzn klawiatura - zeby wyłaczyc go, trzeba odblokować klawę) jak i będąc np w nawigacji, lub w menu. Tak na oko pojawia się co 10 -15 min. I już nie raz odruchowo wcisnąłem POŁĄCZ.
Sprawdzałem w Ustawieniach/połaczenie/sieci docelowe/internet (punkty dostępu) bo jak mi się wydaje tam tkwi problem.. ale gdy wykasuję owe punkty, to nawigacja nie łapie sygnału (zintegrowany GPS) . Jeśli ktoś ma pomysł jak to rozwiazać to bardzo byłbym wdzięczny. |
|
|
| drago_o |
Napisany: 17 Sty 2011 08:43 |
|
|
prawdopodobnie zainstalowałeś sobie jakąś aplikację, która potrzebuje internetu i co jakiś czas próbuje się połączyć... problem nie jest w punktach dostępu bo to są tylko definicje połączeń... a to programy je wykorzystują... i jeden z nich cały czas próbuje..
Napisany: 17 Sty 2011 10:20 |
|
|
odinstalowałem prawie wszystko (kolejno i sprawdzałem) zostały mi mapy sygic, garmin, i ovimaps plus to co dzis instalowałem, ale to wykluczam poniewaz komunikat pojawiał się przed ich zainstalowaniem. wykasowalem punkty dostępu i zobaczę... |
| |
| drago_o |
Napisany: 17 Sty 2011 10:35 |
|
|
sprawdź co masz otwarte w tle... to na pewno któraś z aplikacji która działa... może chce się włączyć autoupdate albo coś... niepotrzebnie skasowałeś punkty dostępu...
Napisany: 17 Sty 2011 10:55 |
|
|
mam je zapisane, w tle jest tylko tryb gotowości i cleaner Cleaner v1.1.1 S60v3 (dziś instalowany) teraz już nie się nie włącza (tzn moni o połaczeniu z netem), jutro przywróce punkty dostepu i zobaczę, ale na bank znowu się będzie właczało...
edit: nadal jednak chce się połączyć tyle ze teraz pisze "wybierz połączenie: brak danych" edit: przywróciłem punkty dostępu, i ... nadal to samo czyli "połącz erainternet" ... myślę że masz rację, że "coś" (jakaś aplikacja) próbuje się połączyc z netem przez jeden z punktów (bluconnect lub erainternet - w zalezności co ma pierwszy priorytet) ... wyczytałem na innym forum ze to o email chodzi...tylko gdzie to dziadostwo wyłączyć... bo chyba wszystko odłaczone a ciągle chce się połaczyć. po wciśnieciu połacz, nie dzieje się nic, ale w tle mam EMAIL załączony
Dobra wykasowanie EMALA chyba załatwiło sprawę o dziwo nie pomogło ustawianie w jego opcjach czyli wyłaczenie połaczenia itp.... dopiero po skasowaniu monit juz się nie pokazje, dzięki za wskazówki, bo kapnałem się dopiero obserwujac połaczenie, i to co w tle się załącza. temat chyba mozna zamknać . |
| |
| drago_o |
Napisany: 18 Sty 2011 03:36 |
|
|
nom najlepiej daj pochwałę temu co Ci to podsuną i można zamykać... niestety jak mówiłem nie trzeba było kasować punktów dostępu tylko zczaić aplikacje w tle no ale to chwila roboty
podejrzewam, że ustawiłeś sobie swoją skrzynkę pocztową i zapomniałeś wyłączyć synchronizację wiadomości... no i ciągle chciał się połączyć
Problem rozwiązany. Zamykam.// patrikos23
| Temat |
Forum |
Autor |
 |
|
Pytania i Problemy z telefonami |
Szkuta |
 |
|
Pogaduszki |
Laki1231 |