| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| modessef1 | |
|
| Witam, Ok. 3 tygodnie temu udałem się do salonu Play w celu przeniesienia numeru z T-moblile do Play. Podpisałem umowę, wziąłem telefon (nokia C6 00). Zmiana operatora była możliwa dopiero po miesiącu więc nabyty telefon ciągle użytkuję w T-mobile. Wiedząc, że mój abonament w T-mobile nie obejmuje pakietu internetowego w ogóle nie korzystałem z internetu w tym telefonie. Także mocno zadziwił mnie dzisiejszy sms od T-mobile, że muszę zapłacić 500zł za korzystanie z internetu;/ Podczas rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że łączyłem się z siecią co minutę;/ Nie mam pojęcia jak to możliwe? Nie ściągałem, ani nie instalowałem żadnych aplikacji na telefon. Służył on jedynie do dzwonienia i pisania sms. Zapewne mam coś włączone w telefonie, ale co? Gdzie to sprawdzić? Proszę o pomoc. |
||
| Laki1231 | |
|
Albo naciąga cię sieć:) miałem tak. Masz widżety na pulpicie internetowe? Jakąś aplikace która neta wymaga? Może czegoś nie wyłączyłeś._________________ |
||
| modessef1 | |
|
| na początku były jakieś facebooki, i poczty, ale jeszcze pierwszego dnia się ich pozbyłem i nie mam nic na pulpicie co łączy się z netem. Tak jak piszesz zapewne czegoś nie wyłączyłem, ale nie mam pojęcia czego? |
||
| Laki1231 | |
|
| Wejdź w rejestr sieć i powiedz mi ile tam jest danych nabite. _________________ |
||
| modessef1 | |
|
| pół godziny temu włozyłem kartę heyah by sprawdzić czy na niej też będzie zjadać hajs. Więc wszystkie dane pewnie się wyzerowały? W rejestrze mam: Wysłane dane 3,87 MB. Odebrane dane 19,31 MB |
||
| Laki1231 | |
|
| Mało, i aż 500zł nie zastanawia cię to? NIEREALNE:) _________________ |
||
| Casaya | |
|
| modessef1, chlopie to jest naciaganie t-mobile.dopoki nie zmienisz na play wpisz w ustawienia internetowe jakies same zera by nic nie bylo w stanie cie polaczyc.poprostu zmien adres integnetowy.wpisz heya czy cos...by t mobile nie moglo laczyc. _________________ |
||
| modessef1 | |
|
| już do nich dzwoniłem by mi kompletnie zablokowali możliwość łączenia z netem na tej karcie sim. Hmm naciąganie naciąganiem, ale chyba te 500zł wywalić będę musiał? Walka z nimi chyba nie ma sensu? Edit: Test z kartą Heyah wyszedł na korzyć T-mobile, to znaczy, że z karty Heyach przez te 30 minut zjadło mi ponad 3zł, Sprawdzałem co ok. 10 minut i co chwilę ubywało kasy;/ |
||
| Laki1231 | |
|
Walnij hard reseta. Ale 19MB 500zł dziwne. Nie walcz, walczyłem pół roku z orange i nic._________________ |
||
| modessef1 | |
|
| tak jak pisałem zmieniłem kartę w telefonie przed napisaniem tego tematu na kartę Heyah. Więc dane zapewne się wyzerowały i dotyczyły wartości dla karty Heyah, a nie Ery(T-mobile)? | ||
| Laki1231 | |
|
| Nie one się raczej nie zyerowały a teraz ile Ci podaje? I zrób HARDRESET i format karty pamieci. _________________ |
||
| modessef1 | |
|
| wróciłem do starej karty. BO karta Heyah nie była moja i pożyczyłem ją tylko na test. Ale po powrocie dane te same, także chyba faktycznie się nie zerują. Hmmm czyli co mogło tak kasę zeżreć skoro tak mało danych pobrano i wysłano? |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Komunikaty podczas instalacji programów i sposoby postępowań |
Pozostałe | Jack | |
[C7-00] Telefon ciągle próbuje się łączyć z internetem |
Pytania i Problemy z telefonami | czaras1 | |
[5230] Telefon sam łączy się z internetem. |