Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
modessef1 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:04 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam,
Ok. 3 tygodnie temu udałem się do salonu Play w celu przeniesienia numeru z T-moblile do Play. Podpisałem umowę, wziąłem telefon (nokia C6 00). Zmiana operatora była możliwa dopiero po miesiącu więc nabyty telefon ciągle użytkuję w T-mobile. Wiedząc, że mój abonament w T-mobile nie obejmuje pakietu internetowego w ogóle nie korzystałem z internetu w tym telefonie. Także mocno zadziwił mnie dzisiejszy sms od T-mobile, że muszę zapłacić 500zł za korzystanie z internetu;/ Podczas rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że łączyłem się z siecią co minutę;/ Nie mam pojęcia jak to możliwe? Nie ściągałem, ani nie instalowałem żadnych aplikacji na telefon. Służył on jedynie do dzwonienia i pisania sms.

Zapewne mam coś włączone w telefonie, ale co?
Gdzie to sprawdzić?
Proszę o pomoc.
Laki1231 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 18/6
Albo naciąga cię sieć:) kod emotikony: xD miałem tak. Masz widżety na pulpicie internetowe? Jakąś aplikace która neta wymaga? Może czegoś nie wyłączyłeś.

modessef1 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:22   Postaw piwo autorowi tego posta
na początku były jakieś facebooki, i poczty, ale jeszcze pierwszego dnia się ich pozbyłem i nie mam nic na pulpicie co łączy się z netem.

Tak jak piszesz zapewne czegoś nie wyłączyłem, ale nie mam pojęcia czego?
Laki1231 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Wejdź w rejestr sieć i powiedz mi ile tam jest danych nabite.

modessef1 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:33   Postaw piwo autorowi tego posta
pół godziny temu włozyłem kartę heyah by sprawdzić czy na niej też będzie zjadać hajs. Więc wszystkie dane pewnie się wyzerowały?

W rejestrze mam: Wysłane dane 3,87 MB. Odebrane dane 19,31 MB
Laki1231 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Mało, i aż 500zł nie zastanawia cię to? NIEREALNE:)

Casaya [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
modessef1, chlopie to jest naciaganie
t-mobile.dopoki nie zmienisz na play wpisz w ustawienia internetowe jakies same zera by nic nie bylo w stanie cie polaczyc.poprostu zmien adres integnetowy.wpisz heya czy cos...by t mobile nie moglo laczyc.

modessef1 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:45   Postaw piwo autorowi tego posta
już do nich dzwoniłem by mi kompletnie zablokowali możliwość łączenia z netem na tej karcie sim.

Hmm naciąganie naciąganiem, ale chyba te 500zł wywalić będę musiał? Walka z nimi chyba nie ma sensu?

Edit: Test z kartą Heyah wyszedł na korzyć T-mobile, to znaczy, że z karty Heyach przez te 30 minut zjadło mi ponad 3zł, Sprawdzałem co ok. 10 minut i co chwilę ubywało kasy;/
Laki1231 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Walnij hard reseta. Ale 19MB 500zł kod emotikony: xD dziwne. Nie walcz, walczyłem pół roku z orange i nic.

modessef1 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 08:59   Postaw piwo autorowi tego posta
tak jak pisałem zmieniłem kartę w telefonie przed napisaniem tego tematu na kartę Heyah. Więc dane zapewne się wyzerowały i dotyczyły wartości dla karty Heyah, a nie Ery(T-mobile)?
Laki1231 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 09:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie one się raczej nie zyerowały a teraz ile Ci podaje?

I zrób HARDRESET i format karty pamieci.

modessef1 [C6-00] Czy ciągle łączy się z internetem podczas rozmów? Napisany: 18 Lip 2011 09:13   Postaw piwo autorowi tego posta
wróciłem do starej karty. BO karta Heyah nie była moja i pożyczyłem ją tylko na test.
Ale po powrocie dane te same, także chyba faktycznie się nie zerują. Hmmm czyli co mogło tak kasę zeżreć skoro tak mało danych pobrano i wysłano?
1 2 »